Аз няма от мечтата си да се откажа, чертички две тук скоро ще покажа ! ~бебеправене 385~

• 32 476
  • 759
  •   1
Отговори
# 300
Последните месеци и аз нямам ЦС нещо и ползваме Преферт Гела. Този месец стартирах с високо LH, а и спрян мио инозитола и май О ще е доста по-рано, ако има такива.

Ще пробвам с маслото от вечерна иглика другият месец. Януари пробвах с един сироп за кашлица, но нямаше ефект. Вана нямам, а колко искам..., но банята ни е толкова малка, че няма къде да се сложи.

# 301
Пробвали ли сте Витекс? Аз съм доволна. От Геритамин също. За ОВ.

# 302
  • В страната на мечтите.

Аз пия Геритамин вече повече от година, но от както някой реши, че ще лекува с него Ковид и цената му скочи двойно. Но иначе не забелязвам някакви разлики в ОВ или ЦС след него, само ноктите ми се заздравиха Grin

# 303
  • Замък сред облаците

Аз пия Геритамин вече повече от година, но от както някой реши, че ще лекува с него Ковид и цената му скочи двойно. Но иначе не забелязвам някакви разлики в ОВ или ЦС след него, само ноктите ми се заздравиха Grin

Трополинка, това е адски дълго време! Виж Сноууйт какво бе писала назад за него. В Геритамин е ретинил палмитат, знам че ретиноловите производни не трябва да се приемат за дълго време, защото се трупат и стават токсични. Пускала ли си си изследване за нивото на вит А?

# 304
Пълнолуние, колко висок ти беше LH? Аз нали ви показах моя тест за О на втори ден при LH 25 и от тогава всеки ден правя тестове, за да видя дали ще има динамика на хормона (ако ще и да спада). Но чертата си седи горе-долу същата като онази. Всъщност след малко отивам на цитонамазка и ще помоля за ехограф, да видя дали въобще е тръгнал фоликул при ужасните ми хормони. За статистиката, за обща култура, както се казва. Стиснете по едно палче да има Ф,  поне за повдигане на духа 🤗

# 305
Mandaria Стискам палчета. Дано всичко е наред.

Ето ги и моите изследвания на 3ти ден:
Скрит текст:
По-нисък ми е LH от твоят, но... Не знам вече. Не мога да открия причината, а лекарите не искат да помогнат. Щом влизам в реф. стойности то всичко е наред за тях. Четох, че мио инозитола помагал, почнах инофолик за 6 месеца, ефект 0. После разбрах, че миоинозитол-а трябва да се пие по 4гр на ден, а в инофолика е по-малко. Взех си само миоинозитол и след 5 месеца и половина това са ми изследванията. Питах ендокринолога дали може да ми съдейства, каза че не е за него това. И реших временно да спра да се занимавам с хормоните ми.. Според мен от стрес ми се вдига пролактина и LH и FSH. Ще се опитам да съм позитивна и да се оставя на течението, до колкото е възможно.

# 306
  • В страната на мечтите.

Трополинка, това е адски дълго време! Виж Сноууйт какво бе писала назад за него. В Геритамин е ретинил палмитат, знам че ретиноловите производни не трябва да се приемат за дълго време, защото се трупат и стават токсични. Пускала ли си си изследване за нивото на вит А?

Е сега се изплаших сериозно. Изследвала съм го преди година и половина някъде. Ще ходя явно тези дни да пусна пак... Как може на опаковката да не пише, че не трябва да се пие дълго... Направо се ядосах.

# 307
  • Замък сред облаците
Много от тези неща не ги пише на никоя опаковка и на нищо брандирано като хранителна добавка. Затова темата за добавките има ужасно много полезна информация, макар че там за мен някои препоръки са спорни по отношение на гоненето на максимални нива на някои елементи. Но може да научиш много полезни неща и да си направиш сметката сама или да вземеш отправна точка какво да изследваш или за ккаво да се консултираш.

