Аз няма от мечтата си да се откажа, чертички две тук скоро ще покажа ! ~бебеправене 385~

• 32 445
  • 759
  •   1
Отговори
# 180
Момичета здравейте ❤️! Следя ви всеки ден,на всички в процедури,желая много успех.Чакаме тестове Одри,Ирен и всички 🍀🍀🍀
На момичетата с положителни тестове,честито и до успешен пухкав финал 🤩❤️
Понтиф,така се радвам 🤩🤩🤩🤩

# 181
  • London
anetoo, моя мъж е плод на “Повече деца няма да можете да имате” Simple Smile
Родителите му са искали много второ детенце, но категорично са им казали, че няма как да стане. Приели са някак новината, продължили са си живота, но не са се и пазели, и така няколко години. За това обичам да го наричам “бебето-чудо” ❤

# 182
Pontif тихичко честито!                                         Ирен стискам палци снежинките да си останат на топличко още 9 месеца!                   Ние подадох ме документи и сега започва чакането за заповед. Следващия  месец хистероскопия.

# 183
Ехаа, аз се чудя защо няма никакви известия последните дни, а то имало нова тема и аз съм я пропуснала...
Голяма каша ми е от 13 страници, та няма да пиша поименно, за да не стане объркване Simple Smile
Рейвче, благодаря за страхотната тема! На момичетата в процедури - мното стиснати палчета и скоро да се похвалят. На останалите важи същото. Нека има пролетен чертичковалеж Grinning
Честито на всички с 2 чертички. Успешна бременност и до финал!
Надявам се нещата около мен съвсем скоро да се наместят и да мога спокойно да ви наръся със синичко.

# 184
  • Замък сред облаците
Аз попаднах на тази статия от "9 месеца" как да намалим естествено нивата на FSH и се надявам, че може да е полезна на някое от момичетата тук: https://9meseca.bg/zabremenyavane/visoki-stoinosti-na-fsh-kakvo- … stesveni-sredstva

# 185
Минавам да благодаря за стряскането - тъкмо ми се обади гинеколожката с резултатите от сутринта. 🙁
TSH 5,87 / hCG почти 300. От утре рано започвам да пия хормони за ЩЗ, за да влезе в норма. Четвъртък ме викат пак за кръвна проба. Ако не бяхте вие, едва ли щях да се позиционирам сутринта в 7.20 пред кабинета!
Така ми се сви сърчицето 😢 Дано се пребори малката точица... 🥺

# 186
  • Замък сред облаците
Минавам да благодаря за стряскането - тъкмо ми се обади гинеколожката с резултатите от сутринта. 🙁
TSH 5,87 / hCG почти 300. От утре рано започвам да пия хормони за ЩЗ, за да влезе в норма. Четвъртък ме викат пак за кръвна проба. Ако не бяхте вие, едва ли щях да се позиционирам сутринта в 7.20 пред кабинета!
Така ми се сви сърчицето 😢 Дано се пребори малката точица... 🥺

Мармалад, дишай! Нормално е ТСХ да скача. Както ми обясни ендокринологът, ТСХ и ЧХГ са сходни по структура и надигащото се ЧХГ индикира и паралелна продукция на ТСХ в някои случаи. Във втори и трети триместър също се увеличава естествено като заработи жлезата на бебето, там било нормално да скочи до 4 пъти, затова се стремят в началото да е до 2 (защото после скачало до 8-9).
Важното е хормоните при високо ТСХ да се пият сутрин рано (преди 10ч) и поне 1 час преди или 2 часа след прием на кафе. Каква доза ти включиха? 75мг или по-малко? Ще се нормализира, бременността, както ти казах влияе и благотворно даже, а ти си съвсем рано.

# 187
  • София/Севлиево
Ще се пребори точката.ТСХ през първия триместър скача около 4 пъти,10 е допустимата стойност.То затова ни го искат при инвитро около 1,ама понякога човек няма как да знае.Моето последно бе 0.98...

