Февруарски бебчовци 2021 👶

• 26 942
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
Привет!

Надали ще успея да се включа по повечето теми, понеже ще забравя някоя, но ще карам подред.

Никола е на смесено хранене, имахме ужасни трудности с кърменето и накрая приех мисълта за дохранване с адаптирано мляко. На моменти ми харесва какво улеснение е, на моменти ме е яд, че му давам "химия". Ако трябва да съм честна, повече ме побърква, че не мога да кърмя, а други могат. Май това ми е проблемът главно.

На 29.05 ще стане на 4 месеца. Обръща се от корем по гръб, от гръб по корем, хваща играчки, лапа ръце, посяга към предмет, който му е интересен, "пълзи" като червейче понякога и успява да се придвижи с около два-три педи.
"Говори", смее се, кара се, даже.
Почна да разпознава чуждите емоции и да реагира на тях. Лапа си ръцете до степен да повръща, ама не се отказва от опитите си да ги вкара и двете едновременно, плюс 3-4 играчки, ако може.

На тегло е малък, защото има рефлукс и трудно качва. Последно преди 20 дни беше 5.300.

Относно спането и бодърстването ползвам приложението Huckleberry и ми е в огромна помощ.

Биберони му купувам на Bibs, защото ми харесва, че не приличат на бебешки и нямат лигави картинки по тях.

Ергораница взех на ISARA, free to grow или както там се водеха този тип, който е от раждането до абитуриентската.

Правихте ли вече фотосесия? Ние му направихме за 3тия месец, не беше много сполучлива, по мое мнение, защото той все още е кисело и ревливо бебе, та определено не мяташе усмивки наляво и надясно.

Друго не се сещам. Ще се включвам когато мога, но ви чета редовно, иначе.

И вие, и бебетата бъдете здрави!

skk, мисля те!

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 23:00 от Антигона

# 511
Антигона, не се тормози, важното е да е здравичък. Колкото по-спокойна си ти, толкова по-добре ще е той. Разбирам как се чувстваш, защото при мен изобщо не се получи кърменето и много се самообвинявах, бях изнервена и сърдита на себе си, на вселената и на всички наоколо. Когато го приех някакси всичко тръгна по-гладко. В крайна сметка зад млякото за кърмачета стои много наука, дългогодишни проучвания и опит, така че да осигури оптимално заместващо хранене.
Много е сладък Никола!  ❤
Ние правихме фотосесия още като беше на 9 дни. Въпреки, че смахнатите й родители се успаха и закъхняхме с почти час, Виктория се представи като професионален модел. Имаме планирана още една сега за края на юни, тя ще е семейна.
Скрит текст:

miss_chichi браво на вас! И на мен някакси не ми се бърза със захранването. От ревютата, които гледам за столчета за момента съм се спряла на Stokke Trip Trap. Чудя се и на Mima Moon, защото количката за момента ми е много удобна. Тези текстилните не са за мен. Не си падам домакиня, предпочитам нещо, което ще мога да забърсвам.

Анна, на хидролизирано мляко ли е? Само от него е нормално акото да е рядко и зелено. Ако не сте на хидролизат бих те посъветвала да посетите детски алерголог. Имам записан час, който няма да ползваме, защото аз не издържах и отидохме при друг по-рано. Още не съм го освободила. Щях да го предложа на някоя мама във фейсбук групата за алергии. Ако имаш нужда ми пиши и ще ти обясня. Бибероните, които търсиш са спряни от производство. Изцяло силиконова алтернатива имат Чико, формата е друга, но е по-добра.
Ина до петата мерят, както биха премерили ако детето беше право, стъпило на пода.

# 512
  • East Coast
Антигона, много се радвам, че се включи. Мъник сладък! Станали са супер снимките. Blue Heart
Ние не сме правили фотосесия. Еее поне не съм сама в качването на снимки тук Satisfied
И да питам, малко извън темата. Модно ли е и каква е причината да се слагат тези (иска ми се да кажа идиотски, но няма) емотикони на личицата на бебетата и децата. За да не се виждат ли? Дано не обиждам някой, просто ми е интересно.

Анна за бибите. И нашата е от болницата. Имаме само една и да видиш като се скрие някъде какво търсене пада. Много му е любима. Има ги по магазините. Казвай, ще пращам Simple Smile Вие май сте малко по-големи от нас. С какво ще започнеш да захранваш? Имаш ли схема или както дойде със зеленчуци и плодове. Аз гледам и тукашните таблици. Препоръчват да се почне с оризова каша, а моркова и обикновенния картоф са после Thinking За моркова ок, ама картофа защо?

Ще взема и аз раничка. Нямам никаква идея каква. Споделете ако сте доволни/чели за от някоя. От кога може с лице напред? С каката имах една обикновена, то май даже и тогава не бяха популярни раниците. Най-вероятно кенгуру съм имала. Ореваваше света в него и хич не съм го ползвала. Мътно ми е този вид бебеносене

Редактирам се.
Фиши писали сме заедно.
Малка, сладка красавица си имаш ти Gift Heart Даниел ще се кандидатира да ти става зет Laughing Kissing Smiling Eyes

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 21:33 от Scarlett OHara

# 513
Scarlett да поздравиш кандидат-зетя от нас 😍 Като стане по-спокойно с пътуването може да ги запознаем някъде на Карибите.
Не се препоръчва напред, въпреки, че някои ранички позволяват, заради неестествената извивка на гръбначния стълб, която се получава. Ако искаш да гледа напред мисля, че е възможно след определен ръст да го слагаш на гърба си и така да гледа напред. Другия вариант е след 6м да го слагаш на хълбока ти.
Това с тия стикери и на мен не ми е ясно. Ако не искат да се виждат защо ги качват?
Тази вашата залъгалка я дават, че е до 3+ месеца, поне на сайта на Авент пише така.
Анна може да звъннеш в Ивентас да ги питаш дали нямат някакви останали бройки.

# 514
Искам да благодаря за препоръките за шишета Др.Браун, вече втори ден само от такова пие и съм доста доволна.
За бибите - от раждането почти е с тези на Bibs и много ги харесваме и двамата. Едно на ръка, че са ми много симпатични на вид на мен, но и каучукът е качествен и не започва да лепи на първата седмица.
Баткото беше на АМ основно и малко кърма и го захраних след 5-тия месец, за да не го тъпча толкова с АМ.
Витан е на кърма и мисля да изчакам до 6-тия.
Сега е на 3+ месеца и го нося в мей-тей слинг (ние ги произвеждаме), но имам и ергобейби original, който не помня от колко месеца се ползваше, че го имам от баткото, ама той не обичаше изобщо...

# 515
Анна има ги в Емаг, линк:

DivaOrhideq този слинг връзва ли се? Покажи ни вашите.

# 516
Fishy, наистина като фотомодел! Много завиждам за такива фотосесии на съвсем новородено. Моето до почти третия месец ревеше като заклано денонощно, та беше абсурд за подобни експерименти.

Има тема с продължение за слингове и ергономични раници, ето я

https://m.bg-mamma.com/?topic=1268134.

Там можете да питате всичко, момичетата са отзивчиви и компетентни.
Знам, че до определена възраст не се носи с лице към движението.

За захранването още се чудя кога. Личният лекар на детето ме обработва за ранно захранване, сега в 4ти месец, заради рефлукса, но аз нещо умувам и сякаш ще изчакам до 5тия.

# 517
Аз директно си взех Ергобейби Омни 360 Куул Еър. Пък ще видим... за сега сме с еластичен слинг. Вчера купих каучкукови залъгалки. След като ви питах, предният път, се оказа, че силоконовата на Нук я иска къде - къде от силиконовата на Томи Типи (онези, кръглите - странните). Та сега ще тествам каучуковите на Нук. И нашата лекарка е доволна от развитието. Станала е 60 см. И почти 6 кг. Стикерите на личицата на децата ги слагали, защото до определена възраст било лоша поличба да му виждат хората лицето (чудно като излезнат навън как ли ги крият?! И изобщо защо ги качват, като не искат да се виждат?! Дрън - дрън...). Дами, аз искам да насоча едно питане към вас - след раждането на някоя от вас налагало ли й се е да прави биопсия?

# 518
Мисля, че при нас по-изразената жълтеница много помогна за фотосесията, защото беше много сънлива.
Благодаря за темата Hug бях попрочела това онова преди да родя, сега ще се запозная вече по-подробно

Fishy, наистина като фотомодел! Много завиждам за такива фотосесии на съвсем новородено. Моето до почти третия месец ревеше като заклано денонощно, та беше абсурд за подобни експерименти.

Има тема с продължение за слингове и ергономични раници, ето я

https://m.bg-mamma.com/?topic=1268134.

Там можете да питате всичко, момичетата са отзивчиви и компетентни.
Знам, че до определена възраст не се носи с лице към движението.

За захранването още се чудя кога. Личният лекар на детето ме обработва за ранно захранване, сега в 4ти месец, заради рефлукса, но аз нещо умувам и сякаш ще изчакам до 5тия.

# 519
Fishy,  чакам новия десен в понеделник и ще снимам.

# 520
Момичета, включвам се с въпрос. Нали писах, че се налага да дохранвам поради недостатъчно наддаване. Започнах дохранването и бебка веднага тръгна. Много странно, защото я държа на гърда колкото си иска, имам мляко, но като я оставя да пусне сама зърното и я оригна и предлагам мляко и тя го изпива и реве за още. Така изяжда по около 120 мл допълнително на ден. Всичко добре, обаче по препоръка на педи стартирахме с био козе на топфер, първите дни всичко шест и сега започна червен обрив около устата, който се появява веднага след хранене и изчезва до пет минути, като утрикария изглежда. Педи казва, че това не било истинска алергия и да продължавам с това мляко, но аз настоях за друго и той ми каза на аптамил за алегрия. Дадох него и тази сутрин легълцето и цялото оповръщано, явно и то не и понася. Някой с идеи и разсъждения?

По темите:
Не приема биба от самото начало. Аз имам само една каучукова на нук. Първо в устата беше цялата ръка, а сега е започнала палчето само. Вадя го и пъхам биба, тя я плюе и накрая като ми писне я слагам на гърда.

В количката не стои, ако не спи, носим се с лице напред, целия ми гръб се схваща и не мога да излизам сама. До другия кош има още два месеца и половина, незнам как ще е. Ерго раница имаме, ще пробвам с нея скоро, но още потъва.

Захранване може и да започна към 4 месеца и половина, заради наддаването и проблемите с млякото. Оризова каша или картоф.

Не сме правили фотосесия, но може би вече му е време.

# 521
lusine Aptamil ADC е изключително рядко мляко, нормално е да го връща, това не означава, че не го понася. Ако е с алергия наистина има сгъстител на Nutricia, който може да поръчаш от чужбина или да сгъстяваш с безмлечна каша. Аз също давах 2 седмици ADC на база предположения на гастроентеролога и като отидохме на алерглог се оказа, че е било излишно.

# 522
Диваорхидея, чакаме снимки и аз се интересувам. Таткото така и не пробва слинга, може поне това да хареса.

# 523
Благодаря за линковете за безценните биби😁😁
Млякото ни е  H.A. но и това преди него пак беше зелено и течно но пак ни казаха,че е от млякото и няма нужда от др.изследвания за сега(три различни докторки) .....реших да не чета много да не се напрягам,че и без това съм станала от притеснителните и обсебващи майки😒😒 със сигурност ако бях на 25 а не на 41 щях да съм по-лежерна и да приемам нещата по-леко и да не ги мисля толкова😂😂
Решила съм да захранвам с зеленчуци първо пъщарнак,картоф,тиква,морков...нещо подобно.Оглеждам различни схеми но най-вероятно малкият ще си я начертае сам😁😁
Антигона,Фиши малките са прекрасни💗💗💗
Фото сесия не съм правила но постоянно го снимам каня се тия дни да ги прегледам и да реша кои снимки да проявим за албумите😁😁....
тази е от преди месец и малко отгоре

Последна редакция: сб, 29 май 2021, 11:38 от Анна Иванова 648392

# 524
Анна, прекрасно детенце. И предните моделчета са страхотни Heart Eyes
Ние сме нови тук и не съм ви показвала моето момче. Снимката е от преди няколко дни като навърши три месеца.

Общи условия

Активация на акаунт