Тема 2 - Гоблин...и размисли за корейски и китайски вълнуващи драми

• 26 276
  • 780
  •   1
Отговори
# 630
Да споделя нещо- забелязвам разлика в превода на английските субтитри, това, което се казва и руските субтитри в doramy. club. Става дума за Lovers of the red sky. Казват се неща, които въобще ги няма в английските такива.
Тази кака от Потомците много влюбчива. Смесва твърде много работа с личен живот.
Благодаря за препоръчаните сериали.
Колкото са слаби китайците никой не е.То направо е страшно някои да ги гледаш. Всичко трябва да е с мярка Simple Smile
Някои от руските групи превеждат направо от китайски и явно нищо не пропускат.
Щастливци. Grinning

С тия китайски килограми вече започвам да си променям усещането за красиво.
След като иначе любимият ми Момоа ми се стори тлъст в Дюн, работата не върви на добре.
А и аз 173см 54кг, вече мисля да смъкна поне до 50 кг. Grin
Някои неща, ако ги гледам и ми ги повтарят, ми омръзват или започвам да изпитвам нетърпимост.
Обаче килограмите на китайците, китайската опера и свиренето на цин ми действат по друг начин.
Започват да ми харесват.

LaughingLaughingLaughing
Мойри, ти си преродена китайка да знаеш!
Мен вкъщи вече ми викат, че съм корейка Laughing

# 631
Китайците са прекалено слаби, не ги имитирай Wink А и техните жени са по-дребни като цяло.

# 632
Китайците са прекалено слаби, не ги имитирай Wink А и техните жени са по-дребни като цяло.
На мен азиатките по принцип не ми харесва, не знам защо, обикновено са с много дълъг торс и къси крака. Дори тези подбраните актриси, дето се водят хубавици, пак не ми харесват особено. Те не са просто дребни, те са и с други пропорции на тялото де. А аз и да искам не мога да ги имитирам, на ръст го докарвам, ама на килограми сигурно тежа точно колкото 2 китайки Laughing

# 633
Аз пък мислих, че всички азиатци са ниски, а всъщност корейските мъже са много високи. А корейките, (поне тези от филмите), повече са ми много красиви, много нежни, фини, женствени, ефирни, направо приказни. Най-красивата, която съм гледала е тази

Разбира се, всеки млад човек е хубав, а и не знам дали няма някакви операции на очите, скулите.. но ако има са много успешни.

# 634
За мен от корейските актриси най-красива е Seo ye ji,но всеки си има предпочитания.

# 635
Според мен, не всички корейски актриси са съвсем слаби - в историческите сериали има и по-пухкави в лице. Но иначе са дребнички.
А лисугерът (не мога да се сетя името сега), е добре сложен, но определено не е кльощав.

# 636
  • България
Да, корейките ми изглеждат доста пухкави вече. Grinning
Иначе има и добре сложени китайки - тъй като скелетът идеално се вижда, може да се определи, че и някои от тях не са късокраки.
Любимките ми са вече 56, но сякаш най-голямо впечатление ми направи Gong Bei Bi. За първи път я видях в тази роля:

Сигурно има доста корекции, но са направени добре и изглежда отлично за 43 години.

# 637
Азиатките са красиви, но някои са толкова слаби, че изглежда нездравословно...

Скрит текст:

Има и нормални корейки:

Lee Hanee, в момента участва в One the women. Макар да не отговаря на корейският стандарт за красота преди години печели Мис Корея и е 3та подгласничка на Мис Вселена. Корейците не са я одобрявали, защото е била мускулеста.
Скрит текст:

Lee Si-young - участва в Sweet home, Boys over flowers, Playful kiss, Wild romance (заедно с батко - лисугер и други.
Скрит текст:

# 638
  • гр. София
Е, на  тази втората снимка е доста релефна, като състезателка по културизъм, чак толкова не е нужно.
Едно въпросче-може ли да се теглят сериите от руските сайтове за онлайн гледане  и с каква програма?

# 639
  • вятърничава
Това, че азиатците са дребни не е заблуда. Такива са били в близкото минало и това има своето логично обяснение, свързано с традиционните предимно земеделски продукти, с които са се изхранвали. За корейците цитирам "няма и много места за развитие на животновъдство и земеделие. От древността до днес се отглежда зеле (кимчи), ряпа, ябълки, фъстъци и някои други зеленчуци. Месото присъства от сравнително скоро време на трапезата на корейците. Вследствие на консумацията на месо са пораснали на височина и са най-високата нация в Азия. "
Отсъствието на месо от японската традиционна кухня (вероятно се дължи на будизма) също е довело до значително намаляване ръста на населението. През епохата Мейджи западната култура навлиза в Япония и яденето на месо става мода. И японците порастват Grinning
Четох някъде за японски военоначалник, който решил в менюто на японската армия да присъства повече месо, за да са конкурентоспособни на американските войници. 🍜

# 640
Интересно, благодаря! Когато гледах Гоблин, (първият корейски сериал, който гледах), ми направи впечатление, че постоянно натъртваха на яденето на месо и как липсва то при повечето хора, защото са бедни! Той я водеше на ресторант и тя с настървение си поръчваше месо, вкъщи при лелята имаше само водорасли и т/н/ дори помня че един от призраците я помоли да отиде й напълни хладилника й с месо, за да може когато майка й събере вещите да види и помисли, че се е хранила добре, а не е гладувала!
Толкова отчайващо звучеше, че си помислих, че реално при повечето хора дори не е избор дали да ядът месо или не, а просто е твърде скъпо за тях!?

# 641
И аз съм с такова впечатление от някои японски манги - от време на време си подаряват пакет със стек (пържоли), като ценен и скъп подарък. Като нищо може и да е прекалено скъпо в Япония - все пак са остров. Нали там и плодовете са много по-скъпи, отколкото тук.

А в началото на Squid game, дъщеричката на главния спомена, че пастрокът й я е водил да ядат пържоли. Това е някакъв топ стандарт в много корейски сериали. Може би нямат крави...

# 642
  • България
Едно въпросче-може ли да се теглят сериите от руските сайтове за онлайн гледане  и с каква програма?
Може, с "лекувана" както казват руснаците.
Скрит текст:
В замунда напиши Internet Download Manager.
https://rutracker.org/forum/tracker.php?nm=INTERNET%20DOWNLOAD%20MANAGER
Аз съм с версия 6.36.

# 643
  • гр. София
Благодаря! Ще опитам, надявам се да стане Simple Smile
За съжаление вчера нищо не можах да гледам, но се надявам днес да мога поне една серия да си пусна Simple Smile
За килограмите  в последният сериал  имаше един по-закръглен мъж и той искаше от колегите да му купят храна, защото е само 80кг и ще им каже в кого е влюбена шефката Joy
Да, в много сериали го има това с месото. То е ценно и скъпо.

# 644
За месото и аз се впечатлих как си купуват месо за подарък, или като се черпят и тоя дето има повод вика "Айде аз ще почерпя, ще ви купя месо!" и всички изпадат в бурна радост Grinning
Също така и как си пекат на едни скарички малки парченца месо и около скарата се наредили 5-6 човека и си вземат от месцето. Че то при нас това количество месо е порция за един човек!
Странно ни е на нас, ама може би и затова са слабички, европейците яко ядем месо, пък за американците да не говорим колко ядат, но си мисля, че има връзка със затлъстяването на Запад тоя стил на хранене.
Иначе аз в понеделник нарочно не гледах The King's Affection,  за да мога да си пусна във вторник два епизода направо... много ме изкефи развитието, особено края на 8-ми епизод... Grinning
Слагам коментари към епизода в скрит текст, който не го е гледал да не отваря!
Скрит текст:
Сцената в кръчмата беше много смешна, принцесата как ревунавше, а учителя Jung изобщо не можеше да разбере какво става.
И в края на 8-ми епизод, като седяха на стълбите на онзи изоставен "палат" много ми стана смешно също как той й вика "Не се усмихвайте така", а тя "Какво?" и той "Какво?" Пусках го 3 пъти да го видя, много смешно - как самият той не можеше да повярва какво изтърси...

Последна редакция: ср, 03 ное 2021, 09:42 от Змей Горянски

Общи условия

Активация на акаунт