Нашите цветя - обща тема 7

• 31 031
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
MagniM скри ми шапката с тези петунии. И аз си мислех, че мога да гледам петунии. Кажи моля, как се грижиш за тях! Прищипваш ли (тази дума и техника преди седмица чух за първи път)?
Тези са съвсем новички и още нямам никаква заслуга за вида им. За мен петунията е капризна след втория, третия месец. Миналото лято бяха станали страшно красиви. И понеже бяха много гъсти, започнаха да губят листна маса - пожълтяваха, съхнеха. Разреждах уж отново тръгваха добре, но и жегите не им понасят, та голяма мъка беше. Всяко увяхнало цветче премахвам с дръжката.
Някои от миналогодишните.

# 466
  • Бургас
Ауууу, разкошни са, Магни!
Мариета, много ти е хубав двора! И дървото на живота ти вървят страхотни!
Преди години имах като твоите. Сегашните ми са малки, новички.
Едната китайка-жълтата, още я чакам да пусне корени.
Другата, засятата, нещо не тръгва както трябва.
Нати, много красиво цвете!

# 467
Ааа, бяха, Карзче! Да видим това лято с повече опит, уж, колко дълго ще ги съхраня.
Аз си имам две чесначета от дървото на живота, които много хубаво се развиват. Но ще почакам за такива размери.

# 468
Здравейте! Големи красоти сте отгледали! Браво! Аз само ви чета, а сега идвам с въпрос. Харесала съм си каскадни бегонии за терасата. Моля,споделете трудно ли се гледат? И от къде мога да си купя вече готови за засаждане ,не луковици?

# 469
  • Карлово
Скрит текст:

Някои от миналогодишните.

Oт семена ли са тези?
Аз съм заложила някакви, но какво ще излезе?

# 470
Дама Трефа, изкуството на семената още не съм овладяла. Само винки съм опитвала, но не стават като готовия разсад. Липсва ми и търпение. Петуниите купувам за 90 цента едната, не питайте как устоявам да не награбя 10 наведнъж. Но се сещам, че след това ще искат грижи и се кротвам.

# 471
На пазара Димитът Петков в София дали има разсад вече? Някой купувал ли е?

# 472
  • София
Здравейте,
реших да подрежа розите, тъй като има доста измръзнали клонки от последното застудяване и досега изчаквах да видя докъде са оцелели..
Част от розите са на подложка от разсадник, част са от мои захванати миналата година.
На моите вкоренени рози забелязвам, че от основата има покарали много нови издънки.
Въпросът ми е какво да ги правя, да ги махам или да ги оставя?

И още един въпрос, това според вас клематис ли е? Мислех, че и той е загинал, но може би е избил отдолу -

# 473
Aila клематис е. От розите не разбирам. Моите са ми вкоренени от съседката и тя идва да ги реже, а това вече няколко години се случва когато не съм там.

# 474
  • Карлово

Eй ги тези се самозасяли на външните стълби.
А разсада в сандъчето беше провал.

Тези са купени и засадени есента:

Игличината:

и тази

и тук при зюмбюла вече е страшно едно в друго роза, клематис, който уж бях преместила, флокс, луковички и една пръчка "Дядо рачо", която е избила встрани зелено връхче. Не знам как да ги разчистя без големи поражения. Събота ще ги мисля.

# 475
Karzz
Тези големите Дърво на живота, са на 17 г. Садила съм ги от клонче, когато се роди синът ми Simple Smile връстници са. Зимата са вътре и се молят вече да ги изкарвам.

Имам МНОГО от него - все ми е жал да хвърлям...само да иска някой.

# 476
  • Бургас
Разкошни са!
Още дълго да им се радвате.

# 477
Магни, невероятни са ти петуниите от миналото лято, особено на втората снимка цвят корал Heart Eyes Purple Heart, бях ги забравила, при вас е топло и по дълго време се радваш на тези красоти Simple Smile!
Мариета, страхотни са ти саксиите с "Дървото на парите", дано и моите пораснат толкова Wink!

# 478
  • Мадрид / София
Големи красоти показвате! 😍 А пък синята теменужка дето сама си е поникнала - направо ме грабна!

# 479
Теменужките са много устойчиви, само вода да имат и не спират да цъфтят, дори и през зимата.

Общи условия

Активация на акаунт