Scarlett да не би да спираш белия шум след нато заспи? Аз чета за детския сън блога на една консултантка - unicorn baby, има доста интересни неща. Имаше и хубава статия точно за промяната в циклите на 4месечна въраст.
https://www.unicornbaby.bg/post/регресия-на-съня-в-четвърти-месец
Вашите бебчета по принцип спят ли повече от 8часа на нощ? Гледах разни таблици, според които на 3-4 месеца нощния сън трябва да е 10-11 часа. При нас не се получава. Обикновено е 6-8часа, като се събужда и почва да си лапа ръцете или жирафа, което обикновено събужда мен от мляскане и съответно й сменям памперса и й давам да яде.

При вас след колко време отмина? Промени ли нещо в начина на приспиване или вечерната рутина?
Той вечер заспива почти сам - баня към 8, 8 без нещо, масаж, манджа и го слагам в кошарата. Давам биба докато се унесе, не люшкам, спи на тъмно с бял шум. До сега това действаше и си спеше до 7,8 сутринта. И сега пак дества но се буди доста често и трябва да го взема на ръце или да го преместя при мен да спи... ох не знам.
Консултантите съветват да заспива сам... това значи да реве докато се измори и заспи- това не ме устройва.

Значи, откакто чух видна консултантка да се обеснява как няма значение какво похапва майката спрямо стомашно-чревния тракт на бебето - тотално не ги отразявам

освен това по никакъв начин не му реагира и до там беше