Нашите цветя - обща тема 7

• 31 020
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
Мариета, споделяй, споделяй моля, напълниха ми очите старите. Аз много искам да направя нещо подобно, но ... 1) не знам как, 2) не знам къде да го дяна. Като измисля т. 2, ще те разпитвам по  т. 1 Grinning, ама няма да е скоро май. До пенсия има време Joy

# 496
Продават се, поне при нас. Иначе, ако беше вярно, че не е хубаво да се продават, магазините и частниците да са фалирали. Е, поизхвърлих се в изказването, но е за да е нагледно 😁
Предполагам, че са отгледани с цел продажба.. Така че е нормално да се продават. Но пък в домашно отгледаното влагаш част от себе си.. Затова питах за някаква символика 😊

# 497
  • Варна
/за първи път чувам тая глупост... Ако се отчупи клонче, както често се случва, какви са опциите - да имаш гора от дървета на живота, което е абсурдно, или да ги изхвърляш, което също ми звучи по-зле от това да вкорениш и подариш...

# 498
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
всеки е свободен да вярва в каквато си иска дивотия.
но както е тръгнало не трябва изобщо да гледаме цветя - повечето са отровни, нецъфтящите носят нещастие, цъфтящите - алергии, бръшляна гони мъжете...

# 499
  • Варна
Ох, сещам се едно време приятелка ми разказва как им дошла на гости някаква съученичка на сестра ѝ и поглеждайки стаята възмутено извикала "ауууу, как може да отглеждате "Изгонѝ мъж" hahaha Става дума за онова пълзящо растение с големи зелени или пъстри листа, което навремето присъстваше в почти всеки дом, не се сещам за името в момента.
п.п. открих го, ето това Laughing :

# 500
всеки е свободен да вярва в каквато си иска дивотия.
но както е тръгнало не трябва изобщо да гледаме цветя - повечето са отровни, нецъфтящите носят нещастие, цъфтящите - алергии, бръшляна гони мъжете...
Е това беше супер магия. Няма нужда от баячка.
То по тая логика - половината къщи да са без мъже.
А да питам има ли значение дали е у нас, у вас или саморасло

О да, за увивни саксийни съм чувала, че носели нещастие... но това е много красиво като се гледа както трябва.
То щото много избор имаше в онези години, че и на “бабини деветини” да се слугива. Наши близки работеха в Булгарплод. Е какви цветя имаха - едно време тази “фирма” разпространяваше китките..
Stuck Out Tongue Winking EyeStuck Out Tongue Winking EyeStuck Out Tongue Winking Eye

# 501
След като успешно уморих миналата година една дипладения, тази година купих още една.

# 502
  • София
Аз да отчета, че напръсках моя хибискус с Моспилан, като в същото време го и пресадих (измих саксията хубаво, напръсках с инсектицид, измих по същия начин и чинийката и подпорната пръчка, смених пръстта; забърсах с мокра кърпичка пода и част от дивана, че до него стои саксията). Преди да напръскам с Моспилан, ръчно отстраних с клечка за уши, натопена в спирт, всичко, което видях като заболяване - в основата на почти всички листа имаше натрупано едно беличко твърдо (като восък), което трудно падаше; паяжинки не видях повече от това, което бях успяла да снимам; пожълтелите листа ги махнах. Пръснах с инсектицида и самата нова пръст. Дано не съм си уморила китката, за пръв път ползвам нещо различно от тор... А, да, и освен това половината коренчета се откъснаха, заедно с пръстта като я сменях (винаги част от тях се късат, ама това ми се видя много този път) Sad Ако оживее, това момиче ще я най-борбеното цвете, което съм имала!
Ето я, като й нямаше още нищо (кучето държеше да й откъсна цвета, но не го получи):

А това ми е най-любимата теменужка на света, как е цъфнала в момента. С мен е и тя от около 6 години и цъфти неспирно. На два пъти за малко да я уморя, но навреме се спогаждаме и продължава да ни радва Simple Smile

# 503
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
китайките са сървайвъри. ще се оправи.

а косматата китка много ми хареса. Simple Smile една такава... любопитна ли, супервайзорски настроена ли... Simple Smile

# 504
  • Мадрид / София
Едната ми африканска теменужка (само светло розова) разви централно гниене на розетката и се спомина. Най-старата ми (едни 4г) също е оклюмала, но е борбена и се надявам да се оправи (с много цъфтеж е в момента, но вече са по-дребни листата и цветчетата). Другите се развиват много добре и видимо са в супер добро състояние.

# 505
  • София
Angela61, моята и тя ли е африканска или имаш предвид, че те са светло розови? Не им разбирам, както казах - срам, не срам, това е положението Sad По мой опит, реагира кофти само на неправилна светлина и изобщо не обича често или обилно поливане, веднъж седмично зиме и лете (и по малко), все й стига. А откак е на пода в новата къща, направо "избухва" Simple Smile

St.Dobri, двете са почти връстнички, косматата изведнъж реши, че този път цъфтежът е страшно впечатляващ и непременно трябва да го има. На снимката е в очаквателно-настоятелна позиция, защото мисли, че бих скъсала цвета, за да й го дам (преди години хапна един капнал цвят, от тогава досега никакъв интерес, но тази година започна да се впряга - и с токкова обилен цъфтеж, голяма просия падна).

Ако оцелее китайката, кога най-скоро мога според вас да я подрежа? Или е по-добре да пропусна тази пролет, след всички издевателства? Към момента няма пъпки, но пък заради това с корените ме е страх да кълцам тази седмица; а нали вече съм закъсняла...

# 506
Аз моята голяма китайка я подрязвах преди 3 дни.  Късно не късно нямаше как бяха и се издължили много клоните и имаше листа само на върховете им. Цяла зима се спука да цъфти.  А другата я подрязвах още есента като я прибрах и сега е пуснала много разклонения. Чакам да се стоплят още вечерите и да я изкарвам навън та да живне. Сега ги торя моите само с тор за листно декоративни. Май месец ще почна да слагам и за цъфтящи.

# 507
  • In transit
Аз засега само с гъсеници съм брала ядове и нищо не разбирам от вредители.
И по-добре.
Днес вече преборих първите листни въшки върху една малка розичка. Утре чакам да цъфне първото ми минзухарче, ще ви го снимам.
А днес най-сетне орхидеята ме зарадва в пълния си блясък.

# 508
Ох, сещам се едно време приятелка ми разказва как им дошла на гости някаква съученичка на сестра ѝ и поглеждайки стаята възмутено извикала "ауууу, как може да отглеждате "Изгонѝ мъж" hahaha Става дума за онова пълзящо растение с големи зелени или пъстри листа, което навремето присъстваше в почти всеки дом, не се сещам за името в момента.
п.п. открих го, ето това Laughing :

Ухааа,що прах от листата съм избърсала през живота си като дете на това цвете.Майка ми го беше пуснала из целит атавани на три стаи и мое задължение беше да се катеря и да бърша прах от всяко листо..Бях много бърза Simple Smile
Суеверията и мен ме изумяват/за всичко/
Дойдоха ми едните камъни,чакам и другите и трябва да намеря решение за кактусите.Значи,категорично във ваза не мога да ги сложа?

# 509
Бърз въпрос. С какви висящи растения мога да комбинирам мушкато? Не сакъзчета. Виждала съм тук из Бавария комбинация с едни висящи, с дребни листенца в бяло и зелено. Много добре стоят заедно, но не им знам името. Някой сеща ли се?

Общи условия

Активация на акаунт