Нашите цветя - обща тема 7

• 30 045
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, можете ли да ме насочите от къде мога да закупя семена от сукуленти? С дъщеря ми сме решили да си отгледаме кактуси и сукуленти от семена. Знам, че мисията е почти невъзможна. Но не пречи да опитаме.
Просто майка,
Cactus online - https://www.cactus-online.net/ оранжерията е в Марково, до Пло. Имат растения и семена. И отворени врати всеки месец, мисля. Работят основно онлайн. Аз търсех определен сукулент - рипсалис. Но си тръгнах още 2 Simple Smile

# 646
  • Мадрид / София
Кактусови семена продават и в някои търговски вериги магазини. В Лидл не знам дали пускат. В Хоуммакс евентуално или подобни магазини.

# 647
  • у дома...
Здравейте, можете ли да ме насочите от къде мога да закупя семена от сукуленти? С дъщеря ми сме решили да си отгледаме кактуси и сукуленти от семена. Знам, че мисията е почти невъзможна. Но не пречи да опитаме.
Просто майка,
Cactus online - https://www.cactus-online.net/ оранжерията е в Марково, до Пло. Имат растения и семена. И отворени врати всеки месец, мисля. Работят основно онлайн. Аз търсех определен сукулент - рипсалис. Но си тръгнах още 2 Simple Smile
Много благодаря!

# 648
Happy Mijjj, много добре растат цветята у вас, в такава приятна компания с джунджурийки. Smiley И аз се впечатлих пилеята колко бързо пуска листенца, надявам се и моята да дръпне нагоре вече, като видях картинката и се сетих да я полея, а ми е до мивката Satisfied

Дворната камелия напълни поляната с конфети

Отвориха се и последните нарциси

Игликите ги почистих от старите цветове и  бухнаха, но са доста по-капризни от стандартния модел, все искат да им се въртиш, пък аз ги сложих на място дето не се въртя често Neutral Face

# 649
Ефи , уникални са тези иглики- толкова нежни, красиви и с такива наситени цветове Heart Eyes

# 650
Открих сезона днес [/img]

# 651
Пилеята и аз доскоро не знаех как се казва, като деца я наричахме "извънземното".
Моята хвана някаква краста Grinning по листата...

Сях сукуленти в две кутийки, по два вида. В едната кутийка нищо не покълна, в другата покълнаха, но нещо не се развиват както очаквах...

Аз дойдох да кажа за мушкатите. Миналата година си говорихме тук, как е най-добре да презимуват. Аз открих моя начин - наесен откършени и вкоренени на топло в стаята, първото вече цъфна. С другите методи нямах успех.
Само че не всички оцеляха, и не бяха надписани, та сега не знам какъв цвят ще си имам Grinning

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 19:55 от Phloxx

# 652
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Simple Smile харесват ми англичанкиите Simple Smile харесва ми и дължината на балкончето. Simple Smile

# 653
Е аз защо не виждам снимките на Пинитос? Накой друг да не ги вижда? В поста на Добри обаче ги виждам....

# 654
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
маркерът обикновено остава в линка за снимката и ако не се премести снимката остава без крайните скоби и не се вижда.
правила съм го много пъти и затова когато видя нещо такова го поправям. Simple Smile един вид помагам с каквото мога.
а и любопитството не ми дава да не видя нещо в темата.

# 655
Благодаря Добри, наистина, и при мен маркерът остава там. В началото ме дразнеше, че все трябва да го местя, а сега явно го правя механично и даже бях забравила, че има такъв проблем Grinning

# 656
И аз не виждам тез’ дами от Oстрова!

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 23:09 от MarietaYo

# 657
  • оттам, откъдето започва България
Скрит текст:
 Благородно завиждам за дължината на тази тераса. Relaxed
Моята е до втория разделител, но и аз имам напъпили сакъзчета и великденче, и панорама. Simple Smile
Ще ги покажа, когато могат да радват окото с цвят.

# 658
То и аз не си ги виждах, мислех че не са качени даже😄 цели 12 метра е балкона, но за сметка на това е изключително тесен 105 см хаха

# 659
Нова придобивка за рождения ми ден:

Общи условия

Активация на акаунт