# 188
Аз да ви споделя снощно-днешните ми тревоги.
Вчера късно ми подрани с два дни и след силни болки. Силните болки не ме жегнаха особено, но необичайната менструация ми изкара ангелите - такава бистра, червена кръв все едно извира от мен никога за 12 години не е било. Направо акъла си изкарах. Днес цял ден го мислих и се чудих как става така, че години всичконда ти е наред и да има някакво стандартно протичане на нещата, а когато искаш да се опреш на тази увереност, че си познаваш тялото - бам! Нещо те трясва по главата.

# 189
  • Замък сред облаците
Велт, да си приемала нещо кръворазреждащо скоро? Освен хапчета като аспирин, примерно селен, витамин Ц? И при мен по-предната М беше с по-бистра кръв и минимум съсиреци (каквито обикновено си имам), но след А очаквах да е по-различно. А и не забравяй, че смяната на сезона също се отразява.

# 190
ААндреева, не съм. Единствено пих един беналгин сутринта, но не намирам връзка между двете. Иначе лекарства не съм пила от месеци освен фолиева.
Иначе разбира се, че си права за другите фактори.

# 191
  • Замък сред облаците
Аз понеже с аналгетиците не се уважавам (не намирам никакъв ефект, освен при болките след като ми резнаха коляното и тогава ми просветна, че активните вещества действат различно), чекнах и гуглето казва, че аналгина както и аспирина не са ОК при меструация, защото и двете действат съдоразширяващо. Така че ето това ти е разковничето Simple Smile

# 192
Мармалад, напълно е нормално да ти скочи ТСХ-то и особено при положение, че до сега сте го поддържали без медикаменти (поправи ме ако греша). Аз забременях с такова ТСХ и ме уверяваха, че пия ли си хормона, както трябва, няма да имам проблеми. Така и стана, всичко беше наред. Като казвам да се пие както трябва - сутрин на гладно и чакаш 1-2 часа до хранене, пиене. Поне в Канада където живея така ми казаха, но в България знам, че се чака 30мин. Аз какво правя - като ставам нощем до вц около 4ч и си го изпивам. После ставам и спокойно си пийвам кафе и закусвам.
Кафе винаги пия и като бременна си пиех по едно. Кръвното ми не се влия от кафета.
Днес пуснах полови хормони и куп други неща. Източиха ми 10 шишенца кръв. Като видях щях да припадна. Чакам резултати и ще ви пиша.

# 193
Аз понеже с аналгетиците не се уважавам (не намирам никакъв ефект, освен при болките след като ми резнаха коляното и тогава ми просветна, че активните вещества действат различно), чекнах и гуглето казва, че аналгина както и аспирина не са ОК при меструация, защото и двете действат съдоразширяващо. Така че ето това ти е разковничето Simple Smile
Ще си позволя да те поправя като специалист 😁
Аналгинът е много подходящ при менструални болки, тъй като има и лек спазмолитичен ефект. На мен само това ми помага.
 Аспиринът(ацетилсалицилова киселина) има инхибиторен ефект върху тромбоцитите, поради което има повишен риск от кървене(не е подходящ при менструация).
Метамизол(аналгинът)може да понижи ефекта на ацетилсалициловата киселина върху агрегацията на тромбоцитите (слепване на кръвни клетки и образуване на кръвен съсирек), когато се приема едновременно. И двете лекарства нямат съдоразширяващ ефект.
Елиза, в България е такава препоръката... то би трябвало да е така навсякъде. "на гладно" означва половин час преди храна или 2 часа след, т. е. на празен стомах. Тъй като има хора със забавено изпразване на стомаха, аз лично бих препоръчала 1 час преди или 3 часа след храна 😊

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 19:21 от Kactus

# 194
Ще си позволя и аз да дам непоискан съвет за TSH. Аз също приемам хормон, навила съм аларма за рано сутрин и го пия, после си лягам да си доспя. Хубаво е да се взима веднага след ставане и 30 минути само вода след това. Но в листовката на L-тироксина си пише, че храни с високо съдържание на Калций или млечни напитки и храни намаляват ефекта на медикамента, както и такива със соя. За това аз ставам по-рано за да го пия и чак след 3 часа консумирам млечни и кафе. Соевите храни ги избягвам. Витамин D го приемам 8 часа след приема на хормона, другите хранителни добавки 4 часа.

При кръвно изследване на TSH пия хормона след като са ми взели кръвната проба.

iren Стискам палци Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт