Обсъждане на имотни обяви-21

• 33 796
  • 779
  •   1
Отговори
# 180
Разбирам те, защото сме водили такива дискусии у нас. Моят беше намерил инвестиционни имоти в центъра на филипинската столица. Ма адвокати щели, ма нам си кво щяло, ма сега щели да им се качва супер много стойността.
Един семеен скандал по-късно, и се разубеди.

🌞

# 181
ейй, ако съдбата ни беше събрала с мъжа ти, Азия щеше да е в кратата ни. Рентиери от Манила до Емирствата 😀😀😀

# 182
Не ми е за тука въпроса, но понеже не влизам в други подходящи имотни теми, ще си го задам - забелязвам, че ни начисляват вода в празния апартамент, как мога да я откажа? Тя не е много, но ще се трупа и трупа и реално е безмислено да правя вноски, при условие че капка не ползваме. Задължително ли е да се плаща някаква база?
Правите си (само)отчет и като нямате потребление, няма да ви начисляват или ще нулират предишни фактури.

# 183
Не ми е за тука въпроса, но понеже не влизам в други подходящи имотни теми, ще си го задам - забелязвам, че ни начисляват вода в празния апартамент, как мога да я откажа? Тя не е много, но ще се трупа и трупа и реално е безмислено да правя вноски, при условие че капка не ползваме. Задължително ли е да се плаща някаква база?
Правите си (само)отчет и като нямате потребление, няма да ви начисляват или ще нулират предишни фактури.

Регистрирате се в сайта на "Софийска вода" за електронна фактура и за получаване на съобщения за предстоящ отчет. На датата на отчета си правите самоотчет в сайта. Веднъж годишно сте длъжни да осигурите достъп за физическа проверка от инкасатор (ако уредите не са с дистанционно отчитане, каквито очевидно не са). Подавате заявление, че имотът не се обитава. Хубаво е на следващия отчет да сте там, инкасаторката лично да отчете, че няма потребление. При липса на отчет или самоотчет, правят прогнозно потребление на базата на предходното. Затова е важно инкасатор да отчете следващия път, който не знам кога ще бъде с този локдаун.

За "перлата на Люлин" - знам я съвсем добре микролокацията, отдел МДТ на Люлин е срещу нея. Мястото е много зле - общежитието за социално слаби, наоколо има доста такива, етносите са всякакви, но те нямат особено значение в случая. На края на Люлин е, следват автосервизи и Околовръстното. Магазинчета има, но и доста заведения тип скара-бира и подобни.

За новия строеж на Тобо в Люлин-10. Както казах, на завоя на два големи булеварда, ще е позиционирана между двата изхода от метрото. По единия булевард минава и трамвай. Това са най-големите негативи - голям поток от превозни средства (коли и ГТ), както и от хора точно под прозорците на кооперацията. Въпреки привидно големите околоблокови пространства, ми се струва, че и там паркирането (няма зона) не е безпроблемно, за тези, които това ги вълнува. Иначе магазини има много, вкякакви - и малки, и средни и големи, и ДГ има, и училище. Поликлиника съвсем наблизо - също.

# 184
  • София

Ако имате разлики от общия водомер и сумата на всички индивидуални, е възможно да разпределят разлика.
Парно също не позвате, но ще се плащат някакви суми. Задължителният фонд Ремонти, също.
Звъннете на Софийска вода ( или регионалният ви доставчик ) и попитайте, най-добре.

# 185
За водата, въпреки че не е по темата, но ме гвожди от някакво време.. Хубаво разпределят разликата от общ/индивудуални, но.. индивидуалните често са на изчислен отчет, вероятно с месеци, тоест може да е по-нисък с десетки кубици след едва няколко месеца. Ок, софийската вода си прибира парите от всички останали и е доволна, НО някой ден изчислените отчети на тея дето не са си отчитали някой ден ще станат реални и ще трябва да заплатят разликата в десетки кубици. И какво се получава - за едно количество вода се плаща двойно - веднъж разпределяна между всички и още веднъж, когато се мине на реален отчет.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 09:56 от Анонимен

# 186
В темата за етажната собственост се обсъждаше разпределението на водата от общия водомер. На последните няколко страници не на текущата, а на предходната тема. Отвори и прочети спора.

