Harry Potter (TV series) - Дом 'Бг мама' в Хогуортс (фен тема за предстоящия сериал)

• 13 354
  • 317
  •   1
Отговори
# 30
В официалния сайт пуснаха статия с още интересни дейтали. Първи сезон ще бъде с 8 часа времетраене. Пийвс ще го има, а Хогуортс ще бъде пресъздаден, така че да изглежда като реално място - архитектурни мотиви като на древен замък с елементи на Грузинска архитектура.

Цитат
‘We went with the idea that Hogwarts is a real place,’ he explained, hoping to explore the architectural themes of the ancient castle and how they would evolve over time.

'So there will be elements of Georgian architecture, attempts at naturalism. Because, of course, we have the luxury of long-form storytelling.'

Със сигурност ще гледам сериала, аз също съм голям фен, но разбира се няма да съм особено доволен, ако започнат да променят много неща. Надявам се Дж. К. като е замесена, да не позволи това да се случи.

https://www.harrypotter.com/news/production-details-and-location … -potter-tv-series

# 31
  • София
Суппер, значи 8 епизода по 1 час. Simple Smile

# 32
Промяна, която би била интересна, ще е да се покажат гледни точки, различни от тези на Хари. Особено за първите 2 книги, които са доста кратки, а времетраенето е достатъчно да се разкаже историята, биха могли да добавят сцени, които липсват в книгите, но да не са нелогични.

Друго интересно нещо, на което бях попаднал да се коментира, беше, че се обмисля първите 2 сезона да се заснемат почти един след друг, без дълго прекъсване между сезоните, защото в тази възраст (10-11г) децата актьори растат много бързо. Да видим дали ще успеят да го направят, но със сигурност не могат да си позволят голяма пауза между сезоните, както започна да се получава последните години с много от сериалите.

# 33
  • София
От всичко това ми мирише на много голям професионализъм и отдаденост към проекта, защото явно много добре осъзнават с какво се захващат и това ще дефинира в голяма степен и кариерите им, като минали успехи или провали ще се забравят ако съответно се провалят или успеят с този проект.

Т.е. от умерен оптимист ставам все по-голям такъв.

НО, чакаме каста.
Най-важното нещо за мен, но след другото по-важно, сценария. Него обаче ще видим чак когато започнем да гледаме.

Каста обаче ще е ключов, защото със сигурност ще има много дискусии и евентуално не малко хора прибързано няма да гледат обидени или ясосани (разбирам ги) и т.н. Аз съм си обещал, че независимо какъв ще е каста ще дам шанс и ще гледам сезон 1, след това вече ще видим.
И все пак държа много Хари, Рон и Хърмаяни да са си класически бели европейци. Не азиатци, не пакистанци или индийци.
И ако може по-голямата част от каста да е така. Напълно разбирам и осъзнавам, че ще има и цветнокожи и от далечния изток и т.н. Нямам проблеми, но да е с някаква мярка. Т.е. по възможност да не се повтаря модела с Вещерът, Пръстените на силата и т.н.

# 34
Нямам търпение! Огромен фен съм на поредицата, в Pottermore навремето бях разпределена в Грифиндор и отначало ми беше драма, понеже исках да съм в Хафълпаф, но впоследствие свикнах и сега и двата дома са ми любими. От персонажите много обичам и Пигуиджън, нищо че е мъниче и не е централен образ.
И при мен го има моментът със свикването даден герой да изглежда по определен начин заради филмите, но се надявам да не ми попречи.. Simple Smile

# 35
Реално в поредицата има герои от всякакви раси. Кингсли, Анджелина Джонсън, Дийн Томас са чернокожи, Чо, Парвати и Падма Патил азиатки. Но друг е въпросът, че все гледат да набутват diversity в главни роли.

# 36
  • София
Точно така, има. И нямам проблеми и да са повече, дори и да има някоя централна роля с афроамериканец, няма проблеми.
Но най-значимите герои за сагата би трябвало да са си класически бели и мисля, че точно това и ще се случи. Няма да рискуват...

# 37
Няма проблем, че са разнообразни, но когато искат да променят някой като Снейп, за който десетки пъти е споменато, че е блед, с мазна права коса и клюнест нос, вече става дразнещо.

# 38
  • София
Уф, никой не иска да е в Хафълпаф 😕🤔

И очаквано за мен лидери са Хърмаяни и Снейп.
През годините съм разглеждал много анкети и почти навсякъде това бяха любимите герои + Рон, Хагрид и т.н.
Така че отговорниците от каста трябва много да внимават с избора за Снейп и Хърмаяни... 😀

Уф, не знам защо Хари е след тях, че и изоставащ... 😞😲 Все пак е най-главния герой ако мога така да се изразя.

