Обсъждане на имотни обяви-21

• 33 797
  • 779
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Вие сигурно се шегувате. Попитах вярно ли е, това би трябвало да ви наведе на мисълта, че някой ми го е казал или съм го дочула отнякъде. Както и да е, благодаря на отзовалите се.

# 166
Вие сигурно се шегувате. Попитах вярно ли е, това би трябвало да ви наведе на мисълта, че някой ми го е казал или съм го дочула отнякъде. Както и да е, благодаря на отзовалите се.

Именно, някой ти е казал и си го приела за реално възможно, не си го отсвирила веднага като абсурдно още щом си го чула.

# 167
870€/кв без комсиона, близо до тунела, метрото и парка т.е в приличната част на люлин. На фона на целия пазар, какво те очудва?

Как ги изкара тия 870 €? По мои сметки това чудо няма 57 кн.м., значи излиза 1300 €. Викаш нищо неприлично няма, Гога?

Много ще се изненадам, ако тази гарсониера е повече от 60 кв ЗП. Тоест, не е 870, а е към 1300 е/кв. В Люлин. Освен това, стаите са тесни и дълги тип вагон, с прозорец на късата страна, малък като за размера на стаята, което значи, че ще са тъмни и усойни, без значение на кой етаж са. Това е много типично за масовото НС, всъщност. Така имаш много квадрати, които плащаш, но зле разположени. Гарсониерите СС обикновено са с доста по-малко квадрати ЗП, но стаята е квадратна, а кухнята - правоъгълна,  но с прозорец на дългата страна, което ги прави светли и просторни. И са изцяло  с южно или източно изложение.

Този повече ми харесва. Много по-светъл е и има хубав балкон. Ама е 82 К евро.
https://tobobg.com/place/854

С малко преразпределение може да стане, стига да няма шайба. Ама цената трепе!

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 22:12 от bachkator

# 168
Той Гого чака "големия взрив", пардон срив.

Бачкатор, а ти виждал ли си "перлата на Люлин" https://buildingsolemio.com/   Laughing
Цени от 760 Е при 90% на зелено, в Гугъл вю е точно на втори етаж с табелата с тогавашните цени. В Люлин-2, точно срещу общежитието за социално слаби в Люлин-1, на спирка Бл. 21 ж. к. Люлин - 1 мисля, че се води, зад магазина за детски стоки "Ганчев".

Смях, не смях, ама има само по 1 останал свободен апартамент на етаж, според сайта им.

# 169
Абе с тия чупки и тая дълга тясна стая не ми е мечтата, но поне е светъл и има хубав балкон. Другият като гробница ми изглежда. Но балконът ако е към булевард, все едно го няма. Цената е... Ама сигурно и тях ще ги изкупят.

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 23:05 от Анонимен

# 170
Мандаринка, с уговорката, че не съм стъпвала в Люлин от десетилетие Simple Smile и не съм запозната изобщо с локацията, самата сграда ми се струва доста привлекателна: малка, компактна, минимум съседи. Имат акт 14 според сайта им. Тристайните изглеждат прилично като разпределение. За младо семейство с деца без претенции за локация би било добра алтернатива.

# 171
Тристайните изглеждат прилично като разпределение.

Да, бе. Само дето в баните няма място за обособена душ зона. Май трябва човек да се къпе подпирайки се на мивката.

# 172
ЧС, признавам, не бях догледала банята. Наистина не е ок, но да кажем, с известни преустройства би могло да се стигне до компромис, примерно да се премести тоалетната в складовото помещение, не е болка за умиране. Нали точно в тази тема се даваха примери преди малко за нискобюджетни маломерни жилища за млади семейства и как можело да се направи компромис с пространството за сметка на бюджета. Холокухнята и двете спални са със съвсем прилични размери.

# 173
Не съм наясно с микролокациите, кат е Люлин 1 и 2, все ще е зле, и без да знам детайли. Но знам кой ги изкупува. Провинциалното мислене в действие. Във фейсбук група за Имоти без брокер е пълно с "компетентни" провинциалисти на средна възраст, тръгнали да инвестират в имот в столицата, за децата си. Задължително, необоримо условие: да не е панел. ЕПК и СС също е крайно нежелателно. Независимо от локация, състояние и всичко останало. Категорично, необоримо предимство: НС. Независимо от локация, етаж и всичко останало. Веднъж не се сдържах и подхванах километричен диалог с няколко такива за едни НС в Люлин, първи етаж - всичко е върхЪ на сладоледа, щом е НС след табелата София. За разлика от някакви "утепани" панелки "пред полуразпад" в читави квартали, кои ли смотани будали ги лапали, се подиграват, че да изчезват обявите. Питам - ти стъпвал ли си в Дианабад или Стрелбище, или от магистралата - у Люлин на оглед - и обратно. Ама слепец как да прогледне. Та тези хора изкупуват тези перлените имоти по-горе, така се разпродават.🤭

# 174
Дори, а има ли значение, кой ги изкупува? 
Мотивите за покупка на имот са чисто индивидуални и не е редно да са обект на подигравки или омаловажаване.

# 175
За някои може да няма значение. Аз винаги се опитвам да си обясня такива загадъчни феномени, като напр. кой би инвестирал в Люлин на цената на Дубай.

# 176
Не ми е за тука въпроса, но понеже не влизам в други подходящи имотни теми, ще си го задам - забелязвам, че ни начисляват вода в празния апартамент, как мога да я откажа? Тя не е много, но ще се трупа и трупа и реално е безмислено да правя вноски, при условие че капка не ползваме. Задължително ли е да се плаща някаква база?

Относно бутането на 5-те къщи, също толкова странно би ми се сторило наличието на такъв закон, колкото и другия с правото за придобиване, ако се докаже, че някой добросъвестен съсед полага грижи за имота и го придобива впоследствие...

# 177
Човек, който си знае възможностиъе за управление на собствеността си.
Ти като можеш, иди си наглеждай гарсониерата в Дубай. Аз , селянката, нямам такава възможност.

# 178
Мотивите за покупка и избор на конкретен имот може да са колкото от финансово естество ,толкова и чисто емоционални и ирационални, комбинация от многобройни фактори, които се въздържам да квалифицирам. Свързани са и с доходи, бюджет и чисто битови ситуации, роднински взаимоотношения и какво ли още не.
Не всичко е черно и бяло и не върви да правим умозаключения без да знаем цялата картинка. Да се окачествява покупката в Люлин като " провинциално мислене" е квалификация на едро.
Дори, не ме разбирай погрешно, с най-добри чувства.

# 179
Неее, не. Провинциалното мислене е в това, да е НС на всяка, всяка цена. От Перлата на Люлин се сетих, защото точно покрай Люлин влязох в онзи диалог. Можеше и да е Обеля, все тая. НС, та НС, с копита да е, НС да е.

Румка, аз ако бях измислила как да наглеждам Дубай, досега да съм изкупила етаж-два от някой тауър 😀 при 850 евра на квадрат завършено, с морска гледка, мъжът ми едвам ме удържа, та и Ковид му помага, де 🙂

Общи условия

Активация на акаунт