Февруарски бебчовци 2021 👶

• 26 907
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
Буйният растеж на ръст и тегло е първите три месеца. После е нормално да се забави темпото и да качва по-малко, стига да е в границите на допустимото, разбира се.

И аз захраних Никола с пащърнак. После броколи, морков, а днес карфиол.

За тепърва захранващите препоръчвам книгата на Маги Пашова. Там се говори и за ЗВБ(захранване водено от бебето).
Всичко написано лежи върху проучвания и изследвания, така че не са свободни интерпретации.

Успях да се докопам до схемата на ХИП за захранване по седмици, ако имате интерес мога да ви я пратя.

# 631
Успях да се докопам до схемата на ХИП за захранване по седмици, ако имате интерес мога да ви я пратя.
[/quote]
С удоволствие бих я разгледала😁😁😁
Досега съм вкарала пъщарнак, морков,тиква,тиквички,картоф днес дадох и броколи.От плодовете банан и круша( днес е втори ден )Също така от два дни като му варя зеленчуците слагам и дръжки от копър и магданоз(домашни от градината на нашите)после ги махам.
Отделно от 4 дни давам оризова каша( 1/2 порция) +плод за закуска  и после си допива АМ.
От вчера сам ми отказва АМ на обяд след зеленчуците но си иска още пюре....добре,че му варя почти цяла доза 😄

# 632
Антигона, моля сподели я, да.
Аз още от бременността чета Маги Пашова, като все повече ме дразни едва ли не заповедническия й тон Joy (не, че няма да се възползвам от съветите или не съм съгласна с това, което казва)
Попаднах преди седмица и на една друга книжка, после ще я споделя, много ми допадна информацията там. От една представителка на Хип я докопах.

За спането по коремче, казват че е безопасно щом бебето само се обръща така. Не можем да ги дебнем по цяла нощ...

# 633
Моята госпожица, от гръб се завърта само на една страна. Когато е по корем,само се усмихва леко и прави везна на стомахчето си и това е…по съвет на Педиатърката, трябваше да увелича количеството АМ, но няма шанс седи си на 120мл и това е, но наддава нормално и в крайна сметка на последната консултация ми каза да не я зоря и че сама ще си увеличи дажбата. Според мен също така е правилно, все някой, ще й дойдат малко 120мл

# 634
Антигона може ли и за мен схемата:)

# 635
Аз също имам голям интерес за схемата за захранване по седмици, ще съм Ви благодарна, ако ми я изпратите или споделите във форума, на мен ми е първо детенце изчетох без брой информация по въпроса и вместо да се чувствам спокойна и уверена в главата ми е още по-голяма каша и една камара противоречия по въпроса.

# 636
Как се разпространява въпросната схема? На лични ли? Ако е така, може ли и за мен? Simple Smile

# 637
Антиона и аз искам тази схема.
Аз вярвам на приказката, че ако бебето седи и се задържа е готово за захранване и го чакам Heart. Може би наближава този момент, че ако не седи как ще действам и с купичка+лйлъжица и да го държа него Heart Eyes

Аз това с обръщането да спи по корем го правя вечер между 20-21ч. като заспи и до 23-24ч. докато ние не сме легнали.

# 638
Антигона, за схемата от сайта на Хип ли става дума или за друга?
Аз се заглеждам по книгата на Мария Нориега и мисля нея да си взема.

# 639
Антиона и аз искам тази схема.
Аз вярвам на приказката, че ако бебето седи и се задържа е готово за захранване и го чакам Heart. Може би наближава този момент, че ако не седи как ще действам и с купичка+лйлъжица и да го държа него Heart Eyes

Аз това с обръщането да спи по корем го правя вечер между 20-21ч. като заспи и до 23-24ч. докато ние не сме легнали.
Аз баткото го захраних в шезлонга (от най-обикновените с три степени на повдигане). Не си е работа да го държиш на една ръка и да действаш с другата Simple Smile

# 640
И аз баткото в шезлонга Simple Smile

# 641
Даяна е на кърма и също беше качила само 660 гр. и 1 см този път.
Аз мисля да си закупя уреда на Авент за готвене на пара 4 в 1, т.к доста продукти има в къщата на родителите ми. Аз обаче мисля да почна към средата на 5 месец да я захранвам.
Антигона, ако може и на мен да изпратиш схемата на ХИП.

# 642
Fishy, би трябвало да е същата.

Вижте дали ви отваря линктът, ако не ще търся други начини.

https://lookaside.fbsbx.com/file/zahranvane%20po%20shema%20ot%20 … _ILVK1txdRCEvxAlb

Аз го храня на дивана, подпрян на възглавница, но не напълно седнал. Ползвам такъв тип лигавник и засега няма поражения по дрехи или текстил.

# 643
Антигона, благодаря ти. Отвори се без проблем.

# 644
Благодаря много! Свалих да я разгледам. Simple Smile

Ето за тази книжка говорех:

Мисля да действам смесено, комбинация между ЗВБ и пюрета. Та чета и за двете. Най- вероятно ще приготвям фингър фуудс и пюре от дадената храна първоначално, за да може все пак да хапне нещо, ако не му е интересен фф начина. Ще видим какво ще стане. Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт