Февруарски бебчовци 2021 👶

• 26 901
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
vdgvdg, едно към едно сме с вас. Само дето не може от корем по гръб да се обърне, само два, три пъти се е случвало.

Скарлет, не е минала още, сега сме в пика Sweat Smile
Иначе четох, че за няколко седмици отминава или когато затвърдят новото имение толкова, че да не им е супер интересно да го практикуват нон стоп.
През деня дремва за по 30,40 мин и през другото време е кисел, защото не се е наспал. През нощта се буди на два часа.
По-трудно се приспиваме, да, на ръце с дондуркане или в слинга. Легнал по гръб отказва хаха Дори и сукането не работи, трябва си дондуркане. Надявам се скоро да отмине този момент.
Иначе сме на морския бряг най- редовно или перем усърдно по цяла нощ, не спирам белия шум. Биба не използвам.

# 571
sd.ad, той моя може ама рядко го прави. Седи, крещи и чака аз да го обърна. Вече като види ,че не отразявам и тогава действа 🤣

На бял шум спим от както си е вкъщи. През деня и през нощта. Вече свикнах, чак ми е хубаво 🤣 и на мен ми помага ,защото аз по принцип спя много леко. Лягам си рано с детето, а мъжа ми работи до късно. Ако не е тоя шум ще се събуждам като се прибира 🤣

# 572
Бебка заспива вечер в 11.00 ч. и става в 7.00 ч. През деня прави две междинни дремки по 30 мин сутрин и вечер и една дълга в количката около 3 часа. Нощем се буди рядко, но ако е гладна. Денем се стряска от най-малкото нещо. Понякога пускам бял шум. Много добре спи на сушилнята и я майтапим, че като порасне ще работи в пералня Simple Smile
Цикъл нямам още. И аз немога да търпя беба да плаче и я приспивам или на гърди или с дондуркане.
Моята бебка още няма режим. Вашите бебчовци изградиха ли?
Fishy, ти къде ходи да видиш столчето за хранене на Stokke?

# 573
Моят няма режим на хранене. През деня яде на поискване, нощем по принцип има едно, понякога две хапвания. Последно яде към 21 и до 30мин е заспал. Буди се или чак към 4 да яде и после към 7 и нещо става или към 1:30 има хапване, ако през деня не е ял добре и после в 5. Понякога спи до 8, особено ако го взема при мен, но не винаги. На 3++ е.
Ако сме вкъщи през деня заспива около час след като се е събудил от нощен сън за кратко. На обяд спи доста и после още една кратка дрямка надвечер. Ако сме навън заспива често в количката.
Първите два месеца и половина спеше добре, само ако е до мен и почти три месеца не е спал с креватчето си. Наскоро обаче взех брат му да спи до мен няколко нощи и на него му беше супер, сгушен в гнездото в легълцето му и когато го върнах след това при мен(на мен ми е хубаво да се гушим Blush) не беше така спокоен, та вече сам си избра легълцето си.

# 574
lusine столчето видях в магазин MAMS. Ние сме от Пловдив, тук се намира на приземното ниво на Екселсиор на главната улица. В София и Варна също има магазини, но не обърнах внимание къде се намират точно.

# 575
Относна краткият и неспокоен сън на нас педиатърката ни каза - увеличете интервалите между храненията, да яде през 4ч., така коремчето се изпразва добре и ще спи по-добре.
Има ефект този съвет, само дето се правя.на клоун, за да минава времето понякога 🤣🤣
Какво ви е мнението за пътувания на море или планина и срещи с приятели преди всички ваксини, които са до 6-ти месец ?

# 576
Ние сме на 4 часов интервал от 2 месеца може би. Понякога макар и рядко огладнява малко по-рано. В повечето случаи е точна като швейцарски часовник. Пътувахме вече доста, не ми е проблем и не се притеснявам. Запасявам се с вода и мляко, почивки на всеки час и половина да се поразтегне малко и продължаваме. Мислих даже и на истинска почивка да отидем вече, но реших да изчакаме да почне сяда стабилно, за да можем да тръгнем с лятна количка вместо с голямата.
Като се срещаш с приятели според мен има значение дали са ваксинирани възрастни или неваксинирани деца. В момента има доста болни от варицела. Нашите приятели са или без деца или с бебета, така че за мен не е проблем.

# 577
Момичета, кога минаха манъците на следващ номер биберон за шише?

# 578
Зависи от марката, на всички си пише за каква възраст са. За повечето марки втория размер е след 6тия месец, но ако е много едро бебчето може и по-рано да се смени. Обикновено първия размер имат бавна и средна струя (според брой и размер на отворите), вторите размери имат и бърза.

Момичета, кога минаха манъците на следващ номер биберон за шише?

# 579
  • Велико Търново
Когато пътуваме в колата вземам повивалника и на всяка почивка вадя бебето и го слагам да си полегне на равно и широко. Разтяга се добре и на мен ми е по спокойно.
Дано на някой помогна с тази идея :*

# 580
Когато пътуваме в колата вземам повивалника и на всяка почивка вадя бебето и го слагам да си полегне на равно и широко. Разтяга се добре и на мен ми е по спокойно.

Супер идея!! Аз това си мислех дали да не му взема едно одеало с такава цел
Бибероните на НУК освен за възраст имат и размери S, M, L - питах какво означават и е размер на дупка/и според гъстотата на течността - вода, сок или др. в шишето.

# 581
  • София

На мен! Simple Smile Ние всеки път вадим количката, но това е далеч по-просто. Благодаря!

Какво ви е мнението за пътувания на море или планина и срещи с приятели преди всички ваксини, които са до 6-ти месец ?

Ходихме вече 3 пъти на планина, с приятели се виждаме нон-стоп в парка или по поводи. Като се роди малкия се изредиха всички роднини и близки приятели на гости да се запознаят с бебето. Но баткото ходи на ясла и сравнено с това друго не ме плаши толкова.

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 00:43 от Госпожа Лаленце

# 582
  • East Coast
Как го правите тоя номер с яденето на 3,5 - 4 часа? Моя бебун едва дочаква 3тия час да яде, а понякога и на по-малко от три час. Не се храним през нощта но това едва ли има значение...
От седмица думка по 180мл Grin
На преглед бяхме този петък. Вече е 7кг и 67см. Май е доста за 4++
Втора доза на 5те ваксини сложиха. Прие ги добре, даже първите две не усети, ама после поплака. Педиатърът му препоръча да започна да захранвам в 5ти месец с оризова каша и на всеки 3-4 дни да предлагам нещо ново.
Трябва да си извадя уреда за готвене и пюриране да го пробвам и разуча.

# 583
Моят е на 3++ и преди седмица беше 7кг като го теглих вкъщи People Ok Woman

Последна редакция: вт, 08 юни 2021, 02:44 от DivaOrhideq

# 584
Scarlett Даниел на АМ ли е? Бях останала с впечатлението, че кърмиш. Той е голям мъж, как няма да думка по 180. Мойта манекенка е само 5400.

Общи условия

Активация на акаунт