Нашите цветя - обща тема 7

• 31 094
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
Desislava Rangelova, обикновена лампа не дава достатъчно светлина, тези специално за цветя са много по-интензивни.

# 241
  • София
Деси, можеш да им светнеш нощната лампа с енергоспестяваща крушка - става при липса на фито лампа.

# 242
И сз бях почнала да климатизиран един разсад, но с този студ сега...
Но преди 3 дена сложих тагетис и декоративен слънчоглед, до парното и на слънце - направо са луднали

# 243
Благодаря. Да и аз проверих в чичко Гугъл и прочетох за фито лампите, но не ми се инвестира в такава. Ще пробвам с нощна с енергоспестяваща крушка и ще наблюдавам как ще се развият нещата. Отново  благодаря за съветите.

# 244
Виж дали има значение каква е светлината, в коя част на спектъра - топла или студена

# 245
Имам доста луковици
Скрит текст:
от минзухари, зюмбюли и нарциси. Но не знам дали могат отново да се засадят или са загинали. Особено този на преден план на снимката на зюмбил.
Сега какво да ги правя? Нямам хладно място вкъщи /освен хладилник/, където да ги държа.
Могат ли да се засеят сега?
Мерси.
Страхотни цветя показвате!
Аз имам сега една нова малка любов - едролист аспарагус.

# 246
Засаждай ги, възможно най-скоро. Може и да цъфнат тази година някои.

# 247
  • Мадрид / София
Читавите луковички са твърди на пипане. Ако са меки или кухи не стават. Засади ги може да поникнат.

# 248
Момичета/не знам има ли момчета/, мога ли да си засадя луковици в кашпа на терасата - ще цъфнат ли, трябва ли да се вадят, въобще как трябва да се процедира? За лалета и зюмбюли става дума.
Също да попитам, как да процедирам с игликата като прецъфти?

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 13:17 от D_e_s_i_t_o

# 249
  • забравих си мисълта...
Моите луковични цветя никнат и започнаха даже да цъфтят, това е първото.  Heart Eyes Джодженът и той расте бързо, бързо. Докато се показа и вече е пораснал малко.

Тук също има доста поникнали и в някои други саксии има, но в другитe ще ви ги покажа като цъфнат...  ако цъфнат, но се надявам да ме зарадват и с цвят. Blush

Карамфилът и той ще цъфти.

Дебелата Мара и тя е поникнала в една саксия, в това и в още едно от старите сандъчета. Жал ми е да я изхвърля, но какво да я правя толкова много. Аз искам старите сандъчета да ги махам и утре ще купя нови керамични саксии за дебелата Мара. Не знам дали ви казах, но онези пластмасовите саксии от Lidl ги върнах и си взех от друг магазин големи саксии от глина.

А това с големите листа и плевел, нали?

Скрит текст:

# 250
Кога мислите да си изкарвате мушкатата и сакъзите навън, нямам търпение вече

# 251
Вени, при теб проретта е дошла!🙂
Това, което мислиш за плевел, май е широколистен живовляк( билка).
Поне от снимката на него ми прилича.

# 252
  • Варна
Или този уикенд или следващия мисля аз, във Варна съм. Вече дават стабилно нощните температури над 0.

# 253
  • Бургас
Аз още не съм. Но до края на месеца може и да ги изнеса, ако времето позволява.

# 254
Моите луковични цветя никнат и започнаха даже да цъфтят, това е първото.  Heart Eyes Джодженът и той расте бързо, бързо. Докато се показа и вече е пораснал малко.

Тук също има доста поникнали и в някои други саксии има, но в другитe ще ви ги покажа като цъфнат...  ако цъфнат, но се надявам да ме зарадват и с цвят. Blush

Карамфилът и той ще цъфти.

Дебелата Мара и тя е поникнала в една саксия, в това и в още едно от старите сандъчета. Жал ми е да я изхвърля, но какво да я правя толкова много. Аз искам старите сандъчета да ги махам и утре ще купя нови керамични саксии за дебелата Мара. Не знам дали ви казах, но онези пластмасовите саксии от Lidl ги върнах и си взех от друг магазин големи саксии от глина.

А това с големите листа и плевел, нали?

Скрит текст:
Това което се чудиш какво и аз не знам но не е живовляк. На живовляка жилките започват от основата на листото. Няма централна жилка и от нея да почват странични.

По същия начин са разположени и при теснолистния. На лапад ми прилича на мен. Ама аз не съм от разбиращите.

Общи условия

Активация на акаунт