Аз няма от мечтата си да се откажа, чертички две тук скоро ще покажа ! ~бебеправене 385~

• 32 007
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, има ли някоя от вас, която се бори със СПКЯ, инсулинова резистентност и ЧПВ рисков тип?
Просто исках да знам има ли тук и други като мен.
Аз ви следя от около два месеца и се очертава още дълго време да се застоя тук,  но гледам напред с надежда Blush

# 121
AAndreeva бяхме заедно в юнската тема Simple Smile те момичетата са страхотни, но аз след два миседа дълго време няма да се отпусна и да се чуствам бременна.

Darling* само с СПКЯ съм аз, но при мен се повлиява много добре от Инофолик и вечерна иглика, дано съм полезна и успех!

# 122
  • Замък сред облаците
Разбирам, Фелиша ❤ Ще се получат нещата и при двете ни, да се изнасяме и ние скоро!

# 123
Аз също съм със СПКЯ и ИР, която ми откриха наскоро.
Благодаря за пожеланията, дано всичко е наред, ще се радвам чак след прегледа този път. Относно симптоми - почти никакви. Предия път ме боляха гърдите и зърната, а този път не, само са напращели 😂, някакви странни, моментни болки около яйчниците имам, запек и това е всичко. Запека е много странен, защото от Метфогаммата с която лекувам ИР получих очаквано разстройство, а сега се запекох хахаха.

Много прегръдки на всички! 😘

# 124
Трополинка и Фелиша, много съжалявам за развоя при вас в другата тема. Честно да ви кажа, тук са едни прекрасни и борбени момичета, но много ще се радвам да продължим заедно в темичка с друго заглавие. 🌷
Тази сутрин бях доста отчаяна... просто една след друга колежките ми на работа излизат болничен, поради бременност(разбираемо е, защото сме на първа линия)... аз все още нямам положителен развой, а се боря вече година и половина... С много разочарования и една биохимична...ИР,пролактином,салпингит,  поликистоза,раничка в лошо състояние+високорисков ЧПВ, дори повишен холестерол, а не съм с наднормено тегло, като цяло пълен СПКЯ. Започнах да зачерквам един по един всеки един от тези фактори на проблемно зачеване. Борбата все още продължава с предстояща първа стимулация след лапарото. Реших да се стегна, станах от леглото обнадеждена, започнах с положителна нагласа, тренировка и здравословна закуска. Взех мерки за ИР. Очаквам М по график утре и положителен развой. Благодарна съм за подкрепата, разбирането и надеждата, които дават момичетата тук. 🍀
Много се радвам, когато някоя мине, ей така, да ни поръси с прашец или да ни замери с памперси 😁❤️
Дано април грейнат още повече тестчета с 2 чертички и аз да съм сред тях, но и март още не е свършил 😊🤞🍀💚❤️

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 10:23 от Kactus

# 125
felisha06 ти правила ли си ОГТТ? Защото доколкото разбрах СПКЯ много често върви с ИР.

Pontiff задължително ли е да се пие Метфогама при ИР (и каквито и да било лекарства за това), защото от темата за ИР разбрах, че със строг хранителен режим, се повлиява добре и не са задължителни лекарства?

ПП. Другата седмица съм на лекар и затова още съм толкова неинформирана.

# 126
Честно да ти кажа не съм се интересувала, защото това е още едно нещо, което постоянно трябва да мисля. Отидох на ендокринолог, назначи ми трикратно обременяване с глюкоза. Пускам и резултатите в скритото поленце, ако на някой са му полезни. На база на изследванията ми изписа Метфогамма 500, като първата седмица ги пих по 1 докато разминат проблемите в тоалетната и после по две на ден. Аз също нямам проблем с килограмите въпреки СПКЯ. При всеки е различно явно.

Скрит текст:

felisha06 ти правила ли си ОГТТ? Защото доколкото разбрах СПКЯ много често върви с ИР.