# 187
Благодаря ви за полезната информация Flowers Hibiscus. Ще разцъкам сайта, аз онзи ден получих фактурата и като го прехвърлихме й показах снимка на водомера и казах, че не се обитава имота, но ми се стори съмнителен коментара - запишете поне 1 човек, пак повторих, че не се обитава, но тя ме поправи и даже ми забели с коректор нулата, която бях написала на брой обитатели на имота и написа единица, а реално той в момента е наистина необитаем и е на шпакловка и замазка. Ненужно е да ми слагат база, която после с години ще трябва да ползвам и изчиствам, дефакто не са и много и сумите, но това ще ме затормозява да мисля да го плащам в срок и прочее подробности.

За парното нямамe драма, защото е на газ Simple Smile

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 10:29 от blackcat6

# 188
За водата, въпреки че не е по темата, но ме гвожди от някакво време.. Хубаво разпределят разликата от общ/индивудуални, но.. индивидуалните често са на изчислен отчет, вероятно с месеци, тоест може да е по-нисък с десетки кубици след едва няколко месеца. Ок, софийската вода си прибира парите от всички останали и е доволна, НО някой ден изчислените отчети на тея дето не са си отчитали някой ден ще станат реални и ще трябва да заплатят разликата в десетки кубици. И какво се получава - за едно количество вода се плаща двойно - веднъж разпределяна между всички и още веднъж, когато се мине на реален отчет.
Добро утро. Това си го правят от Софийска вода и са си го озаконили на всичкото отгоре. Даже е възможно повече от 2 пъти да си събират парите, никой не може да каже с точност. За да се избегне това нещо трябва да се монтират водомери с дистанционно отчитане и да се отчетат в един и същи момент за цялата етажна собственост. Иначе спасение няма.

# 189
Бях чела,че тези дистанционно отчитани водомери до две години /по спомен/
ще бъдат задължителни. Ако някой знае повече по въпроса нека пише.

# 190
Отлагат заради пандемията - https://www.24chasa.bg/novini/article/9293061

# 191
Ема, стара информация е това, приеха в края на декември измененията в Закона за енергетиката с ПЗР на ЗИД на Закона за енергийната ефективност. И сега и топломерите и водомерите (поне топлия) трябва да си ги купуваш от топлинния си счетоводител, на каквато цена поиска, не може от друг. А дали и как Софийска вода ще отчита водомери със софтуер на топлинните счетоводители - не знам, както и дали няма да се вдигне цената за отчитане и на водата, и на топлото - ами много е вероятно.

# 192
Не съм наясно с микролокациите, кат е Люлин 1 и 2, все ще е зле, и без да знам детайли. Но знам кой ги изкупува. Провинциалното мислене в действие. Във фейсбук група за Имоти без брокер е пълно с "компетентни" провинциалисти на средна възраст, тръгнали да инвестират в имот в столицата, за децата си. Задължително, необоримо условие: да не е панел. ЕПК и СС също е крайно нежелателно. Независимо от локация, състояние и всичко останало. Категорично, необоримо предимство: НС. Независимо от локация, етаж и всичко останало. Веднъж не се сдържах и подхванах километричен диалог с няколко такива за едни НС в Люлин, първи етаж - всичко е върхЪ на сладоледа, щом е НС след табелата София. За разлика от някакви "утепани" панелки "пред полуразпад" в читави квартали, кои ли смотани будали ги лапали, се подиграват, че да изчезват обявите. Питам - ти стъпвал ли си в Дианабад или Стрелбище, или от магистралата - у Люлин на оглед - и обратно. Ама слепец как да прогледне. Та тези хора изкупуват тези перлените имоти по-горе, така се разпродават.🤭

Не може всички да мислим като чистокръвни столичани в панелки.. колко да са столичани, 1 или 2 поколения, иначе нямаше да сте в страхотните панелки, ама и се присмивате на хора, които не искат панелки.

Не знам кой луд би купил днес панел, ако ще да е на най-хубавото място в София, че и да се радва, гордее и да се смее на другите в НС или в квартали извън неговите любими.

# 193
Хич май не си разбрал смисъла на цитираното, ама давай, продължавай.
А повече от 2 пълни и пълнолетни поколения в София практически няма или са малко- това са едни 100 години назад във времето приблизително. Ако има 3-то поколение, те са млади или дори малки.

# 194
  • София
В панелки сме расли чистокръвните, че в някои къщи е трябвало да се нанесат едни други нечистокръвни Wink

Общи условия

Активация на акаунт