Нашите цветя - обща тема 7

• 31 059
  • 752
  •   1
Отговори
# 270
Да, Карзче изкарах ги, нямам търпение вече да се стопля Simple Smile, омръзнаха ми тези студове!
Да питам семената от Латинка, едно пакетче в какво да го засадя, саксия или сандъче?

# 271
  • забравих си мисълта...
st. Dobri, тя тази беше въобще отписана, но сега имам надежда. Разбира се, че ще продължа да показвам, как се развива. Направих ти още една снимка, може би тук се вижда по-добре, как корените от такива уж сухи, кафяви, стават зелени. Виж този, към когото показва червената стрелка. На върхът си е започнал да позеленява. Аз четох, че когато една орхидея се сложи на водно отглеждане, то тя много бързо "разбира", че трябва да промени вида на корените си и ако ти прави впечатление тези са по-дебели, набъбнали, сочни, дори и в тази си част, която не е във вода. Само един изглежда, че няма да го бъде, но това е без значение след като другите са живи. Все пак още не мога да кажа, защото и той като другите е твърд и няма нито един, който да е мек или лигав, разпадащ се, всички са твърди и показват голяма воля за живот.

MarietaYo, с торовете трябва много да се внимава. Аз имах един тор купен от Obi. Първоначално бях много доволна, но може би след 5-6 поливания с него, орхидеите ми започнаха да се разболяват и сигурно поне 5-6 ги загубих, не успях да ги спася. Сега купих един друг тор, който е двойно по-скъп и е от специализиран за цветя магазин, но като им сложа от него, сякаш стават по-живи и се чувстват по-добре. На тези двете орхидеи, които са на водно, първоначално им изчистих добре корените. На тази тук на снимката ѝ  отчупих цялото сухо стъбло и поръсих с канела. Оставих така може би 4-5 дни за може там, където беше отчупено, да засъхне. После измих от канелата и сложих орхидеята във вода, така че корените да са само около 1-1,5 см във водата. Водата е престояла, не директно от чешмата и я сменям на седмицата веднъж. Веднъж им сложих и тор във водата за една седмица, после я изхвърлих и пак сложих само престояла вода. На другата орхидея не посмях да отчупя стъблото толкова много, че щеше да остане съвсем без корени и не знам дали щях да успея да я спася. За сега е жива. Ще я показвам от време на време, за да виждате и вие как се развива. Дано успея, ще се радвам много.

# 272
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
венета, надежда винаги има, има я и в новото коренче, което сега изглежда като пъпка.
написах горното, защото ми се струва, че "връзката" между зеленото на корените и стъблото е изсъхнала.

# 273
Възможно ли е при -2 да оцелеят клематисите които вече се бяха разлистили?
Natt*** латинки сях в една саксия. Почти са се показали. В събота ще ги снимам.

# 274
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
погледнах на балкона. Simple Smile възможно е - оцелели са.

# 275
Здравейте!
Мога ли да отглеждам камелия в саксия?
Магнолии не успях ,но на вън в двора са ок,а камелията не знам какво да я правя.

# 276
Вчера си вкарах даже розата вътре, нощес беше -7. Сега я забравих, ще я вкарам след малко.
Вени, казали са ти, че плевелът е лапад. Много го обичам.

# 277
  • забравих си мисълта...

Sunny29, казах ми, благодаря и на теб! Heart Eyes Повече няма да го скубя. Blush Той наистина като плевел обаче, няколко години подред все го скубя с корена и пак излиза. Blush

# 278
  • Мадрид / София

Sunny29, казах ми, благодаря и на теб! Heart Eyes Повече няма да го скубя. Blush Той наистина като плевел обаче, няколко години подред все го скубя с корена и пак излиза. Blush
Отгледай си го и си направи баница 😁

# 279
Natt, латинки растат в каквото имаш. Аз щях да садя моите днес, но заваля и остана за утре.

Peggy Bundy, става камелия в саксия, само почвата трябва да е кисела, специална се взема от магазина, и трябва да й се вземе и течен тор за такива цветя.

Градинското камилийще и тайфата
Скрит текст:

Слънчо

Буги

Това го кръщавам Кикимора, защото позеленя

Лудо лаленце

# 280
Семена латинка си купих и аз. Още не съм сяла, ще ги сея в сандъче.
Мушкатата още не съм изкарала навън, студено е още. В началото на април ще ги изкарам.
Купих и семена кученце. Дали не се забавих със засяването, още не съм насяла, но нямам място по прозорците от разсад домати.

# 281
Ефибуш, страхотна градина, цветна, слънчева и пълна с много красоти Simple Smile!
Покрай вас и аз почнах да купувам сукуленти, от вчера имам  рипсалис
и дясното, хавортията е от преди Wink!

# 282
Natt
Рипсалис мъжо М ого искаше за една кашпа на Северния прозорец. Взехме, случайно!, от Икея. Но голямък дойде за там и зимата ката на северозападния прозорец в банята, а лятото вън като всичко друго. Но е по-различен от твоя. Разни биват, четох после.

Преди да стане студено се изкуших от един Рододендрон. Точно ги бяха докарали в Хоуммакс.  Мисля в саксия да го гледам вън. Поне този сезон... дано не го уморя. Много е топло у дома. Все го пръскам. В селото виждам и по дворовете. Но са мисля от другия вид - с кожести набръчкани листа.

# 283
Леле, Мариета разкошен е вашият рипсалис Simple Smile! Бързо ли расте? Моят е един миньон Simple Smile.

# 284
Леле, Мариета разкошен е вашият рипсалис Simple Smile! Бързо ли расте? Моят е един миньон Simple Smile.
Ние го купихме доста големичък:) но преди 1.5 г все пак.
Виж тук. Твоят е друг вид: https://tomathouse.com/4/uxod-za-ripsalisom.html
По-скоро като твоя ми трябва за въпросната
кашпа.
https://tomathouse.com/4/uxod-za-ripsalisom.html

Общи условия

Активация на акаунт