Февруарски бебчовци 2021 👶

• 26 926
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Съществува теория за фазите на растежа, но аз забелязах , че винаги около датата на раждане детето научава нещо ново или показва нещо ново- това се случваше при синът ми, сега ще следя да сравня и при момиченцето ми . За упражнения- зачудих се дали да не се включа в групата Не на диастазата, защото предния път от 3-я месец започнах Найк трейнинг / голяма фенка съм/ , но си не предполагах, че имам такива диастаза и започна да се оформя малка вентрална херния, а по време на тази бременност и пъпна херния. Но не ми се дават като че ли толкова пари- имам време да го реша. За сега правя Кегел, упражнения за стягане на вътрешните коремни мускули и няколко стречинг- толкова “голяма” не съм била Никога- но ям мнооогооо сладко . Антигона, ти кърмиш ли или е на адаптирано мляко? Какво количество изяжда? Колко е наддал?

# 106
Първо започваме със ваксината за ротавирус, която е през устата и ще я вземе точно, когато навърши два месеца. После шест валентната и така. Педиатъра си имал схема.
С две ръце за Судокрем, макар че витаминния на Мустела е супер.
За упражненията да споделя, че когато имам време си слагам слушалки и танцувам. Много съм смешна, няма я предишната грация, треса сланинки и съм като дръвце, но малко ме разчупва това. Правих и разтяжки малко. Секциото не ме боли вече, но се страхувам за нещо по-сериозно.
Моята бебе е с разтройство вече 4ти ден и сега го борим. Стискайте палци, че няма 40 дни Sad

# 107
Аз изкарах вчера постелката. Почти 40 дни минаха ... мисля, че е време да се заема по-активно. Снощи си мерих разни стари панталони ... ами те хубаво ми стават ама хич не ми стоят хубаво. Имам чувството, че тазовите ми кости никога няма да се приберат в предишното им състояние Sob
Вашите бебчета спят ли през деня? Моето дете мисля, че е на грешния континент 😂 в 5 часа следобед е спинкан кашкавал ... едвам я събуждам, в 5 през нощта е време за танци и гимнастика.
Белия шум при нея не работи, за сметка на това мен ме унася все едно ММ гледа състезание по колоездене или снукър.
Имам против подсичане Мустела, Бепантен, Судокрем, Бочко и Здраве и не ползвам нито едно. Много се протрива от тях. Подсушавам хуабво и мажа с лосион за тяло, досега не е имало проблем.
МарТ на мен пък ми се струва, че е около датата на термина, ама вероятно е само в главата ми този “график”

# 108
При бебо имаше едно подсичане точно на бузките на дупето от вътрешната страна. Само бепантен помогна. Судото и забъркан крем нищо не помогнаха.
Бебо спи след обяд. Вечер е буден, после поспива през нощта и към 5-6 може да поспи още или да будува. Сутринта е на приливи и отливи. Днес пък цял ден е по буден.
Вече е на 52 дни, но не проявява никакъв интерес към играчки. Пък ми се иска да играем и да се занимаваме вече. Аз, бетер дете, само заглеждам шарените и музикални играчки по сайтовете. Април вече мисля да взема активна гимнастика да пробваме с нея.
За упражнения в къщи хич не ставам. Трябва така да е организирано, че да е на вън, но ще огледам какво може и в къщи да правя. С този студ и на разходка не излизаме много.

# 109
При нас дупето беше тръгнало да се подсича - 2 мазания със Судокрем и се оправи. Ние имаме проблем 2 дни вече със сополките. Краен враг съм на аспиратора, но ще се взима - едвам диша, а с физиологичния разтвор не се справяме много добре...

# 110
Защо си враг на аспиратора? И моят има сополки, можеби от сух въздух, като коричка стават. Сипвам от ампулка физ разтвор, но трябва да дръпна и с аспиратора, иначе не излизат. А го дразни много, като не му е чисто нослето.

# 111
Защо си враг на аспиратора? И моят има сополки, можеби от сух въздух, като коричка стават. Сипвам от ампулка физ разтвор, но трябва да дръпна и с аспиратора, иначе не излизат. А го дразни много, като не му е чисто нослето.

Защото като дете с аспиратор ми е прецакан носът и имам проблем с кръвотечението. Лекарско мнение. Може би не трябва да се употребява прекомерно. Но пък не виждам друго решение на сополите.

# 112
Аз ползвам Носко за прахосмукачка. Нямам друг, така че нямам база за сравнение, но ги дърпа с дозирана сила и на малката явно й харесва, защото се усмихва. Важно е нослето да е проходимо, защото като съвсем мънички не могат да дишат през устата.

# 113
Момичета, имам въпрос:
Бебка е със разстройство вече шести ден. На третия и четвъртия ден спряхме кърменето и мина на безлактозно мляко (общо 48 часа), разстройството спря, но като минахме на кърма пак се върна. Не е много силно, както в началото, има достатъчно напишкани памперси, но е зеленикаво и е по два пъти на хранене, притеснява я и е по-нервна от обикновено. Мога ли да и помогна да се затегне някак без да спирам кърменето отново, че ще се отбие? Почти на 40 дни е.

# 114
Момичета, отново се включвам с питане, ако има някоя опитна мама и желае да ми разясни - ще съм благодарна. Постоянният ми адрес е в един град, но миналата година поради КПП - тата се наложи да декларирам настоящ адрес, в населено място към друга община. Съответно, за социалната еднократна помощ от 250 лв трябва да подам документи по настоящ адрес, но чета и за някаква друга еднократна помощ, от бюджета на общината и навсякъде е различна. Пак ли за нея се подават документи в социалните, различно нещо ли е или не и ако е различно - и тя ли е по настоящ адрес, защото за общината по постоянен адрес се разглежда чак степен на образование на родителите? Честно казано, не знам дали коректно си задавам въпроса, просто защото четох, четох и съвсем вече се обърках!

# 115
Момичета, имам въпрос:
Бебка е със разстройство вече шести ден. На третия и четвъртия ден спряхме кърменето и мина на безлактозно мляко (общо 48 часа), разстройството спря, но като минахме на кърма пак се върна. Не е много силно, както в началото, има достатъчно напишкани памперси, но е зеленикаво и е по два пъти на хранене, притеснява я и е по-нервна от обикновено. Мога ли да и помогна да се затегне някак без да спирам кърменето отново, че ще се отбие? Почти на 40 дни е.
Здравей! Какво даваш за колики ? Колко пъти се изхожда, че го определяш като диария? Включила ли си пробиотик? Даваш ли и вода освен кърма?

# 116
Тази от общината е отделно, тя е по местоживеене и за всяка община е различно с различни изисквания. На сайта на общината трябва да пише какви са. За Пловдив трябва да има минимум единия родител постоянен адрес повече от 2 години, а другия настоящ към момента на подаване на документите. Подават се в деловодството на района по постоянен адрес на детето. Тук при нас има значение и образованието на родителите. Аз не успях да подам, защото заради Ковид не е имало сесия и не е гласувано към бюджета. Казаха ми, че като гласуват ще ги изплатят със задна дата. 
Момичета, отново се включвам с питане, ако има някоя опитна мама и желае да ми разясни - ще съм благодарна. Постоянният ми адрес е в един град, но миналата година поради КПП - тата се наложи да декларирам настоящ адрес, в населено място към друга община. Съответно, за социалната еднократна помощ от 250 лв трябва да подам документи по настоящ адрес, но чета и за някаква друга еднократна помощ, от бюджета на общината и навсякъде е различна. Пак ли за нея се подават документи в социалните, различно нещо ли е или не и ако е различно - и тя ли е по настоящ адрес, защото за общината по постоянен адрес се разглежда чак степен на образование на родителите? Честно казано, не знам дали коректно си задавам въпроса, просто защото четох, четох и съвсем вече се обърках!

# 117
  • София
Знаете ли изискванията за Варна (постоянен) и София (настоящ) и на двамата родители?

# 118
Да, но и друго не разбирам - от общината по настоящ адрес казват, че няма такова нещо, всичко е от социалните, а в интернет пише, че има... за това се и обърквам...

# 119
Май за София няма такава допълнителна еднократна помощ, каквато има в повечето общини. Явно няма нужда да насърчават раждаемостта в София, че после трябва да строят и градини...
Иначе помощта от държавата е отделно - за нея се подава заявление в Дирекция Социално подпомагане.

Общи условия

Активация на акаунт