И съм учуден колко отявлени фенки има Слидерин. 😜 Хах, няма проблеми разбира се, ама аз не ги харесвам (меко казано), а и имам фобия от змии.
Аз съм си 100% грифиндорец. Геройче. 😀

# 39
Защото е бесполезен, въпреки че е главният герой. През цялото време някой идва и му спасява задника - дали Рон и Хърмаяни, дали майка му и Нарциса, дали Хагрид или МакГонагъл, Снейп, Невил, Седрик, Муди/Барти Крауч, цялото семейство Уизли, Луна, Фоукс... За 7 години успя да научи само едно експелиармус и сектумсемпра, извинявам се и Патронус... Малко като в Supernatural -  да е умрял 100 пъти, ако някой не идваше в последния момент да му забърше лигите и задника...

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 15:48 от Drama Llama

# 40
Аз искам в Рейвънклоу. Имат най-готината обща стая, в по-висока кула от тази на грифиндорци, а и са разумни хора.
Хари ми е малко безразличен като личност, не мисля, че е нещо особено. Но не харесвам Хърмаяни. Адски дразнеща като приятелка и като човек. Обръщали ли сте внимание, че няма и една приятелка, освен Луна? Може би и Джини. Но те и двете й стават приятелки заради общи цели, а не защото се харесват.

# 41
  • София
Мхм, не че искам да споря, но кой уби Волдемор? 😜
И никой друг не можеше да го направи, само Хари.
Да, беше спасяван много пъти, но много пъти и той спасяваше. Той беше лидера, около него се случваше всичко. Той се опълчваше на Драко и двете му булита (е, Хърмаяни също не им оставаше длъжна), докато останалите си кротуваха и т.н.

Хърмаяни ми е любимка. Да, факт, че нямаше много приятели. Може би защото и завиждаха, че знае всичко и е отличничка и че във всичко я бива. Пък че и хубава. Много грехове са това. 😉

# 42
И съм учуден колко отявлени фенки има Слидерин. 😜
Колко? Само аз и Тифани 🤣

Няма да имам нищо против ако новия Снейп използва шампоан. Магия за това, магия за онова, но никой не спомена за магия свързана с хубава коса. Вероятно е тайната на Хърмаяни.

# 43
Уф, никой не иска да е в Хафълпаф 😕🤔
Аз съм си 100% грифиндорец. Геройче. 😀

Аз много исках да съм в Хафълпаф - преди да ме разпределят в Грифиндор (от теста на Pottermore), любимият ми дом беше Хафълпаф. Но понеже след разпределението от Потърмор вече си се възприемам като горд грифиндорец, в анкетата цъкнах Грифиндор. Ако имаше две опции, щях да отбележа и двата дома. Simple Smile

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 17:02 от Vi Euross 693427

# 44
И аз се разписвам в темата. От лудите фенки съм, които изповядват, че ако всяка година не се гледат поне филмите (ако има време да се четат/слушат книгите) Волдемор побеждава.
Вкъщи имам две пръчки (Джини и Снейп), всички фигурки фънко от яйцата и още дребни реликви, а за идея рожден ден съм си поръчала на ММ мантия.
Обожавам книгите. Филмите, въпреки че не са баш едно към едно и има огромно дупки и други подобни, са ми сантиментални, защото съм пораснала с тях. Първия филм го имам на касета.

Сериала много притеснява заради каста. В книгата има достатъчно герои от различни раси, както спомена и една съфорумничка, за да си правят експерименти с главните ни герои. Направо си представям как Хърмаяни е азиатец гей, а Рон е транссексуалено момиче, което се приема за момче.
Колкото и дупки в сценария да имат филмите, поне откъм актьорски състав за мен са нацелили в 10ката.

Честно казано съм разочарована като прочетох, че се очертават около 8 епизода. Само на мен ли ми липсва като чуя сериал да става дума за по 20-25 епизода на сезон? Тези нарязани на парчета филми (това са за мен модерните сериали) са твърде постни от към истории и претрупани от ефекти. Вече нямаме сайд истории, а стремглаво препускане по основната сюжетна линия. Това ме притеснява, че ще се случи и с Хари Потър сериала. Ще бързат да препускат в история, за да се вместят във времето и като филм ще орежат всичко странично. Съмнявам се да видим много от часовете в Хогуортс. Едва ли ще ни покажат как Хари и Рон не могат да трансфигурират една игра, а Хърмаяни вече има цял игленик. Едва ли ще може да се почувстваме, че сме заедно с тях в клас по астрономия или отвари.
Имам много резерви към сериала и си признавам, че подхождам с огромен скептицизъм.

Играх и играта между другото. ММ ми я подари два дни след излизането. Пълно разочарования от към историята и мисиите. Графиките единствено бяха добри и картата е огромна, но не мога да преглътна много от противоречията с книгите.

Общи условия

Активация на акаунт