Нашите цветя - обща тема 7

• 31 096
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Methy, цветето което грешно определих като еониум нали зимата може да живее на остъклената тераса? Всъщност няма значение как се казва.

Това алое според вас кто го пресадя трябва ли да махна бебета и да го оставя в същата саксия и само да сменя почвата или всички заедно в по- голяма саксия?

Нещо Литъл кактус не се включва ,да няма вече малко" кактусче".

# 226
  • забравих си мисълта...
Натуся, aз съм пресаждала такова алое без малките, добре си му беше, не показа да му липсват.

И на мен ми липсва Литъл кактус.

# 227
Шумбергията- имам ого материали в Пинтрест.
Мисля съм попадала, че капка йод във водата помага...
Абе важното е да цъфтят! За моите установих, че напъпят ли - никакво местене и въртене...
https://growingtogetherwithdonkinzler.wordpress.com/2019/11/10/i … christmas-cactus/

# 228
  • София
Натуся, ще живее, ако не пада под 2-3 градуса и не го поливаш изобщо тогава, само ако се сбръчка. 😀 Аз имам различни еониуми, любими са ми, мога да ти пратя ако искаш, но нямам снимки, че тези дни все нещо правя. Като имам време тези дни ще наснимам и ще покажа. 🙂

# 229
  • София
Аз имам различни еониуми, любими са ми, мога да ти пратя ако искаш, но нямам снимки, че тези дни все нещо правя. Като имам време тези дни ще наснимам и ще покажа. 🙂
Благодаря.Ще се възползвам от предложението ти Flowers Bouquet.Но май  трябва да стане по-топло

# 230
  • София
Благодаря.Ще се възползвам от предложението ти Flowers Bouquet.Но май  трябва да стане по-топло
Да, те се чувстват най- добре навън, след около месец ще става вече и ще ти изпратя от каквото мога да чупна. 😀

# 231

Да се похваля с новите придобивки 🤪 От фермерския пазар пред МЗ. С имена и съвети за отглеждане можете ли да ми помогнете? Продавача каза, че са външни и почвопокривни. Розовото и червеното в едно съндъче, ако ги посадя дали ще им е тясно? Сега ли да ги преместя или да изчакам да се стопли? На напълно открита югозападна тераса ще са

# 232
  • Карлово
Поздрав от моята градинка, ей сега се стопи снегът.

# 233
  • София
Зайче, 1 и 2 е саксифрага, а 3 е семпервивум - и трите са външни и студоустойчиви растения. Не им е нужна богата пръст и е добре да са на слънчево.

# 234
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Да се похваля с новите придобивки 🤪 От фермерския пазар пред МЗ. С имена и съвети за отглеждане можете ли да ми помогнете? Продавача каза, че са външни и почвопокривни. Розовото и червеното в едно съндъче, ако ги посадя дали ще им е тясно? Сега ли да ги преместя или да изчакам да се стопли? На напълно открита югозападна тераса ще са

първите две са саксифраги.
идеални за алпинеуми, плитка коренова система, не им трябва много почва. Simple Smile
третото коментирахме наскоро Simple Smile

# 235
Има сняг - няма сняг днес:)
Ето две красоти

Накриви ми шапката Simple Smile

На пук - ще стана Люляк!

Плачещ Лешник Simple Smile

# 236
Каменоломките сега ли да ги пресадя в сандъчета или да изчакам да се стопли? Сега ги оставих на перваза в транспортните саксии.

# 237
Добър вечер момичета! Не знам дали питането ми е за тук или за градинската тема, но ще пробвам тук 😊 Сях си Лобелия, Лобулария и Калибрахое и съм докарала Лобелията и Лобуларията до тук:
Лобелия

Лобулария

Апартамента ми е тъмен и съм ги разположила на единствения прозорец който има слънце до обяд ( те всичките ми цветя са там де) обаче сега в това мрачно време им идва тъмно и както се вижда се кривят. Обръщам ги всеки ден. Та въпроса ми е ако им светна една обикновена лампа дали ще им се отрази ли добре? Или изобщо по някакъв начин?🤔 Имам предвид нощна лампа близичко до тях.

# 238
Десислава,
Може би трябва да е такава, която и топли? Не разбирам! Написах на Чичо Гугъл “лампи за разсад”. Излиза доста информация. Например: https://rating.techinfus.com/bg/947-luchshie-lampy-dlya-rassady-2019-goda.html

# 239
  • оттам, откъдето започва България
При мен далията и цинията растат много бързо, а все още не знам какво ще ги правя.
Скрит текст:

До момента лобелията ми е най-ситна и почти не се вижда.
Скрит текст:

Уточнявам, че лобелията е в горната част на снимката. В долната е друго цвете.

Общи условия

Активация на акаунт