Едит: ако вит А е в ретинолова форма или производна, се пие от М до О, един месец, после три месеца се почива. Добре е да се комбинира с вит Е, който може да се пие от М до М или от О до М (в другата тема и много инфо и могат да дадат по-конкретни насоки, аз не претендирам за прекалено задълбочени познания). Ако вит А е във форма бета-каротен, може да се приема за дългосрочно, но много малко производители го предлагат в тази форма.

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 15:16 от AAndreeva

# 308

Е сега се изплаших сериозно. Изследвала съм го преди година и половина някъде. Ще ходя явно тези дни да пусна пак... Как може на опаковката да не пише, че не трябва да се пие дълго... Направо се ядосах.

Извинявам се, че така нахлувам..
Аз пия герикапс и там е упоменато, че се приема в период от един месец и се прави почивка съответно също 1 месец. Явно на някой от марките ги е домързяло да го вметнат или подкрепят тезата, че не е вреден постоянният прием... както ми беше казано от един ветеран гинеколог, набор на Иисус Христос....

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 15:27 от кокошчицЪ

# 309
  • В страната на мечтите.

Аз винаги чета лстовките и не помня да пише нещо такова, но аз и понеже не разбирам и не знаех за това, че има различни видове витамин А. Свикнала съм, че щом е витамин е нужен и полезен, но сега вече ще чета повече благодарение на Вас Flowers Hibiscus

# 310
При мен нищо ново, наминавам само да ви кажа дзак. Писах на Денис в темата за изследванията, че нали и аз имам намален АМХ 0.75 и ФСХ 10.60. Тя каза, че се касае за предменопауза и намален ЯР. Е, на тези години не съм и очаквала друго. Аз имам вяра, че все някога ще стане, но ме дразни това, че предния месец имах досадно зацапване преди М, сега зацапване след М. Аз така цял месец имам по нещо.Преди да почнем опити нямах никакви проблеми. Какво става не знам и какви други хормони да пускам. Накрая ще се ядосам и ще хвърля всичко и каквото ще да става.
На въпроса за добавките - аз единствено съм пила Витекс, и сега го пия. Първия път ми помогна и забременях на 2рия месец прием. Сега, обаче нещо не ми действа така добре особено това зацапване знам ли дали не е от него. Ще го пия още 1 месец и ще спра.

# 311

Аз винаги чета лстовките и не помня да пише нещо такова, но аз и понеже не разбирам и не знаех за това, че има различни видове витамин А. Свикнала съм, че щом е витамин е нужен и полезен, но сега вече ще чета повече благодарение на Вас Flowers Hibiscus
Няма такова нещо , че щом е витамин е нужен и полезен. При ползване на неподходяща форма и доза, може повече бели да си докараш, отколкото ползи. Аз примерно съм с тромбофилия и приемам метилирани форми, освен това си ги следя, за да не предозирам. Преди изследване се прави пауза от приема поне за 10 дни, а за Б12 даже и месец.

# 312
  • Замък сред облаците
Витексът е добре да се пие под лекарско наблюдение, защото действа на андрогените също. Иначе уж трябва да подобри прогестерона, а размърдването на прогестерона съща причинява прицапване по мой опит (ама естествено се беше мръднал, без да пия добавки).

# 313
Лентичките за О заслужават ли си и как точно да ги разчитам? Тези дни видях коментирате, ще трябва да са еднакво червени двете ленти, но това значи че съм в О или че ще настъпи скоро? Уж си я усещам О, но не всеки месец, пък ми е интересно да видя как работят. По принцип е между 12 и 14 ден, ама сега бих искала да уцелим точния ден. Предните пъти на сляпо правехме секс и до няма и 24 ч почваше да ме боли яйчника. А и още един въпрос - болката означава ли започва О? Пф, ще речеш че ми е сефте с тези въпроси...

# 314
Има тема за тестове за овулация,  там е обяснено подробно- снимки на тестове, графики и тн.
Успех на всички 🍀

Общи условия

Активация на акаунт