Февруарски бебчовци 2021 👶

• 26 917
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
Редакрирам се с линк
Scarlett да не би да спираш белия шум след нато заспи? Аз чета за детския сън блога на една консултантка - unicorn baby, има доста интересни неща. Имаше и хубава статия точно за промяната в циклите на 4месечна въраст.
https://www.unicornbaby.bg/post/регресия-на-съня-в-четвърти-месец
Вашите бебчета по принцип спят ли повече от 8часа на нощ? Гледах разни таблици, според които на 3-4 месеца нощния сън трябва да е 10-11 часа. При нас не се получава. Обикновено е 6-8часа, като се събужда и почва да си лапа ръцете или жирафа, което обикновено събужда мен от мляскане и съответно й сменям памперса и й давам да яде.
sd.ad Започна все по-често. От няколко дни преди да заспи се извива на страни, изкривява си главата и става на дъга... чак страшно изглежда Grin
При вас след колко време отмина? Промени ли нещо в начина на приспиване или вечерната рутина?
Той вечер заспива почти сам - баня към 8, 8 без нещо, масаж, манджа и го слагам в кошарата. Давам биба докато се унесе, не люшкам, спи на тъмно с бял шум. До сега това действаше и си спеше до 7,8 сутринта. И сега пак дества но се буди доста често и трябва да го взема на ръце или да го преместя при мен да спи... ох не знам.
Консултантите съветват да заспива сам... това значи да реве докато се измори и заспи- това не ме устройва. Sad

# 556
На колко месеца започна да си хваща жирафа и да го лапа ?
Купих и оригиналния . Почти на 4 сме , още не го хваща и като че ли и е голям за устичката .
Scarlett да не би да спираш белия шум след нато заспи? Аз чета за детския сън блога на една консултантка - unicorn baby, има доста интересни неща. Имаше и хубава статия точно за промяната в циклите на 4месечна въраст.

Вашите бебчета по принцип спят ли повече от 8часа на нощ? Гледах разни таблици, според които на 3-4 месеца нощния сън трябва да е 10-11 часа. При нас не се получава. Обикновено е 6-8часа, като се събужда и почва да си лапа ръцете или жирафа, което обикновено събужда мен от мляскане и съответно й сменям памперса и й давам да яде.
sd.ad Започна все по-често. От няколко дни преди да заспи се извива на страни, изкривява си главата и става на дъга... чак страшно изглежда Grin
При вас след колко време отмина? Промени ли нещо в начина на приспиване или вечерната рутина?
Той вечер заспива почти сам - баня към 8, 8 без нещо, масаж, манджа и го слагам в кошарата. Давам биба докато се унесе, не люшкам, спи на тъмно с бял шум. До сега това действаше и си спеше до 7,8 сутринта. И сега пак дества но се буди доста често и трябва да го взема на ръце или да го преместя при мен да спи... ох не знам.
Консултантите съветват да заспива сам... това значи да реве докато се измори и заспи- това не ме устройва. Sad

# 557
Тва консултантите да си гледат своите деца предлагам Simple Smile Значи, откакто чух видна консултантка да се обеснява как няма значение какво похапва майката спрямо стомашно-чревния тракт на бебето - тотално не ги отразявам Simple Smile Аз не бих оставила детето ми да реве много, за да го “науча” да спи само Simple Smile Първото ми дете го приспивахме на ръце- не подрусван и Т.н. - гушкаш го, пускаш му любимата песен и той заспиваше за няколко минути. Не искаше никакви биберони и миже би за това му беше трудно, пък и си е гушлив. Това съкровище сега се успива сама с бибата си - Еми като така й е по-удобно , добре. Ако иска в мен, ще я гушкам и ше си заспива Simple Smile Не искам да обидя някой, но наистина ми е коравосърдечно да оставиш толкова малко същество , дето не знае на кой свят се намира , да плаче, че да се “научи” ....

# 558
Мисля, че на 3+ започна да го хваща, от съвсем скоро разбрах, че се е научила да си го взима сама, като жирафа е едно от малкото неща, които хваща. От висящите играчки също проявява интерес към една определена, другите не ги отразява и не посяга към тях. Възможно е и да ми се бъркат седмиците малко, защото се оказа, че не съм сметнала нещо и си мислих, че тази седмица е 12ти, а то било другата 🤣
На колко месеца започна да си хваща жирафа и да го лапа ?
Купих и оригиналния . Почти на 4 сме , още не го хваща и като че ли ине голям за устичката .

# 559
  • East Coast
Фиши точно снощи се ровех в същия сайт Simple Smile
Преди намалявах постепено и спирах. Сега не. Падат тия водопади, ръси се тоя дъжд, бури.. не става Satisfied

Голямата спеше до 3 години от 9 до 6 сутринта. Абсолютен часовник! Регресия при нея нямаше
Малкия сега от 8:30 до 8 сутринта ( това преди този "прекрасен регресен период")
Забелязала съм - противно на моите очаквания, че ако го сложа по-късно за вечерния сън - става по-рано. До колкото разбрах това било заради натрупването на мелатонина вечер.

MарT Съгласна. На мен не ми е никакъв проблем да приспивам вечер с песни, приказки, люшкане. Напротив много ми е приятно. Просто ми се искаше да му "покажа"/помогна по някакъв начин след като се събуди сам да се успокоява и заспива.   
Едва ли ще съм много лицеприятна докато грача в 3 през нощта Satisfied по-скоро повече да го разбудя Satisfied

# 560
Аз цикъл още нямам. Беше ми зацапало леко единия ден и си викам аха дойде ми...ама до там.
Моят мъж също се шегува за второ....казва ти и така така си вкъщи дай да правим второ и после вече ще се съсредоточиш в кариерата вместо да излизаш пак в майчинство. Ама аз не съм сигурна дали искам толкова скоро.
Малката се обръща от корем на гръб, но обратно все още не. Смее се с глас. От няколко дни започна да се набира на коремна преса, много е смешна. Всичко се пъха в устата, разбира се ръцете са най-вкусни.

# 561
Бебо заспива само на ръце с люшкане и обикаляне из стаята. Тази вечер успяхме да го уморим доста и заспа лесно, но вчера се буди няколко пъти. За капак тъкмо го приспахме и пуснаха фоерверки в близък парк, събуди се, гледа зарята ококорчен и после се размрънка да го дондуркаме.
Играчки хваща от активната, също и ако дрънкаш с играчка над него. Но да си вземе играчка оставена отстрани - цъ. Жирафа днес го дъвка, но пак аз го подадох.
За лесно заспиване - много игра в кошарата. Рита с крака, маха с ръце, прави дъга, люшка се наляво-надясно /още не може да се обърне от гръп по корем, но може от корем по гръб/, ръмжи, скимти, мрънка и т.н.
И ММ нещо ме бъзика за второ, но хич и да не чувам за второ. Едвам това бутаме.

# 562
Мойта дъщеря още има едно нощно хранене към 3ч и после задължително с брат си стават в 6- ако издрапат до 7 съм им благодарна Simple Smile Спят в различни стаи, но събуди ли се единият , става и другият- слухът им невероятен Simple Smile Смученето на палците ме дразни многоооо, опитвам се да го заместя с какви ли не играчки Simple Smile Колкото и странно да звучи никога не съм ползвала бял шум- опитах със сина ми , но ме изнервяше- аз не можех и минута да го слушам и реших, че и на него не му е приятно Grinning освен това по никакъв начин не му реагира и до там беше

