Аз няма от мечтата си да се откажа, чертички две тук скоро ще покажа ! ~бебеправене 385~

• 32 466
  • 759
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте дами. От няколко дни имам режещи болки ниско в средата, местеща се ту в левия, ту в десния яйчник и отиваща към кръста. Днес бях на лекар. Каза ми, че имам няколко малки фоликула и всичко било наред. Попитах кисти ли са? Отговори ми отдавна не се ползвал този термин??? Не получих обяснение от това ли са ми болките? Живея в Германия и тук не си падат много по обясненията. Май трябва да си сменя гинеколога, но тук е много трудно, защото повечето не приемат нови пациенти. Според вас нормално ли е 5 дена преди цикъл(неочакван, ама надали) да има няколко малки фоликула?

# 226
Както говорихме преди 1-2 страници, дори може да имаш овулация по време на цикъл или точно преди цикъл.

Разбирам те за лекарите тук. И аз съм в същата ситуация и няма сменяне просто... моя за щастие го ,,хванах" преди 3-4 години като се преместихме в новия град, тогава не беше много популярен. Много е мил, изслушва, по народност дори е швейцарец и е дисциплиниран, НО и скъперник. Не тества нищо, изписва само копия на противозачатъчни, за да спестиш 20 евро на 6 месеца, не се задълбава в проблеми. Затова като се прибирам в София си ходя при един частен лекар, който после цитирам пред АГто в Германия и някак той уважава мнението му, досрамя го веднъж, че ми е изписал различни от българския лекар противозачатъчни, които не ми влияеха добре. В последните години ме запомни като редовен пациент, ходя по 2-3 пъти в годината на контрола и при всяка болежка или въпрос, изградих един вид ,,връзка" към него. Публикувах рецензия в негова полза в гугъл, а не сме в голям град. :Д След всеки преглед го хваля, защото реално с всяка изминала година съм по-доволна от него. Надявам се така да го е срам, ако ме разочарова. Все пак аз се боря по същия начин за клиентите си и ми е гадно, ако разочаровам постоянен клиент. Например веднъж не можа да ми каже защо имах ужасни болки по време на овулация, домашния лекар ме наплаши с ендометриоза (нямам), препоръча куп изследвания и след малко по-темпераментен разговор със секретарката му взе, че ми обясни на дълго и нашироко, прегледа ме 2 пъти и се извини.

Мисълта ми е: установила съм, че в Германия е до късмет да намериш гинеколог, който да ти обяснява, да те изследва обстойно и т.н. Ако като повечето нямаш късмет, и с малко труд и добър подбор може да изградиш прилична връзка с някого, а за луксозни прегледи-в България или по големите градове тук с дебела сума след прегледа. :Д

# 227
И аз се записвам с лелка от сутринта😡 О е била на 01-02.03.. Цяла седмица ме тормозеха какви ли не симптоми - то не бяха гърди, спазми, покачване на темп... а два дни, след като спрях да взимам прогестерон (преди да ми дойде) всичко се изпари - гърдите ми спихнаха, спазмите изчезнаха. За пръв път мерех темп. и малко по-спокойно приех пристигането на лелката, като видях и падането на темп. Този Ц ще се жертва за ЦС малко ме напряга мисълта за процедурата Disappointed

На всички в процедури желая УСПЕХ - вашият успех дава надежда и на нас! Heart

Честито на всички нови бременелки, лека и спокойна до финал! Blush

И нека дъжд от тестове да завали!  Heart Eyes

# 228
Pontif тихичко честито!
Ирен стискам всички палци за теб 🍀
Момичета никакво отказване, аз съм станала след 7 години борба. Ако майка ми се беше отказала сега нямаше да ме има.
И аз съм иначе в дупка около рд, добре че днес поне лелката приключи, че последната седмица ми беше много крив света. Сега ще чакам ову и ще гледам да съм дзен, че и мм гледа много да не се навърта около мен а без него някакси няма да ми се получат нещата😁

# 229
.Този Ц ще се жертва за ЦС малко ме напряга мисълта за процедурата Disappointed
 Heart Eyes
Не се настройвай предварително. Аз моята я правих миналия месец. Бях без упойка, защото имам проблеми с тях и да ти кажа не беше болка за умиране. Да, гадничко е, но за около минута и се преживява. А и все пак предлагат упойка. Ако искаш, пиши ми или виж в темите.

# 230
Здравейте, според вас има ли + тест за овулация?

# 231
.Този Ц ще се жертва за ЦС малко ме напряга мисълта за процедурата Disappointed
 Heart Eyes
Не се настройвай предварително. Аз моята я правих миналия месец. Бях без упойка, защото имам проблеми с тях и да ти кажа не беше болка за умиране. Да, гадничко е, но за около минута и се преживява. А и все пак предлагат упойка. Ако искаш, пиши ми или виж в темите.

Вчера изчетох всичко Confused За този доктор коментарите бяха, че отказва упойките. Ще го преживея (имам висок праг на болка). Май повече ме притеснява какъв ще е резултатът Frowning
Времето лети... Pensive

# 232
Здравейте, според вас има ли + тест за овулация?

Според мен не. Колко ти е дълъг цикъла , това от кой дни е? Сигурна ли си че следваш инструкциите на теста?

# 233
И аз искам от розовия прашец ! 🧚‍♀️

# 234
Защо да не е позитивен тестът? Колко по-ясна трябва да е чертата? Това ако е в един ден тествано от една марка ли са тестовете с еднаква чувствителност ли?
Според мен е позитивен. И да не е, пак си заслужава с...кс. :Д Секс през ден не е ли най-добрата рецепта-така винаги ще се засече овулация?

# 235
  • Замък сред облаците
Тестът за овулация е положителен, когато тестовата черта е със същата наситеност или по-тъмна от контролната. Тестова черта, която е по-бледа или недостатъчно плътна не означава положителен тест. Сексът през ден е добра формула, ако правите секс през целия фертилен прозорец. При целенасочени опити според мен е добра формулата 3 дни преди овулация, ден преди овулация и в деня на овулацията, но това може да се прогнозира при един сравнително стабилен цикъл. Когато забременях миналата година, правихме секс на един път, на 15 септември (виж долу тестовете), при най-наситена черта. Честно казано, бях го отписала тогава месеца, защото не хванах овулация първоначално на 9-10 септември, както трябваше да е. Затова това беше един опит, просто ей така. Друг е въпросът, че при необичайно късна овулация (ако циклите са редовни) е възможно яйцеклетката да не е читава примерно. Ама кой да знае тогава.  
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 17 мар 2021, 11:46 от AAndreeva

# 236
И аз мисля, че секс през ден е най-добре, но на мен ми е натоварващ този график, някак си неестествено ми идват нещата, но няма как. От друга страна обаче, ако не сме сигурни горе/долу кога е овулацията , това през ден трябва да е цял месец. 

Аз този месец нямам никакви симптоми на О, а обикновено са доста силно изразени, но се надявам да я хванем. Отделно от това се замислям върху някакви простотии, като например вечер ли е по-добре да правим опитите, през деня ли, абе глупости общо взето.

# 237
Ние си правим от 4 години секс през ден, а събота и неделя всеки ден. Липсата на мен лично ми се отразява зле и не знам как хората издържат по цяла седмица. Grinning Или пък ако трябва да е според график... Но всеки си решава! Аз бих правила опити и при бледа черта, ако ползвах тестове. Все пак може да показва идваща овулация, никога не се знае.
Иначе обясненията на Андреева винаги са много полезни, благодаря! : )

Хера, според мен няма никакво значение.

# 238
  • London
Ние бяхме толкова сексуални в началото на връзката 🤨😂 Та всеки ден, та през нощта, та сутрин. Хормони ли е, чудо ли е.
Сега ако правим секс 3-4 пъти седмично съм късметлийка направо 😆

# 239
  • Замък сред облаците
Ние се натоварваме през седмицата от работа и вечер единствената ни мисъл е релакс и ядене, какви са тия физически упражнения през или пък всеки ден, ама-ха! Joy Joy Joy 

Snowwhite, много случайно да сте правили спермограма? Вашата активност е голяма и има шанс спермата да не е достатъчно наситена с човечета.  Естествено, това е само предположение, въобще не е задължително да е така. Но имайки предвид, че не всички сперматозоиди са качествени дори при напълно здрав мъж, тогава високата сексуална активност теоретично намаля шансовете. Ние обикновено преди конкретни опити имаме 3 пълни дни въздържание задълже.

Общи условия

Активация на акаунт