Февруарски бебчовци 2021 👶

• 26 909
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
И Нико върви дребен, 5.300 преди почти месец. Не че очаквам сега на 15.06 да го измерят 7 кила 🙂 с неговия рефлукс трудно ще качи каквото и да е.

# 586
И Нико върви дребен, 5.300 преди почти месец. Не че очаквам сега на 15.06 да го измерят 7 кила 🙂 с неговия рефлукс трудно ще качи каквото и да е.

Ще е качил, то е важно да е качил спрямо неговото тегло преди месец.
Нашето бебе се роди 3 кг, сега за 40 дни /забавихме консултацията заради ваксините/ е качил около 1 кг.  
Докторката ме успокой, че като го захраня ще дръпне още.
Относно храненето на 4ч. трудно е след 3ч., но като го усетя започвам да го ангажирям с нещо или го нося и да гледа наоколо, това му е супер и не мрънка за млякото

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 00:06 от -INA-73

# 587
И Виктория е с рефлукс. Важното е да си хапва и да се развива. Щом е добра кривата няма значение колко качва, важното е, че е пропорционално.

# 588
Нашата госпожица, която се роди сравнително голяма 3620 гр. е доста дългичка, но са и нормални крачетата, няма гънки като мишелинче. Гледам снимки на бебчетата на моите приятелки, които са си имали бая гънки и са им шошави бедрата. Ама явно нашата ще е слаба и дългокрака 🤣. Не знам колко кг е, на последната консултация нямаше 6 кг....сега на 17 ще видим.

# 589
Колко е дълга ?
Колко се роду и сега колко е?
Нашата госпожица, която се роди сравнително голяма 3620 гр. е доста дългичка, но са и нормални крачетата, няма гънки като мишелинче. Гледам снимки на бебчетата на моите приятелки, които са си имали бая гънки и са им шошави бедрата. Ама явно нашата ще е слаба и дългокрака 🤣. Не знам колко кг е, на последната консултация нямаше 6 кг....сега на 17 ще видим.

# 590
На 11.02 се роди 52 см. 3620 гр.
На консултацията на 3 месеца бяхме 67 см. Сега не съм я мерила колко е, че обещах на мъжът ми да не откачам да я тегля всеки ден. Ще видим другата седмица, че тогава са  ваксините. Определено още е пораснала на дължина.
Колко е дълга ?
Колко се роду и сега колко е?

# 591
Здравейте момичета, не съм писала досега в темата. Дъщеря ми се роди на 1 февруари, засега май всичко върви нормално, но имам някои въпроси, на които педиатъра не обръща внимание. Може ли да ми кажете как е при вашите деца, за да преценя дали е характерно за възрастта или да продължавам да си търся отговорите от докторите

1. Обръщат ли се, когато ги викате по име? Ясно ми е, че сега не разпознават името си, а по-скоро интонация. Дъщеря ми със сигурност чува всякакви звучи, но когато се е загледала в нещо, няма сила, която да я накара да се обърне към мен, колкото и да я викам по име.Иначе прави контакт с нас, играем си, но сякаш толкова е свикнала с гласовете ни, че хич не им обръща внимание.

2. Започнаха ли да се смеят с глас? Издава всякакви звуци, усмихва ни се, но онзи бебешки заразителен смях така го чакам, а все не се случва.

Сигурно ще ме сметнете за луда с тези въпроси, но не съм Simple Smile просто се притеснявам дали се развива правилно

# 592
Здравей, не съм специалист, но четох, че това с името е притеснително ако не се случва на годинка, тоест ако я викаш и не се обръща и е на годинка е притеснително, имате много време.
Моето момиченце се обръща, но на интонация, понеже каквато и дума да иажа с определна интонация тя поглежда....
Иначе за смеха - смее се, но ако я разсмея, примерно я целувам по краката и това я кара да се смее понякога. Пробвай с разлзични неща, като играеш с нея, сигурно и а нещо, което да я разсмее...
Иначе има дни, когато я дразнят зъбите ( при нея се случва рано това със зъбите) и е много кисела та не й е до смях толкова...

# 593
  • Велико Търново
Lusy, и аз не съм специалист, но всичко е адски индивидуално!
За точно два дни, детето може да се измени и като сън, и като хранене, дори и като поведение.
Щом се обръща посока звуци, значи чува, т. Е. Не се притеснявай че не се обръща на името си. Щом се забавлява и усмихва, значи е ок просто не иска да се смее с глас още Simple Smile
Днес малкия получи втората си ваксина, което е голям напредък за нас! Утре става на 5м, и за втори път откакто е роден ще бъдем извън болница на тази дата, Оле! Не че е по добре, но поне сме вкъщи.
Вече се обръща от гръб по корем нон стоп и прави опити да се тътри... Нещо като пълзене. Макар, че нз да му давам или не, защото все му щадя крачето, но на следващите прегледи другата седмица ще ми кажат.
Имам въпрос, ако случайно знаете, някъде в БГ правят ли реконструкция на Ямр с контраст към ангиография?

# 594
Здравейте, продължавате ли да давате вит. Д? Нашата педиатърка каза да го спирам от юни, защото вече идвало лятото (не че е дошло Simple Smile), но тук - там чета, че вит. Д се дава до навършване на 1 година. Отделно, аз не излагам бебето на пряка слънчева светлина, та не зная доколко може да си го набави по естествен начин.

# 595
Нашият педиатър също каза до 1 год да давам вигантол. Да я извеждам на слънце по 10 минути на ден без слънцезащитен крем. Ако е за повече време да мажа.

# 596
С баткото давах до годинка. И сега ще е така. Няма да напичам бебето на слънце до годинка.

# 597
Ако бебо прави нещо скучно, като например да яде, и чуе звук веднага се обръща по посока на звука. Но зазапян ли е забрави. Смее се с глас на гримасите на таткото. Почна да се обръща преди 1-2 дни от гръб на корем.

# 598
Обръща се, ако не се е загледал в нещо "интересно" 😁
Смее се с глас като му кажа "какво правиш бе, момче" 🤣 като го целувам по вратлето, като се гледа в огледалото също се смее, на баща си се смее много.
Обръща се от гръб на корем малко преди да стане на 4м.
Все още давам витД ,педиатърката нищо не е казала.

# 599
Днес бяхме на ехо на вътрешни органи за вътрешен хемангиом и всичко е ок.Много се радвам😀😀😀😀 Имаме външен хемангиом на левият показалец док.каза "Ако е моето дете не бих го лекувал за сега най-вероятно ще регресира" доверявам му се изцяло.Много подробно ми обясняваше всичко чак аз го разбрах 😂😂😂
Обръща се ако не гледа тв или котката😂😂 мн. е смешен
Започна и да се обръща като наденичка от гръб по коремче и обратно
Вигантол до 1г. така каза педиатърката
Skk не съм пускала палците за вас. Мисля ви често💗💗💗

Общи условия

Активация на акаунт