Тема 2 - Гоблин...и размисли за корейски и китайски вълнуващи драми

• 26 205
  • 780
  •   1
Отговори
# 735
  • Русия
Напомня ми на Буратино. Grinning Надявам се, коментарите не те дразнят, че има много чувствителни фенове, все още не знаем кой от кои е.
Не ме дразнят. Радват ме. Simple Smile Не съм от чувствителните, дай ми спор - цялата съм твоя. Simple Smile

Аз, например, много се радвам че не харесваш Ден Лън. Шансът ми се увеличи с една единица от няколко милиона. Joy
Амииии... не ми харесва външно. Ако е сладур като характер, може да ми стопи сърдцето. Simple Smile Талантът му вече ме омая.

Четвъртият съм го гледала на трейлъри и се каня на The Blessed Girl (2021).
Тъкмо се двоумях дали да не изгледам тоя сериал. Виж го в Love scenery, вече писах, че е чиста романтика без драми. Младежът определено е сигурен в себе си, играе добре и много, много добре се целува. Relaxed

# 736
  • България
Secret вече са ти го предложили. Аз добавям....
Swallow the Sun - класика в жанра. Смесица от романтика, екшън, драма.
Protect The Boss - комедийно, забавно и романтично
Defendant - подобно на Secret, много драма, но накрая всичко си идва на мястото. Чудно изпълнение на злодея в сериала.
New Heart - нещо подобно на американските Спешно отделение и Анатомията на Грей, но пречупено през корейското мислене
Save Your Last Dance For Me - романтика примесена с доста драма, характерно за по-старите им драми. Във втората женска роля е бъдещата му съпруга И Бо Йонг.
All In - тук не е главен, но пък си струва да се види в една от първите си по-значими роли. Самият сериал е доста добър нищо, че е от по-старите. И той е смесица от екшън, драма и романтика.
Благодаря! Цитирам, за да си отмятам по списъка. Корейският ми още не е много дълъг.
Тъкмо се двоумях дали да не изгледам тоя сериал. Виж го в Love scenery, вече писах, че е чиста романтика без драми. Младежът определено е сигурен в себе си, играе добре и много, много добре се целува. Relaxed
Ще погледна и този  Love scenery.
Не ме дразнят. Радват ме. Simple Smile Не съм от чувствителните, дай ми спор - цялата съм твоя. Simple Smile
Да не спорим тук, че да не губим нови фенове. Grinning

# 737
Brilliant Legacy- един от най-хубавите корейски сериали. Има много драма, но също така и весели моменти.

# 738
Това, което аз търся е може историческо/може и съвременно. Да няма насилие или поне минимално, да няма страхотии и кървища, но може да има битки, стига да не показват разни вътрешности и директни кланета тип рязане на врат Grinning
Не харесвам секс веднага, напротив, да са заедно след редица перипетии Grinning и стаено желание, но след това все пак нещата да се случват, той да бъде по-активният и първи да се влюби, ако може дори малко да я преследва Grinning  и да има пречки, пред които да се изправят, (но не твърде сериозни и невъзможни, а по-скоро предразсъдъци, които преодолявайки доказват любовта си.) Може да си лекуват раните един друг и да променят съдбата си и т.н. не е нужно да са перфектните личности.
И да бъде много много романтично, когато са заедно, задължително щастлив финал, ако може за всички герои.
Харесвам да се пътува във времето и вечната любов, сродни души, които се прераждат и са обречени един на друг през вековете, може през различни националности дори да минават, различен социален статус и съвсем различна история и живот, но общото е че винаги се срещат.

Харесвам да има и забавен елемент и приятелства, както Жътварят, Гоблина и момичето, когато живееха тримата заедно и си готвеха.  
Гоблин щеше да е любимият ми сериал, но прекалиха с драмата, както и много ме подразни, че тя се влюби в него, а той беше като изплашена ученичка. Харесвах Съни и Жътваря, но липсата на какъвто и да е физически контакт просто ми беше гадна (не говоря да го показват нагледно, а просто да загатнат за това....).

Много харесвах в Moon lovers как четвъртият принц я придърпваше през кръста и я целуваше, как я гледаше с едното си око и перчем спуснат над другото, косата му беше в перфектната права опашка... възхитително. Grinning

офф стана малко дълго ..

# 739
  • България
T.Valcheva, все пак пробвай и с китайски такъв.
Например с тоя In a Class of Her Own (2020).
Поне ще се нагледаш на красота:

Park Seo Joon ми напомня за Ден Лън.
Така че, ако препоръчате сериали/филми и с него, хич няма да се сърдя. Grinning

# 740
# 741
# 742
Днес започнах този китайски сериал - https://mydramalist.com/53549-fall-in-love
Стигнах до 5 ти епизод. Сюжета ми харесва. Актьорите са много красиви. За момента подкрепям и двамата главни герои за сърцето на главната. Тук героинята е от богато семейство, интелигентна и се облича стилно... При повечето сериали жената е пепеляшка, която не може да чисти и готви и няма вкус за обличане. Grinning

# 743
  • Русия
Изгледах Put your head on my shoulder, с Лин И. Ех, че хубаво момче. Към момента на работата в сериала е бил само на 18, но изигра ролята си перфектно, никога няма да кажеш, че му е за пръв път.
Героите са студенти, които са съквартиранти. Тя нахакана мадама, той интроверт, тип "тих и силен". Ухажва я много забавно: по съвети от книги и от интернет (първа любов, няма опит момчето). Съветите не работят особено, той я спечелва с надеждността си и с постоянната тиха подкрепа. Боже, да ми се беше срещнал такъв преди 20 години! Нямаше да мисля нито минута. Тя героинята и не мисли - грабва си го и толкова.
Никакви драми в сериала няма, единствено героинята е леко избухлива, но й минава бързо. Много сладък и романтичен кратък (като за китайците) сериал с хепи енд и симпатични герои.

# 744
  • гр. София
Благодаря за препоръката. Аз пък от известно време се чудех на китайския Once we get married. Хареса ми резюмето още веднага. Превеждат го, до сега има три епизода с превод. Нямам съмнения дали да го гледам, мислех да изчакам да излезат повече серии с бг субтитри, но  не се сдържах и няма да чакам. Харесва ми и ще  го гледам, надзърнах напред вече, защото ми е
любопитно Simple Smile

# 745
  • България
Набързо изгледах нещо много кратичко.
24 епизода, но по 10 минути.
Смешно, розово, чак глуповато, но става за разпускане.
Miss Huafu Don't Run Away (2021).

# 746
  • гр. София
Китайският The only you беше така. 22 епизода по 10 минути. Този също изглежда интересен.

# 747
  • гр. София
Днес гледах 7 епизод на Jirisan. Много интересен и напрегнат. Продължавам с 8 епизод.

Ще има ли Тема 3? Simple Smile

# 748
  • България
Надявам се да има следваща тема. Simple Smile
Някой да пусне, моля.

# 749
  • гр. София
Дано Камея да пусне новата тема Simple Smile
А до тогава ще пиша тук Simple Smile Jirisan e много хубав сериал. Хубави гледки,  криминален елемент, свръхестествен също.Държи те в напрежение. Докато го гледам си мисля защо не направят български сериал с подобна тематика. Имаме достатъчно много величествени планини Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт