Февруарски бебчовци 2021 👶

• 26 944
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
Май за София няма такава допълнителна еднократна помощ, каквато има в повечето общини. Явно няма нужда да насърчават раждаемостта в София, че после трябва да строят и градини...
Иначе помощта от държавата е отделно - за нея се подава заявление в Дирекция Социално подпомагане.

Точно за София пише, че ти търсят диплома за завършено образование за да вземеш помощ от общината. Дали я дават към настоящият момент - също не разбирам... от другата община при която ми се води настоящият адрес, казаха, че не давали, въпреки, че в интернет пише друго. В общи линии е едно голямо информационно затъмнение поне за мен...

# 121
Момичета, имам въпрос:
Бебка е със разстройство вече шести ден. На третия и четвъртия ден спряхме кърменето и мина на безлактозно мляко (общо 48 часа), разстройството спря, но като минахме на кърма пак се върна. Не е много силно, както в началото, има достатъчно напишкани памперси, но е зеленикаво и е по два пъти на хранене, притеснява я и е по-нервна от обикновено. Мога ли да и помогна да се затегне някак без да спирам кърменето отново, че ще се отбие? Почти на 40 дни е.
Здравей! Какво даваш за колики ? Колко пъти се изхожда, че го определяш като диария? Включила ли си пробиотик? Даваш ли и вода освен кърма?

Здравей, за колики давам капки лактаза BioAmica. Вчера преброих 9 изхождания, като не са в голямо количество, нито на фонтан, но са залени и някои са с повече слуз, това ни беше добър ден. Пробиотик давам флора 7 по препоръка на педиатър. Не давам вода.

# 122
Като сме на тази тема, някой да знае за Плевен дали има такава помощ?

# 123
На мен тук също ми казаха, че няма. Това е защото не беше гласуван бюджета и не знаеха реално дали ще има за 2021г.  Не съм сигурна дали го има навсякъде, но иначе да, искат копие от диоломите и на двамата родители, защото размера се определя според образователната степен.
lusine Педиатъра какво ти каза? БиоАмиката нали я изхвърляш на 3 седмици

# 124
На мен тук също ми казаха, че няма. Това е защото не беше гласуван бюджета и не знаеха реално дали ще има за 2021г.  Не съм сигурна дали го има навсякъде, но иначе да, искат копие от диоломите и на двамата родители, защото размера се определя според образователната степен.
Педиатъра ми каза да спра кърменето за 48 часа и после бавно да захранвам с кърма. Аз спрях кърменето и веднага имахме подобрение, но кърмата ми застрашително намаля и захраних бързо, разстройството се върна, не в тази степен, но се върна. Не ми е казал за Био Амиката. Аз си мислих, че като е ензим, който разгражда лактозата и ще помогне. Да я спра, така ли?

# 125
Ооо не, нямах това предвид. Като отвориш опаковката обаче е годна 3 седмици. После трябва да я изхвърлил и да вземеш нова. Обръщам внимание, защото повечето подобни препарати са с 6 седмици срок на годност.
Педиатъра ми каза да спра кърменето за 48 часа и после бавно да захранвам с кърма. Аз спрях кърменето и веднага имахме подобрение, но кърмата ми застрашително намаля и захраних бързо, разстройството се върна, не в тази степен, но се върна. Не ми е казал за Био Амиката. Аз си мислих, че като е ензим, който разгражда лактозата и ще помогне. Да я спра, така ли?

# 126
Аз да попитам това за неизнасянето на нищо от вкъщи на Погачата само за 40тия ден си важи, нали? Защото тия торти и сладкиши така или иначе ще се развалят и ще трябва да се изхвърлят, няма как да ги изям а и не мисля, че е нужно. Дали мога да раздам на близки в следващите дни?

# 127
Здравейте! Има ли мами в Красно село или Борово в София, които си търсят компания за разходки?

# 128
Здравейте мами, някоя от вас пробвала ли е капките Абоколикен?! И как ви се струват?! Simple Smile

# 129
Спрях да и ги давам . Струва ми се ,че от тях повече я боли.
Здравейте мами, някоя от вас пробвала ли е капките Абоколикен?! И как ви се струват?! Simple Smile

# 130
Момичета, имам въпрос към майките на бебета, които само на кърма. По колко изхождания средно имаха бебетата около 40тия си  ден?

# 131
Не съм брояла , но горе долу на 3 часова смяна на памперса , рядко има без грам ако .
Момичета, имам въпрос към майките на бебета, които само на кърма. По колко изхождания средно имаха бебетата около 40тия си  ден?

# 132
Момичета, имам въпрос към майките на бебета, които само на кърма. По колко изхождания средно имаха бебетата около 40тия си  ден?
Днес правим 40 дни. От около 15-я ден са по 2-3 пъти на ден (кърмим се), а преди това бяха на всеки 3 часа. Според педиатърката е нормално до веднъж на 3 дни.
Има ли мами опит с контактен дерматит? От 2 седмици Малчо има обрив на бузките. Мажете ли с нещо? Каква е била причината при вас?

# 133
Има ли мама, която да е сменяла АМ и как се е отразило на бебчето ? На около 50 ден на бебето сме и без оплаквания, но искам да давам нещо различно и по-добро, но едната педиатърка не ми дава щом няма оплаквания.

# 134
-INA-73 аз смених, но по показания, с предишното не се чувстваше добре. Какво даваш, че те притеснява?

skk007 какво става с вас? Как е малчо? А ти?

Общи условия

Активация на акаунт