# 563
Ей това пък с оставянето да реват си е абсолютно зверство и едновременно с това мазохизъм. Не мога да ми реве, сърцето ми се къса. Моята беше свикнала да заспива с една музикална играчка и една нощ като свършиха батериите така се изплаши милото. Явно в този момент се е разбуждала. Оттогава си я оставям без нищо, един-два дни по-трудно заспа после се нормализираха нещата.  Приспиването на ръце не се получава при нас. Ако случайно е задрямала докато я държа да се оригне, в момента, в който я сложа в леглото се събужда веднага.
Белия шум май повече мен приспива, отколкото нея.
Извива го тоя гръб, но не може да се обърне още от гръб. Сега е започнала да пищи и много се кефи на себе си, много е смешна. Отдавна не се е обръщала от корем по гръб, имам чувстото, че забравя как се прави.
ММ не продумва за второ, може би защото е дежурен ма бебе в петък цял ден, от скоро ще бъде и в събота, а и аз нали непрекъснато й намирам болести и той смята, че заради този стрес няма да искам второ

# 564
Аз си го гушкам моичкият 24/7 обожавам го просто 😁
За заспиването: към 20:30-21 вече е измит,нахранен и в кушетката.Сутринта когато се събуди 4-6ч. хапва гушкаме се се и го оставям при мен в леглото доспиваме си до 9-10ч дано така си и остане.
Мислите ли да заведете бебчетата на море?
Ps:при нас регрес на съня е през деня мах по 40мин. м/у храненията🤪

# 565
И ние така си доспиваме, само че откъм 8 до 11 и без гушкане. Не обича да се гушка и това е .... на майка си прилича.
Мисля да отидем след 2 седмици за няколко дни пробно, ако всичко е ок ще отидем двете пак. 
Аз си го гушкам моичкият 24/7 обожавам го просто 😁
За заспиването: към 20:30-21 вече е измит,нахранен и в кушетката.Сутринта когато се събуди 4-6ч. хапва гушкаме се се и го оставям при мен в леглото доспиваме си до 9-10ч дано така си и остане.
Мислите ли да заведете бебчетата на море?

# 566
Моя заспива към 21ч . След това между 1 и 3 става да яде, после вече зависи ,но към 5 има още 1 хранене, после към 6:30 пак яде в просъница и вече към 8 официално сме станали. Но има и дни става в 6, както днес 🤣

Жирафа Софи го държи от както е навършил 3м, ако не и по-рано. Първо него започна да хваща.. вече хваща всичко ,което му се предложи или му е в близост. Обръща се от гръб по корем и обратно. Това прави по цял ден. Също така като е по корем се върти на ляво и на дясно , оглежда стаят. Общо взето никога не го намирам както съм го оставила 🤣

Относно оставянето да реват и да заспят, четох ,че е много вредно за бебчетата. Те реално не се успокоявали сами, а организма им бил под такъв стрес ,че на практика заспиват ,за да се предпази все едно организма от прекалено изтощение. Това за тях било много голямо мъчение. Аз приспивам с цицка 🤣

# 567
  • East Coast
При нас дрямките са само 3. Сутрин 30-40мин., на обяд поспиваше по 2 часа понякога 3 - от няколко дни само по час и нещо. После след обед пак 30 мин и следва вечерна разходка от час и половина - той спи  пак само 30 мин. Събират му се по 14-15 часа сън, което мисля не е достатъчно, като включвам 10-11 часов сън през нощта Thinking

За море аз писах по-горе за предстоящото дълго пътуване септември, но преди това сигурно ще отидем някъде. Ще взимате ли басейнче за плажа или ще ги пускате направо в "дълбоки води"

# 568
Мисля да не я водя на плаж още. Най-много рано сутрин за разходка. Ще си стои на двора с дядо си. Не съм решила дали да взимам надуваема вана за къпане или директно басейн и да я къпя в него. Вероятно ще взема първо ваната, понеже има тапа за отцеждане на водата и ако видя, че й се стои за следващото ходене ще взема басейн.

# 569
Аз пускам от YouTube на бебчо baby sleep music Mozart и спи на фон по 2-3 ч. през деня.
И нашата педиатърка каза да вземем при пътуване надуваем басейн, не заема място и може да се полва в хотел

Общи условия

Активация на акаунт