Нашите цветя - обща тема 7

• 30 992
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
Два нови Стефанотиса от мен, с очакван скоро нежен аромат 😍

Откъде са тези красавци? Много искам Heart Eyes

# 136
Натуся, чудесен еониум! Аз миналата година въздишах по снимките на Магни, търсх по оранжериите и не намерих. Сега съм си поръчала разни семена, и еониум има между тях.
Да си признае кой беше сял миналата година? Покара ли нещо, как се развива?

# 137
  • Den Haag
killpop в Холандия живея, от там са Simple Smile Сигурно ги има и по българските цветарски магазинчета 🤗

# 138
  • София
Снимката не е много добра, но 99% неееониум това - по скоро някоя ешеверия или седеверия. Иначе е много красиво - къде е тази оранжерия.😀
Аз сях Greenovia, но още са много мънички - розичките им с 3-4 мм. Бавно растат до един момент, тези са от 08.01. Довечера ще ги снимам да ги видите. 😀

# 139
Момичета, следващата седмица в Лидл ще има поставка за цветя като стълба.Върти ми се в главата, че някой търсеше.Дано не бъркам и съм полезна Simple Smile

# 140
Аз си я купих миналата година. Стълбата е с размерите на играчка. Стълбичка е по-точно. Красива е, но само много малки саксии могат да се редят на нея.

# 141
  • In transit
Добри, досадните черни мушички, които се въдят в почвата не вървят ли с нея?  Защото не във всяка пръст ми се появяват.

Грудките от далия кога да ги засадя?

# 142
  • забравих си мисълта...
Аз моите ги посадих вече. Мисля че беше преди около 2 седмици. Така пишеше на пакета, че се садят между март и май. За сега са в саксия и са в стая на около 10°С и на тъмно според указанията. Пишеше също, почвата да се поддържа леко влажна.
P. S.  Сега чета, че преди да се посадят, грудките да се държат един ден във вода. Аз не помня дали го направих или не, но мисля, че държах нещо във вода, може и те да са били. При нас е студено, затова едва в края на май се изнасят навън  в градината, до тогава се държат вкъщи.

# 143
  • In transit
Венета благодаря за съветите, много са полезни. Досега семена съм слагала за далии, но миналата есен разбрах, че мога да извадя грудките и да ги посадя пролетта.

# 144
  • забравих си мисълта...
Венета благодаря за съветите, много са полезни. Досега семена съм слагала за далии, но миналата есен разбрах, че мога да извадя грудките и да ги посадя пролетта.

Моля, Mikkey.  Ето тук едно видео, което е на немски, но то е важно да се види, как ce засажда грудката. За поставянето ѝ каза, че може да се постави водоравно или вертикално, зависи каква е саксията. Тъй като той я поставя вертикално, маха поникналото клонче, защото то е тръгнало в посока надолу и ако го остави, ще вземе много от енергията на грудката, докато се извие и излезе нaгоре, а така се дава шанс на другите поникнали клончета. За дупчицата от отстраняването му каза, че не е голяма и няма да направи проблем. Аз лично бих оставила грудкaтa така 1-2 дни да завехне и тогава бих я накиснала във вода.  Също препоръча най-малко 7-10л голяма саксия и каза да се внимава с охлювите, че те обичали далиите.

# 145
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Добри, досадните черни мушички, които се въдят в почвата не вървят ли с нея?  Защото не във всяка пръст ми се появяват.

върнах се да прочета какво съм писала.
с купешката почва не съм имала издънки. не съм имала и мушички, но си мисля, че ако имах, калиевият перманганат нямаше да помогне. той не е инсецтицид все пак.
Simple Smile далиите засаждай като картофите - когато седнеш на земята за една цигара време и не ти измръзне... Wink трътката, значи вече може да се засаждат.

# 146
Имам една малка далия и не я ядат охлюви, ако това е успокоение Animal Bug Може би ходят да си търсят по-големи Grin Тази година нямаше много избор в луковиците там където пазарувам и гледах далии, чудих се да взема или не, и сега не помня взех ли или не. Садих разни неща и не помня имаше ли сред тях или нямаше Stuck Out Tongue Winking Eye Ще видим какво ще порасне!

# 147
При нас е топло и никоя съседка не си вади далиите. Аз преди две години извадих две кофи грудки. Раздавах и накрая изхвърлих. Мъжът ми се смееше на количеството и даже търси информация дали не се яде...
Махнах ги много трудно от градината. Сега съм си ги наредила на улицата, в двора по друг начин планирах градинките.

# 148
  • София
Снимката не е много добра, но 99% неееониум това - по скоро някоя ешеверия или седеверия. Иначе е много красиво - къде е тази оранжерия.😀
Как да я снимам да я идентифицираш ако можеш?

Ето от къде я купих.Близо до Икея е.http://gradinarite.com/%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%82%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%b8/

# 149
Дами с талант към цветята, можете ли да ми кажете какво е това растение и как да го посъживя и да се отървем от посивелите листенца (частично си бяха там с идването му):

Много благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт