Аз няма от мечтата си да се откажа, чертички две тук скоро ще покажа ! ~бебеправене 385~

• 32 010
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
А възможно ли е нещо да се е "опитало" да се случи, но не се е стигнало до бременност, защото не мога да се обясня всички тези болки и неразположения. Имам усещането че всеки момент ще "цъфна", чувствам се ужасно напрегната.

# 631
Аз все си казвам, че няма да правя тест преди МЦ, но все не издържам. Но ето, че миналия месец тестът беше +, не ми дойде до 35 ден и все пак се оказа БХ, та дали преди и след закъснението, пак щях да се подведа. Сега мисля да изчакам датата на МЦ, че даже и след нея.
И се вглеждам във всеки симптом, миналия месец много ме боляха и гърба и корема, по което усещах , че нещо има, но сега ме съм сигурна дали има връзка. Запек имах също , но го имам и сега и всеки ден се чудя как да се справя с това, какво ли не пробвах вече.

# 632
Х Е Р А за запека може би си пробвала доста неща, но давам идеи, които на мен ми помагаха, ако има нещо от тези неща  които да не си пробвала - хапване на много кивита или круши, овесени ядки; сутрин на гладно две чаши хладка вода; повече салати със зехтин, може и сутрин на гладно 1 с.л. зехтин и после повече вода.

# 633
Вече станаха две години от както правим опити да забременея .Никога до сега не съм имала закъснение на цикъла с повече от един ден и не съм си правила и тестове ...просто не искам да се разочаровам Simple Smile . Иначе всеки месец имам симптоми като болезнени и подути гърди , болки в корема ниско долу , гадене ... най-вероятно от внушение .

# 634
Х Е Р А за запека може би си пробвала доста неща, но давам идеи, които на мен ми помагаха, ако има нещо от тези неща  които да не си пробвала - хапване на много кивита или круши, овесени ядки; сутрин на гладно две чаши хладка вода; повече салати със зехтин, може и сутрин на гладно 1 с.л. зехтин и после повече вода.

На мен адски много ми помогна и натрошено ленено семе. Две лъжици с малко кисело мляко сутрин и оправя всичко. Дори вече го спрях, защото се нормализираха нещата.

# 635
  • София
Запека е от повишения прогестерон преди цикъла, той си се повиша без/със бременност.

Аз имах един единствен симптом преди закъснение/по време на бременност, непоносимост към месо, ям много месо. Първите три месеца не ме боляха нито гърди, нито нищо , тук таме болки като за цикъл, но това беше, побърках се...

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 13:56 от Мацето

# 636
И при двете забременявания единствените симптоми, които съм имала преди стабилното закъснение, бяха непоносимостта към кафе и страшната умора - можех да заспя нявсякъде и по всяко време. Всичко друго беше като стандартния ПМС всеки месец.

# 637
При мен също и при двете забременявания основния симптом, който имах беше умората - постоянно ми се спеше. Другото нещо - не ми се гадеше, но ми ставаше лошо от сладки неща, но аз и попринцип не ям много.

# 638
  • London
Пробвала ли си с круши ? Гледам все да хапвам повече плодове и зеленчуци, но крушата май е единствения плод, който ми помага в такива моменти 🤔

Аз все си казвам, че няма да правя тест преди МЦ, но все не издържам. Но ето, че миналия месец тестът беше +, не ми дойде до 35 ден и все пак се оказа БХ, та дали преди и след закъснението, пак щях да се подведа. Сега мисля да изчакам датата на МЦ, че даже и след нея.
И се вглеждам във всеки симптом, миналия месец много ме боляха и гърба и корема, по което усещах , че нещо има, но сега ме съм сигурна дали има връзка. Запек имах също , но го имам и сега и всеки ден се чудя как да се справя с това, какво ли не пробвах вече.

# 639
И круши и киви и ленено семе , всичко пробвах и никакъв резултат. Пия чай "Сена" и пак нищо. При мен този проблем е вече месец, а досега не ми се беше случвало.

# 640
  • Замък сред облаците
Аз ще дам съвет от личен опит. За облекчаване на съществуващ запек - бебешки клизмички на Мелилакс. Те са на основата на мед, натурални, действат локално и имат ефект в рамките на 2 до 5 минути. Могат да се ползват продължително, но като цяло не е препоръчително да се дразни толкова лигавицата на дебелото черво, защото изтънявала според проктоложката ми. С две думи 1-2 пъти седмично е ок, вместо да се мъчите.
Скрит текст:
Едит:  Продават се готови за употреба, индивидуално опаковани (по 8 броя в кутия май бяха) - като индивидулна тубичка са. Да не си представяте ония ужасии с топла вода, тръби, гумени балони и т.н Grinning 

Вече като ви олекне, ако нямате гастрит или колит, преди хранене взимайте фибри като хуск (индийски живовляк) - лъжичка хуск разтворена в 150-200 мл вода 20-30 мин преди обяд или вечеря. Хускът са неразтворими фибри, които набъбват във водна среда (затова не ги оставяйте в чашата за повече от половин минута, пийте директно) и понеже самите те задържат водата, предотвратяват запичането в червата. Може да добавяте хуска и в домашни питки или палачинки, включително кето вариантите с бадемово брашно са готини за топкане в хумус и други дипове.

Но нааай-важното - 2 л вода на ден и ядене на храни богати на фибри - леща, зеленолистни зеленчуци, коренопллодни, авокадо, батат, тиквички, плодове като ябълки и круши, също тикви, дини и т.н. според сезона. Ориз и хляб ако ядете, гледайте да е преди обед и в комбинация със супи, яхнии и зеленчуци. Вечерно време белите храни натоварват много перисталтиката, а за ефекта на въглехидратите, инсулина и прочее няма да коментирам, че не съм навътре в темата.

Преди 2 години имах сериозни проблеми и не трябваше да допускам запек. Онзи ден се замислих че от месеци не съм имала запек или проблем с хемороиди (работя по цял ден седнала зад бюро), и намирам отговора, че е само защото си промених драстично диетата и навиците за пиене на течности.

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 14:57 от AAndreeva

# 641
Според мен нетърпението е съвсем нормално нещо. Аз имам още време до нечакания цикъл, но дните едва се влачат... А съм наясно че и тест да правя е абсурдно рано.

# 642
Аз и при двете неуспешни, нямах никакви симптоми, освен тъпи болки ниско долу. Надявам се и при успешна пак да имам тоя късмет 😁

# 643
Oooх, това с нетърпението го имам и аз. И едно странно чувство, което не мога да опиша: между напрежение, страх, любопитство и надежди Heart Eyes Този месец и бях казала, че няма да меря ову постоянно и ще си почина един месец и от другия започвам пак. Да, де, ама аз като знам вече горе- долу кога се пада и че се различава от това според приложението (според тестовете досега), и все си прехвърлям в главата кога горе долу тр да си бебеправим и да има 2-3 дена почивка между дните. И като се хвана, че го мисля и си се карам сама на себе си 😀 Странно ми е, че сега започнаха да ме наболяват яйчници 3-4 дена преди евентуалната ову, като досега не ми е било така. Също и кръста долу ниско доста ме боли, но и това не знам защо.
Аз само веднъж правех по- рано тест, но не ми повлия съкрушително, по- скоро някак не се изненадах. Въпреки че мин месец с тези 4 дни закъснение се бях пообнадеждила, но уви Grin

# 644
Момичета,
подарявам 2 бр. от вълшебните гелчета на Prefert. Ако някоя проявява интерес да пише Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт