Нашите цветя - обща тема 7

• 31 026
  • 752
  •   1
Отговори
# 480

Ще бъда благодарна, ако разпознаете вида на този сукулент и го напишете.
Мислите ли, че е някакъв сорт "Гигант" или всеки магазин ски мъник би могъл да стане такъв в подходящи условия?

# 481
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не издържат на топло. щом дойде лятото започват да засъхват, оставта едни дълги пръти с дребни некрасиви листа на върха и понякога с някое недорасло цветче.
ако успеете да ги запазите някъде на сянка есента се "съживяват". Simple Smile

# 482
DariVale, ще питам.
В събота съм сигурна, че го видях на Отворените врати на Кактус онлайн. Може някой да ме изпревари тук Simple Smile И на мен много ми хареса, но се въздържам умишлено от стайни. Зимата става фраш...

Теменужките са много устойчиви, само вода да имат и не спират да цъфтят, дори и през зимата.

Потвърждавам!
Втора зима имам по 2 по-големки по-широки и плитки саксии с теменужки.
Не ги плаши студ и сняг!
Много развеселяват цветовете в зимния сумрак!
Но редовно почиствам увяхналите и ако се наложи скъсявам грозните дълги краища. Може лятото да се преместят в земята.

# 483
Да ви похваля насериозно днес колко сте хубави всички, петунии, теменужки, кактуси и зюмбюли, че утре е първи април 🤭  Не само цветя, и лампа красива видях някой си отгледал Hands Thumbsup

Кои дребни петунии ухаят, онези де то са с размер на копче ли? Аз си търся нещо за бордюрче, че алпинеум не стана и ми седи празно. Мисля да си вема цветчета дето са за висящи кошници, сред тях имаше и мини-петунии, но не бяха цъфнали и не разбрах миришат ли Thinking

Natt, такъв розов каладиум все гледах по картинки и те все различни, и се чудех на живо до колко е розов, ама е много е хубавичък!

Mariela_ivanova, каскадни бегонии виждам по улични украси в кошници и там само ги поливат, явно са доста лесни за гледане.

dariVale, еонимуса расте доста бавно, вземи си такъв дето е най-близък до необходимия размер. Хубавото е че е неуморим, не се плаши нито от суша, нито от давене (пробвано! Satisfied ). На студен вятър оплешивява леко, напролет се разхубавява. Аз имам голям и малък, и си стоят доста дълго без да си променят размера. Малкия пуска по някой по-дълъг клон, но останалите не го настигат, общо взето няколко сантиметра на година расте. Тези дни ще му направя прическа. Онази програма за цветя определи това като fortunei

А този като japonicus. Съседния му храст се спомина от жега, тъмночервена вигела беше, надявам се да тръгне от корен, миналото лято тръгнаха ластари, ама... А еонимуса се прави на пластмасов, непокис.

Фритилария ме изненада днес, беше се гушнала с една метла и изведнъж гледам - цвят! Smiley

И това се ококори с малко топлинка, слънце не вижда много там където е, но разведрява сянката

# 484
Ох, Ефи, уникална градина имаш, с удоволствие бих идвала да плевя, ама тя е перфектна и няма нужда, вие си я поддържате страхотно Simple Smile!
Каладиума на живо е още по-хубав и с по ярки цветове.
Показвам моята копривка, подарък от Бисерка , беше станала към
80 см, поначупих я малко, дадох на две приятелки, и имам още едно клонче, което вече е пуснало корени Simple Smile!
Ако има желаещи от Бургас, веднага подарявам Simple Smile!
Дари, не знам какво е и как се гледа, ама е много готино!
Постоянно показвате страхотни цветя, и се налага нелегално да  внасям в къщи новите придобивки, щото все искам още и още  Stuck Out Tongue!

# 485
  • София
DariVale, това е Aeonium Arboreum Velour. Би могъл да стане такъв, те растат бързо - искат слънце, но и вода. Лятото в жегите стагнират и спират развитие.
Ефибуш, страхотни снимки, нямам търпение да се приберем и да видя моята градинка, че мина 1 месец вече.
Не съм забравила за еониумите, ще снимам като се приберем. 😀

# 486
  • Мадрид / София
Миналата година се пробвах с теменужки обаче опита излезе неуспешен. Загинаха много бързо, не им понася при мойте условия.

# 487
Благодаря ви за включването. Стопанката на показания еониум каза, че си е чупнала клонче една педя и за две лета е станал това, което е. Лятото - навън на двора, обилно поливан и къпан с маркуча на пълно слънце. Явно не всички сукуленти ще издържат на този режим. 😀 Ще си потърся същия. Снимания първоначално го помислих за изкуствен.

# 488
DariVale, това е Aeonium Arboreum Velour. Би могъл да стане такъв, те растат бързо - искат слънце, но и вода. Лятото в жегите стагнират и спират развитие.
Точно така е. Аз имам и съм го показвала даже докато цъфтеше. Лятото си начупих и сложих директно в пръстта, няколко месеца не даваше признаци на живот. Като захладня и заваля се събуди, и за кратко утрои размерите си. После почти месец се отваряха цветовете му. Обичат водата определено.
Така изглежда в момента.

Цъфнал посред зима, но само този който беше на слънце ежедневно. Под козирката на терасата не поиска.

Ароматните петунии са почти наполовина като размер и цъфтят много на гъсто. Големите също ухаят, но по-слабо. Ще снимам двете саксии една до друга за да се види разликата тези дни.

# 489
Ах, Мариета, прекрасен двор имаш. Аз чак вчера включих, че това, което показваш е вашия Joy, иначе 7 пъти разглеждах аранжировките, великолепни са. Моите адмирации.
Ефибуш, при вас е като приказка, бих живяла там, навън Wink
Нати, страхотен каладиум, честит да ти е, още едно цвете слагам в уиш лист-а.
Магни, моите петунии миналата година, като се скапаха в жегите, хванах и ги орязах целите. Към края на юли беше, оставих само 10тина см над земята. След около месец вече бяха напълнили сандъците и цъфтяха като полудели до началото на ноември. Твърдо решена бях това лято да не се занимавам с тях, но като гледам твоите новички, прекраснички, пак ми вкара муха в главата Joy. Добре че при нас още не е за навън, докато се вдигнат температурите може да ми се размине идеята

# 490
Мариета, как точно ги подрязваш теменужките? Моите много се развиха на височина и листна маса с малко цвят. Стеблото ли скъсяваш?
Имам от зимата и калуна. Какво да я правя. Сега е на слънчевата тераса? Те многогодишни ли са?

# 491
Здравейте, вкъщи имам 3 растения - дърво на живота - 2 от тях са високи отколо 40 см и едно около 10см. Четох че има разни суеверия , че повече от едно не е нужно да има в къщата. Но пък, и че е не е хубаво да се продава или подарява. А един човек изяви желание да купи едното. Вие имате ли някакви впечатления?

# 492
Здравейте, вкъщи имам 3 растения - дърво на живота - 2 от тях са високи отколо 40 см и едно около 10см. Четох че има разни суеверия , че повече от едно не е нужно да има в къщата. Но пък, и че е не е хубаво да се продава или подарява. А един човек изяви желание да купи едното. Вие имате ли някакви впечатления?
Чувала съм ,че не трябва да се продава за подаряване незнам,имах издънка от дървото на баба ми. И затова колко бройки да има вкъщи също за пръв път чувам. Ако имате други имоти, къщи разпределете ги там ако ви притеснява ,че са 3 на едно място.
Бях попаднала на статия за Миглена Каканашева,купила от една възрастна двойка 2 много големи дървета на живота явно се продават, който както го усеща и ако не вярва в суеверия.

# 493
Nova Nadezda,
Да - както Buba е писала - изрязвам стъблата. Ей сега почистих една малка шепа сухи листа и преминали цветове.
А половината са от есента, половината от преди месец два. Да се освежат саксиите:)
Marble beach,
Ако знаеш колко съм подарявала до сега:) ехееее
И тези 2 те от последната снимка също ако ако някой иска:) в Пловдив и наоколо.даже вчера 2 ги отделих превих стеблата да се оформят така...
Buba - като почна да редя тазгодишните аранжировки - ще споделя. Може да се появят нови подходящи растения.

# 494
  • Мадрид / София
Продават се, поне при нас. Иначе, ако беше вярно, че не е хубаво да се продават, магазините и частниците да са фалирали. Е, поизхвърлих се в изказването, но е за да е нагледно 😁

Общи условия

Активация на акаунт