Тема 2 - Гоблин...и размисли за корейски и китайски вълнуващи драми

  • 26 269
  • 780
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: 42 233
Корейско барбекю Simple Smile
Скрит текст:

# 646
  • Мнения: 247
Повечето американци се хранят нездравословно. В tlc и foxlife достатъчно говорят за тях. Grinning И не са и от много умните. Преди години имаше едно предаване за семейства, които очакват бебе и им задават въпроси и за всеки правилен отговор има подаръци - храна, памперси....голямата награда мисля, че беше 10 000 долара за образование след 18 годишна възраст на детето. На бъдещите майки им следят контракциите и заедно с бъдещите бащи отговарят на въпросите.
Имаше въпрос "Кой е авторът на книгата - Грижи за бебето и детето" и дават възможните отговори. Или имаше въпрос за фонтанелата. Помня, че и на двата въпроса отговориха грешно.

На мен много вкусна ми изглежда корейската храна, направо искам да вляза през екрана при тях. Grinning
Видях едно клипче за квартален магазин и там продават чаши пълни с лед във фризера и отделно различни течности, които точно покриват чашата.

# 647
  • Мнения: 8 291
Много готино ми изглеждат този тип ресторанти, където на масата ти носят нещо като сач и ти сам си печеш месцето или ако си на среща той ти го пече хаха супеер сладко, а може би и защото тук няма такива неща и ми се вижда екзотично. Но предполагам това са евтините ресторанти, тип кръчмички, а хубавите западни ресторанти ти сервират.

Корейската храна на мен въобще не ми изглежда вкусна, даже ме отвращава още от екрана, тук пробвах на корейски ресторанти и по същия начин ми се отрази, както и хигиената е под всякакво ниво. Думата кимчи ми звучи много гадно, не харесвам зеле също. Пих и от прословутото соджу (постоянно го повтаряха в Гоблин и накрая ми се допи), но беше ужасно на вкус.

# 648
  • Мнения: 247
Знам, че не е хубава, но така похапват, че ме изкушава Grinning Токбокито не е нищо особено и сигурно лютото убива всичко, но искам да го пробвам.
В Хепи бях опитала пилешко суши, но не ми хареса. Не усещах пилешкото месо, а вкус на тиня.
От азиатската храна харесвам сладко - кисел сос с парченцата ананас вътре.

# 649
  • Мнения: 42 233
Кимчито е туршия, аз ям туршия, така че не ми изглежда страшно екзотично. А за това соджу мой близък ми е казвал, че е много слаб алкохол, който за българин просто е загуба на време.
Корейското барбекю ми изглежда вкусно, но аз ям само птиче месо и риба. Определено бих опитала.
Тези препечени карамелени сладки, които даваха в Squid game, със сигурност ще ми харесат (обичам захар). Учудена съм, че в България не се продават - знам, че се появиха в много страни, след бума на сериала.

Да споделя за нещо японско - неотдавна си поръчах мочи от един сайт (сладки от оризово тесто) с няколко вкуса - сусам, червен боб, зелен чай и фъстъчено масло. Фъстъченото масло ми хареса най-много, но аз по начало го обичам. Всичко ми беше вкусно - наподобява малко локум, който не е много сладък. Червеният боб ми напомни за шипков мармалад, но с много по-малко сладост. Приятен е.

# 650
  • Мнения: 1 917
На мен също тяхната храна ми изглежда много вкусна и само преглъщам докато гледам.
И аз като pppqqq ям туршия и даже преди време си бях изнамерила една рецепта за кимчи в YouTube показван от една корейка и си бях направила. Сигурно не е било баш като тяхното кимчи, ама си беше вкусно да ви кажа - слага се китайско зеле, люто, пресен лук, соев сос... и някакъв рибен сос, който аз пропуснах, че ми се стори, че ще е гаден, ама аз пък риба не обичам...
Но наскоро си купих готово кимчи от един магазин - аууууууу супер гадно беше, мойто беше на 100 пъти по-хубаво... някакво меко и блудкаво зеле... та не знам мойто колко прилича на истинското, ама е вкусно, ще взема да си направя пак, че ме подсетихте!
И нпоследък купувам повече нудълс пак под влияние на сериалите Simple Smile

# 651
  • Мнения: 42 233
Само да добавя, че не бих яла кимчито за закуска. Знам, че там го правят Simple Smile
А яйчените рулца, които приготвяше майката на Чун Дже в Легендата за синьото море, изглеждаха страхотно, определено бих ги яла.

# 652
  • Мнения: 335
Отсъствието на месо от японската традиционна кухня (вероятно се дължи на будизма) също е довело до значително намаляване ръста на населението. През епохата Мейджи западната култура навлиза в Япония и яденето на месо става мода. И японците порастват Grinning
Четох някъде за японски военоначалник, който решил в менюто на японската армия да присъства повече месо, за да са конкурентоспособни на американските войници. 🍜
Японците са използвали месо и преди епохата Мейджи, особено тези, които са останали шинтоисти. Но яденето на диви животни(зайци, глигани и др.) е било по-често срещано от отглеждането на добитък.
Яденето на месо е било табу само сред тази част от обществото, които са били будисти(колко са го спазвали е друга тема).

# 653
  • България
  • Мнения: 6 892
Аз обичам китайска храна, разбира се не ястията с хлебарки, мравки и др. подобни.
Правя си у дома или при възможност ходя в китайски ресторант.
Баща ми живееше в София кв. Надежда и не пропускахме да отидем до Илиянци, където китайците правят спагети.
Може да изглежда мизерно, но пък спагетите са много вкусни. Партньорът ми харесва и обедното меню.
А у дома редовно си правя оризови спагети със зеленчуци.
Друго ми е невероятно.
По сериалите им, китайките постоянно нагъват нещо, обаче ходят по скелети.
Толкова ли им е невероятно бърза обмяната или това им е култ - добре нахранен и кльощав.
И аз искам така. Grinning

# 654
  • Мнения: 8 291
Толкова ли им е невероятно бърза обмяната или това им е култ - добре нахранен и кльощав.
И аз искам така. Grinning
хахаха нее, ужасно е кльощав. Но мисля, че тайната е в малките порции. Изнервя ме само докато го гледам. Мини миши порции и мини миши хапки.

Аз се възхищавам на това, че някакви жени на по 60 приличат на 40 годишни, не може да е с операции, нали? Всички казват, че е от храната...

Единствено харесвам суши от този тип храна и тофу. Но това няма общо с корейската мисля. Мисля, че тук в китайските ресторанти, дори когато готвят китайци отново храната е побългарена (дори най-обикновените спагети или ориз със зеленчуци), защото няма да можем да понесем и приемем целия този вкус. Просто мисля, че винаги е така... някъде бях чела за старбъкс кафето в азиатска страна, мисля Китай, че не се приемат тези гигантски чаши, отделно те обичат чай, затова навсякъде се попроменя храната според културата на страната.
Едно време сякаш беше много модерно да се ходи на китайски ресторант, когато навлизаха още и аз обичах някакви пилешки хапки със сладко кисел сос и гигантски порции с ориз и зеленчуци(включително и зеле хаха) и бяхме завели баба ми на такъв и тя реагира, че ако няма какво да яде точно такова ще яде. Жената очаквала и тя пържола. Grinning
А едно време по сватбите също беше най-доброто да има скара!

Всъщност освен че трябва да сме благодарни за това, че тук у нас имаме избор какво да ядем и като цяло повечето хора в Европа могат да си позволят да се хранят нормално, все пак мисля че тук скъпата храна вече не е месото, а по-скоро вегетарианските алтернативи, био храни, супер храни и т.н.

# 655
  • Мнения: 247
В тик ток пускат клипчета за цените на плодовете в Япония - един портокал 9 долара, зелено грозде - 163 долара и т.н

В корейските сериали когато има някакъв повод обикновените корейци ги водят в ресторант със свинско месо от Чеджу. А младите чеболи водят приятелките си в западни ресторанти да ядат омари. Grinning

# 656
  • Мнения: 42 233
Скрит текст:
Не смятам, че пържолите и скарата са стандарт за вкусна храна. Аз пък изобщо не обичам пържоли (не ги ям не защото съм вегетарианка или нещо подобно - просто не ги обичам; не съм яла поне от 20 години. Естествено, бих могла да ям пилешки, но предпочитам месото да е приготвено по друг начин, а не като пържола), нито скара. Спрях да ходя у едни роднини, които преди все ни канеха на техните семейни празници, защото всеки път имаше кебапчета и кюфтета (купешки - не са от типа хора, които си правят специална кайма) - само като им видя трапезата и ми ставаше лошо Simple Smile

Японците имат огромно разнообразие от Кит Кат - сигурно сте чували? Иска ми се някой да направи кутия с различни видове кит кат (и различни на цвят - знам, че имат оранжеви, зелени, розови и т.н.) и да я продава тук. Ама да съберат поне десетина вида и нито един да не е като тези, които се продават на нашия пазар, иначе какъв е смисълът, че е докаран от Япония?
Яла съм зелен шоколад с матча - много ми харесва (и мочите с матча също ми хареса - някак освежаващо е). Така че и кит-кат-ът сигурно ще е приятен Simple Smile

Видях този сериал в Замунда и се почудих дали да изтегля първи епизод, но май не ми се гледа такъв сюжет в момента - https://en.wikipedia.org/wiki/The_Devil_Judge Първо помислих, че ще е фентъзи, но после видях, че е дистопия/правна драма.

# 657
  • Мнения: 247
На този сериал си пуснах първият епизод и още в началото го спрях. И Ji sung не можа да ме накара да го продължа. Прилича ми на смеска между Law school и Taxi driver.
Yumi's cells е лек, романтичен и забавен сериал. Kim Go eun е една от можещите актриси и когато попадне на драма с качествен сценарий и можещ актьор се получава перфектната комбинация. В eternal monarch това го нямаше. За мен Lee Min ho е дърво. Във всеки сериал или партньорката му изнася на гърба сериала или друг актьор - като Kim Woo bin в The heirs и Kim hyun joong в Boys before flowers.
Моите любимци са Lee Joon gi, Kim Soo hyun, Park Sae joon, Ahn Bo hyun, Lee Dong wook, Ji sung, Song Joon ki има и още, но в момента не мога да се сетя.

# 658
  • Мнения: 2 123
В Eternal monarh не се получи, защото героинята й не беше добре измислена и не пасваше на сериала.
И аз не харесвам Lee min ho, но човека си е популярен, независимо какво дърво е.

# 659
  • Разпиляна във въображението
  • Мнения: 28 028
И аз съм от тези, на които корайската кухня им изглежда вкусна. А и като започнат едно сърбане на рамена... Купихме си от корейския магазин в София соджу. След като го опитахме разбрахме защо са им необходими толкова бутилки на масата, за да се напият - много, много слаб алкохол /ако може да се нарече алкохол/.

Общи условия

Активация на акаунт