Февруарски бебчовци 2021 👶

• 26 899
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Според новите препоръки е добре първите храни на бебето да са зеленчуци с горчив или неутрален вкус, за да може да свикне по-лесно с тях. После вече се предлагат и по-сладките и плодовете. Ако се направи обратното има шанс детето да се муси на храни, които не са сладки.

Иначе, аз захранвам по два дни с една храна, хич няма да влача цяла седмица. Засега така смятам да процедирам, но естествено, ако се наложи ще сменям тактиката.

# 646
  • Варна
Аз съм решила да захранвам по схемата на Hipp, както и с техните пюрета ще пробвам. Може и аз да правя. Някъде към края на юли ще е станала на 5++, ще са минали 5-6 дни от ваксината и ще действам.

# 647
Аз също ще захранвам с пюретата на Хип. Домашно приготвеното си е играчка (поне в началото) за половин купичка пюре, приготовления, след него миеш сто неща и времето ти отива. А като качество готовите на Хип не са по-лоши.

# 648
Самуил е на 4++ и за един месец е качил само 350г, само на кърма е. Педиатърката каза да не захранвам въпреки това и си е в норма детето.

# 649
Храним се на шезлонга.Нов продукт давам по 4 дни.Първите дни бяхме на  пюренца Hipp и Gerber също така закупих доста заготовки на Plasmon(мн.съм доволна)Сега му варя домашни зеленчуци каквито има в нашите в градината(картоф,тиквичка,морков,копър,магданоз) и останалите продукти са от купените пюренца.Мачкам с вилица слава богу малчо е душичка и не се мръщи и да плюе.То как да пасирам толкова малко количество😂😂😂
Sd.ad и аз я имам тази книжка ще се възползвам от рецептите със сигурност.
Scarlet увеличавах му дозата мляко ако два дни си изпива цялото мляко и започне да огладнява  по-начесто не съм следвала схеми/таблици.Малчо си е ящен.Още от болницата акушерките сами ми вдигаха дозата ...ако трябваше да следвам таблиците целият етаж в новородени нямаше да спи😂😂😂
Антигона на мен не ми го отваря.Все пак ти благодаря за старанието😙 😃

Последна редакция: пн, 21 юни 2021, 21:42 от Анна Иванова 648392

# 650
Ани, прати ми мейл. Странно, но линкът не е активен вече.

# 651
Някой да се сеща начин да увелича интервала и количеството, което поема на едно хранене? Утре прави 4 месеца, а яде през 2.5 макс 3 часа. Понякога 100-120-150... Иска ми се поне малко да има режим, за да си планирам по-добре деня. Храни се с изцедена кърма. Нощем се буди също веднъж.

# 652
Ние бяхме така до миналата седмица. Ядене на 3 часа и имаше едно нощно хранене между 3 и 5 сутринта. Общо 7 храненета за денонощие. В петък се заинатих, че ще махаме  нощното. Последното хранене е в 23-23.30 като тогава подготвям 170 мл / 150 вода + АМ/, предходното хранене е в 20 часа и нарочно правя 130 мл, за да е по сигурно, че ще изпие вечерното хранене. Сега сутрешното е в 6 часа, след това на 3.5 часа. Все още нагласям количествата, защото все още има дни когато яде по малко и други, когато яде повече. Евентуално другия месец може да пробвам да ги разтегля на 4 часа. Често има моменти когато е гладен, но часа не е дошъл, просто дундуркаме докато стане време. Вече е на 6 храненета, което е доста добре, защото до началото на април беше с 9-10 храненета на ден.

# 653
Току що се прибираме от конституцията малчо е 7,700кг, 68см. тоест пак наддал 600гр. вече се убедих,че си е нормално😃.Биха му последните 2+1( през устата) ваксинки🙄.Направо искам да заспим  да се събудим и да е вече утре.....силно се надявам  да мине всичко както предните пъти.Предупредиха ме,че понеже са втора и трета доза може да се зачерви повече краченцето и да има по-ясно изразени реакции 🤒.Дано не се случи🤞🤞🤞

# 654
Някой да се сеща начин да увелича интервала и количеството, което поема на едно хранене? Утре прави 4 месеца, а яде през 2.5 макс 3 часа. Понякога 100-120-150... Иска ми се поне малко да има режим, за да си планирам по-добре деня. Храни се с изцедена кърма. Нощем се буди също веднъж.

Аз не кърмя и нямам.опит, но защо не потърсиш в интернет има много видео уроци на тема кърмене от консултанти., може да има коменнтари за времето
Аз увеличих времето с дондуркате и носене с главата напред, така му е интересно.

# 655
INA, той яде кърма от шише Simple Smile
Май го измислих, днес смених бибероните с по-голям размер и хапва винаги по 150 така и вече направи по-големи паузи.
Днес малчо прави 4 месеца и бяхме на консултация. Висок е 65см и тези 7.800кг 😄 За 40дни е качил 1.3кг, което на фона на предните 40дни (+2.4кг) вече ми се вижда супер. Каза да изчакам още поне един месец преди да захраня, след като е на кърма. Това е и моето намерение.

# 656
Поздравления за силата и упорството да храниш детенцето си с изцедена кърма. Възхищавам се на такива жени!
Май го измислих, днес смених бибероните с по-голям размер и хапва винаги по 150 така и вече направи по-големи паузи.
Днес малчо прави 4 месеца и бяхме на консултация. Висок е 65см и тези 7.800кг 😄 За 40дни е качил 1.3кг, което на фона на предните 40дни (+2.4кг) вече ми се вижда супер. Каза да изчакам още поне един месец преди да захраня, след като е на кърма. Това е и моето намерение.

# 657
И аз изчаквам 5 навършени месеца преди да захранвам. Ще почваме от юли.

# 658
Живот и здраве всичко да е наред и да й стига храната, и аз мисля на 5 месеца и половина да захраня. Как ви се отразяват жегите на спането? Ние сме в планината и въпреки, че тук е по приятно от града, все пак е голяма жега. Вчера реших, че ще създавам режим на спане... и се отказах, защото вечерта беше пълна с енергия и едвам заспа. Прави две малки дремки на разходка, иначе. Явно си й стигат (вън от всякакви таблици и обявени норми Satisfied )

# 659
За спането тя сама си свикна да заспива м/у 21:30 или 22:30 сутрин се събужда към 9. За мен е идеално, и за това през деня изобщо не я закачам, когато иска си спи, ако не иска се занимаваме с нещо, когато сме на разходка рядко спи. Аз в началото се водех по една таблица за сън, после реших, да се водя по бебето.

Общи условия

Активация на акаунт