Нашите цветя - обща тема 7

• 31 029
  • 752
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Здравейте, не видях скорошна тема, затова отварям нова. Надявам се някой да може да помогне.
Имам китайска роза на 5-6 години, от една година сменихме дома и на новото място явно се почувства много добре - развива се и цъфтя от март до декември (цветовете остават свежи за 2 дни, а опадват за 4-5 някъде). Миналата седмица пак разтвори цвят и си прецъфтя нормално (ако горното е нормално). Забелязвам обаче, че по почти всичките й клонки на новите листенца се образуват едни лепкави капчици и не знам дали е нормално или не е. Досега не съм ги забелязвала. От друга страна пък - цъфна (но на клонче, на което ги няма тези капки).
Друго нещо е, че дори зимата имаше само по някое пожълтяло и падащо листо, примерно да е имала 5-6 такива за цяла зима, а вчера махнах наведнъж 4-5. Днес виждам, че още 2 пожълтяват. Според мен й има нещо, но не съм отявлена цветарка и се зачудих дали някой няма да може да ми даде съвет? Не съм променяла мястото й, не съм променяла поливането (не я торя от есента, но й сипвам оризова вода вместо обикновена от време на време); преди месец някъде й избърсах прахта от листата (и тогава май имаше нещо лепнещо, ама пусто, не се загледах и не съм сигурна).
Също ще съм благодарна, ако ме посъветвате мога ли сега да я подрежа или е твърде късно? Миналата година я подрязах, но не помня кога. Мисля и да й сменя пръстта, но дали да е преди или след (или едновременно с) подрязването?
Благодаря на всеки озовал се! И качвам снимки

# 286
  • София
Peggy Bundy, и да вметна,че камелията не обича да и сменяш мястото.Четох,че е капризно цвете.Но това не трябва да те спира да пробваш с нея.

# 287
  • София
Може да са някакви листни въшки.

# 288
  • София
Няма никакви черни точици, няма дупки по листата. Само това лепкавото и й жълтеят листата (което може и да не е свързано, не си представям цяла година почти да цъфти и да не се изтощи). Просто се чудя с какво да й помогна Sad

# 289
Момичета, изтървах цветарството, и темата, и цветята... Sad  Забравила съм едни луковици шафранов минзухар, те покълнали, милите. Сложих ги в една саксия да ги спасявам. Забравих и  хипеаструмите, ще трябва и тях да ги засадя, забравих и други. Ама и аз съм една цветарка, забравана...

Каква прекрасна камелия в скрития текст! Къде расте това чудо?

# 290
За лепкавите капки мисля, че е нормално, нашата също имаше. Иначе доколкото знам пресаждането е хубаво да се прави когато растението не цъфти, защото си е стрес. 

# 291
За любителите на Кактуси и сукуленти: кактусонлайн в Марково, до Пловдив, утре има отворени врати...

Кактус Онлайн ЕООД
088 212 5000
https://goo.gl/maps/yig5amtc9hXSQXwJ7

# 292
  • София
И аз тази година реших да се пробвам с моя разсад. Да видим до къде ще я докарам.Ето ги.
Лобелия

Тук само петуния изникна

И бегони

# 293
  • оттам, откъдето започва България
Натуся, много се радвам, че и ти имаш разсад. Да видим какво ще излезе накрая. Simple Smile

При мен лобелията в сравнение с далията е толкова дребна и невзрачна като разсад. Sad

# 294
Моите бегонии им отне 2 месеца Мин година да тръгнат, после им беше горещо и като дойде Септември, и Като луднаха!!!!
Това е Ноември!

Октомври

# 295
Натуся, чудесна идея ми даде за бегониите в малки чашки да се засадят първоначално, вчера не се сдържах и взех грудки, тъкмо се чудех как да ги садя.

Мариета, рододендронът ти е градински, спокойно можеш да го засадиш и навън ако искаш. Не помня къде си, той обича по-умерено лято и зима, но щом наоколо има, значи ще вирее.
Чудесни бегонии! И на моите лятото не им допаднаха жегите...

# 296
Мерси Флокс.
Белащица - до Пловдив.

Някой беше писал за орхидеи. И аз имам една такава в спасителна акция. Споделих, че й сложих тор за орхидеи - в едни пипети....и мисля че в секнах. Извадих я сега - тя не че има много за вадене, отрязах умрялото листо... сложих във вода . Така добре ли е?

# 297
  • на острова на мечтите
Скрит текст:
Ранунколото с още два цвята.
А и лаленцата са напъпили. Не е на фокус, ама съм пишман фотографка аз.
Скрит текст:

Аз моите камелии все я саксия ги гледам. Някой ги уморих, ама през лятото бавачките на китки бе ги бива много.
С разсад отдавна не се занимавам. Малко трудоемко ми се  вижда. А и като станат много после трябва още много обгрижване. Но ви се възхищавам се.

# 298
Данилу, страхотно ти е ранункулуто, много ми харесват. Аз сложих няколко грудки, на една вече се подават листенца
Ето я и потеглилата вече бегония

Натуся, твоите имаха ли пъпки като ги купи, или при теб ги образуваха?
От разсадите това са поникналите към момента

В белите кофички е някаква циния джудже, много бързо покара и не мисля, че е дребна, но ще видим. Колеуса ми се струва много нагъсто, дано не почне да се задушава. Не знам как да го разредя без да го съсипя. Най-дребното е аубриета, на една седмица. В черната саксийка е флокс, потегли и после зацикли. Приемам всякакви съвети, критики и препоръки. Нямам идея какво правя Joy
Сложих и лобелия, латинка, и още нещо, което забравих. Но ги сях тези дни и няма за показване

ПП Ефибуш, прекрасна градина, а камелията е уникална

# 299
  • София
Натуся, чудесна идея ми даде за бегониите в малки чашки да се засадят първоначално, вчера не се сдържах и взех грудки, тъкмо се чудех как да ги садя.
Така гледах из руските форуми.Даже някои след малката саксия прехвърлят в малко по-голяма саксийка и чак след това в постояна.Аз мисля да пропусна второто прехвърляне и да садя направо на постояно място.
Има някои тънкости докато порастнат,ако не си чела мога да ти я синтезирам.

Магни, ако не знаеш твоя остеоспермум може да се размножава https://www.youtube.com/watch?v=LLgjb0KAYAQ

Bubabuba666,бегониите бяха покълнали.

Общи условия

Активация на акаунт