Pontiff задължително ли е да се пие Метфогама при ИР (и каквито и да било лекарства за това), защото от темата за ИР разбрах, че със строг хранителен режим, се повлиява добре и не са задължителни лекарства?

ПП. Другата седмица съм на лекар и затова още съм толкова неинформирана.

# 127

Дарлинг има ИР и ИР. Ако е напреднало както при мен се пие(за да пази панкреаса), ако е начално не се пие. Ходи се на консултация с ендокринолог и доктора ще каже какво да се прави.
Напреднал или не диетата е най-важна !!! Метформина се спира при бременност така или иначе.
Аз имах инсулин на гладно 25, трицифрено число на 1ви и 2ри час. Сега инсулин на гладно ми е 6. КЗ на гладно винаги е ми е била нормална.
Четох наскоро една интересна статия, че този тип метаболизъм бил топ до преди 100-200 години, когато е имало недостиг на храна. При изобилие от храна организма да трупа. И затова доста се е наложил в генотипа. Сега вече постоянно има изобилие от храна и този тип метаболизъм от много добър е станал лош Sad

# 128
  • В страната на мечтите.
А има ли някоя друга като мен, която е с по-малко от 2 яйчника?

Сега ще кажа какво имам предвид. Преди малко по-малко от година ми направиха операция за възпален апендицит и ми откриха и огромна киста на яйчника, която след 3 пъти гледане на ехограф никой не видя, а тя е била пред спукване и по време на операцията са я махнали заедно с половината от яйчника ми. Това, че лекаря не ми каза и аз разбрах, че ми няма половината от яйчника го разбрах от епикризата ще го спестя, защото още се ядосвам.
Лекарите при които съм ходила след това ме уверяват, че това не забавя времето за забременяване, но аз не съм съвсем убедена .

# 129
Честито на новите момичета с +чета.
Аз официално днес съм с един ден закъснение хаха. Чудя се да направя ли един тест после... Имам адски болки в гърдите, констипация, но пък това може и ПМС да си е...

# 130
Стейси, честито! Лека бременност💚🍀

Pontiff да се насищат чертичките! 💖

little_madness миналия месец точно по констипацията се усетих, че нещо е станало. Чак такъв проблем досега не бях имала. Щом имаш 1 ден закъснение, направи си тест.

Аз се чувствам тъпо нещо, вчера ми беше 11 ден от МЦ и исках да почнем с опитите и да си спазваме графика през ден, но ММ беше много изморен и не почнахме. Такива маратони всеки ден не можем да направим, защото и малката си ляга много късно и все не ме напускат мислите да не изпуснем момента.

# 131
Здравейте, надявам се приемате се нови попълнения Simple Smile Най - после, пък макар и на думи, се решихме да започнем опити за второ детенце. Отдавна ни се иска, ама дето има една дума, не ни стискаше.  Но осмислихме по - млади няма да станем (малко над 30 г. сме), а искаме 2чки. От седмица насам пия ФК, предстои да ми дойде МЦ и най-вероятно да започнем опити в края на март. Предната Б я изкарах с приятната компания на момичета от "Искам бебе" и отчетните, надявам се и сега така да се получи.
Елислава, хм, дали не си същата, която помня от една злополучна тема март 2017 г.? Просто сега гледам да не давам много минали подробности.

# 132
Привет и от мен в новата тема!Успех на всички видяли двете чертички и до финал!Ии много стиснати палци за всички останали!Ние утре отиваме в клиниката да оставим всички изследвания и да пускаме документи за ин витро.И междувременно следя овулация ,която би трябвало да е до 2-3 дни. Хубав и усмихнат ден на всички!

# 133
  • София/Севлиево
Слънчева,същата съм...

# 134
Аз направих тест, но е отрицателен. Явно просто си ми закъснява този месец и имам ПМС

Общи условия

Активация на акаунт