Нашите цветя - обща тема 7

• 31 081
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
Една част от моите мушката и сакъзи ги изкарах на терасата още предната събота 20 март, тогава беше много топло и слънчево. След това хванаха студовете, и всяка сутрин като вдигам щорите оглеждам саксиите, да не са измръзнали- повечето са напъпили.

# 256
  • Мадрид / София
Момичета/не знам има ли момчета/, мога ли да си засадя луковици в кашпа на терасата - ще цъфнат ли, трябва ли да се вадят, въобще как трябва да се процедира? За лалета и зюмбюли става дума.
Също да попитам, как да процедирам с игликата като прецъфти?

Може, но в кашпата водата се задържа, няма отцеждане и лукувичките могат да загният. Зюмбюла може луковицата и над вода да се сложи, така че да поема влагата. Ще пусне корени и ще цъфне. Могат да се извадят, но след като прецъдти и пожълтеят листата. Тогава вече е готова за покой и презимуване отново.

Това ми го дава като Acedera (Ацедера), Rumex

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 14:26 от Angela61

# 257
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Моите луковични цветя никнат и започнаха даже да цъфтят, това е първото.  Heart Eyes Джодженът и той расте бързо, бързо. Докато се показа и вече е пораснал малко.

Тук също има доста поникнали и в някои други саксии има, но в другитe ще ви ги покажа като цъфнат...  ако цъфнат, но се надявам да ме зарадват и с цвят. Blush

Карамфилът и той ще цъфти.

Дебелата Мара и тя е поникнала в една саксия, в това и в още едно от старите сандъчета. Жал ми е да я изхвърля, но какво да я правя толкова много. Аз искам старите сандъчета да ги махам и утре ще купя нови керамични саксии за дебелата Мара. Не знам дали ви казах, но онези пластмасовите саксии от Lidl ги върнах и си взех от друг магазин големи саксии от глина.

А това с големите листа и плевел, нали?

поздравления за керамичните саксии. Simple Smile
а това според мен е лапад. Simple Smile

# 258
  • забравих си мисълта...
То наистина може и да е лапад. Майка беше сяла по едно време лапад. Ще го оставя да видим какво ще излезе. Мерси много, st. Dobri, Desislava Rangelova! Heart

Бисе, днес наистина е пролет и дано по-дълго се задържи така, че то при нас не се знае. Много бързо от слънчево се смрачава и започва да вали.
Дами иска ли някой дебела Мара. Аз до края на март трябва да си дойда за малко. Надявам се този път нищо да не ми попречи, че от 2 години не успявам да намеря време да си дойда. Ако съм обещала на някого нещо, да ми припомни, че доста време мина. Знам, че на Бисето нещо бях обещала. Бисе, пиши ми на лични!

# 259
Ами така става- който не знае, си измисля( аз)😀.

Вени, писах ти на ЛС.🙂

# 260
Привет момичета, прекрасна е темата Ви. Не съм начинаеща, но за първи път ще прави или по-точно ще се опитам да направя разсад за балконски цветя. Много харесвам винки и миналото лято се постарах , за да събера семена. Дойде време да ги насея, но не зная колко често да ги поливам и изобщо нищо не зная. Моля помогнете със съвети. Предварително благодаря.

# 261
Моя разсад го пръскам с преварена вода и пулверизатор всяка сутрин. Завивам го  с фолио за свежо съхраниние, а може и в кутия за храна с капак. Важното е да не се губи влагата.
Поне аз така деъствам, без да претиндирам, че това е правилният подход🙂
А накои третират предварително почвата, за да не се посича разсада.

# 262
Точно мислех да споделя снимки от разсад .
Супер мокри са, дори ги полях с разтвор с тор Wink

Декоративен слънчоглед и тагетис

Това гъстото е кученце, а другото всичко мисля кичеста петуния.
Чудя се как да ги разделя тези кученца ... при предния опит им видях сметката. Но още не са “кръстосали” ...

А тук е салвия. Защо в едната колонка не изникна - не зная. Другите две трябваше да са Матийски кръст - от една градина в Канада са семената, но явно са ми остарели ...

И сега - Какво ???

# 263
  • Карлово
Чакаш да се стопли. И ги разреждаш в градина, в сандъчета, както си предвидила. Останалия разсад раздаваш на приятелки и съседки.

# 264
Чакаш да се стопли. И ги разреждаш в градина, в сандъчета, както си предвидила. Останалия разсад раздаваш на приятелки и съседки.
Мерси!
Вече изрязах по една чашка на една съседка ...

# 265
  • оттам, откъдето започва България
Благодаря за споделеното, ще се пробвам моя разсад да го посадя в градинката пред блока. Ще дам и на майка ми, че тя много се радва на цветята. Дай Боже да го бъде!

# 266
  • забравих си мисълта...
Да ви се похваля и с двете орхидеи, които реших да реанимирам, като ги преместя във вода.
На тази тук корените ѝ пораснаха доста само за 15 дни и новото листото също е доста пораснало.

Тази така или иначе беше доста зле, но лека полека се оправя. Корените и на нея се освежиха, и също само за 15 дни започва да расте нов корен. Листата изглеждат по-добре. Можете да сравните снимките с  тези от пост # 688.

# 267
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
много ми се иска да продължиш да "докладваш". Simple Smile и все добри новини да са.

Скрит текст:
а тайничко ще напиша,
Скрит текст:
че на втората корените май са си отишли чак до зеленото псевдо-стъбло.
хубавата новина е, че избива ново коренче.

# 268
Venetta,
Мерси за идеята! И аз спасявам една, за 1 път гледам орхидея, купих от онези изиставените в Практикер.
Тръгна, пусна котен, пусна листо и после изведнъж взе да съхне листо. Сложих тор за орхидеи М-у временно и може и да я изгори...
да видим

# 269
  • Бургас
Нати, сериозно ли ги изкара навън 🤔 На мен ми се струва, че този март е много по-студен от миналата година. Тогава на 8 март ги изкарах, но тази година ме достраша, че студено ми се види.
Но до края на месеца отлитат на перваза.
И моите са напъпили повечето. Имам и цъфнали.
Много красиви семеначета! Нека пораснат големи и красиви цветя, да ни ги показвате тук, да им се радваме.

Общи условия

Активация на акаунт