Обсъждане на имотни обяви-21

• 33 902
  • 779
  •   1
Отговори
# 360
Разходих се из кв Витоша ( не бях ходил сигурно от десетина години). Цялата застроена поляна от ляво на симеоновско с нови комплекси има един единствен изход към булеварда. Дори не мога да си представя какви огромни задръствания стават когато цялата човешка маса тръгва сутрин за работа или се прибира. И това в комбинация с трафика от Симеоново. Направо не ми се мисли. Но да оставим това. Вътре из "улиците" се натъкнах на млади хора, вървящи пеша из калта и реките. Имаше няколко младежи мъкнеха сакове и раници, явно новонаематели. Иначе има паркоместа... в нивите в края. До комплекс Секвоя не успях да стигна, просто нямаше как да мина, не успях и да го локализирам от далече. Прикачил съм няколко снимки за желаещите да се одрусат по 1100-1200е/кв. Иначе всичко е НС (уж лукс чета по обявите, но по съвременните стандарти, мога да кажа, новичко, но стил виденов), но няма нищо друго освен жилищни сгради и кал. Имаше една къща, горкия човек засенчен от всякъде. Бих предпочел Люлин или Дружба.

# 361

Тука леко удари задника в тавана, що се отнася за Дружба преди 3 години 1100 евро кв панелка наистина трябва да съм максимално богат да си правя експерименти и да се чудя къде да си дяна парите за да направя такава глупост, но явно някой го прави

Люлин-10 (който следя) преди 3 години беше същото почти. Преди година и половина вече станаха по 1200 и отгоре.
Ако беше единичен "глупак" да купува на такава цена, останалите продавачи нямаше да държат такива цени или щяха да се застоят на пазара, защото няма достатъчно "глупаци".

Същата логика е приложима и към купувачите на НС в новите квартали без инфраструктура - за някого може и да са "глупаци" да купят на зелено НС средно качество в нищото, но пък хората очевидно купуват. Търсене и предлагане - това, че аз не бих купила там, не означава, че аз съм мерило за пазара. И казвам - аз не бих купила, но не обиждам купувачите на такива жилища на такива цени. Така са решили, това са направили - парите са си техни, както и изборът им, удачен или не, те ще живеят там. Какво им пука аз какво харесвам?!

# 362
Здравейте! Оглеждам се за имот от много време ... и попаднах на една новострояща сграда в Сухата река. https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b16021648603592 … mp;f1=1&fe7=1

Какво мислите за квартала ... изглежда доста сносна цената.

# 363
Какво мислите за квартала ... изглежда доста сносна цената.
За квартала нищо не мога да кажа, цената е средна и като се има предвид, че е на етап РС, не бих казала, че е евтино.
Апартаментът има компактна форма и добро разпределение за тези м2. Ако е за даване под наем е приемлив.

Тези брокери какви са загадъчни, като е толкова реномиран строителя да го напишат. А и ече са банални с това  - "луксозно ново строителство, супер качествени материали и т.н."

# 364
Ама примери всякакви man_darin_ka , добре аз как взех май месец на 1000 евро кв на акт 15 в много добра сграда НС на  100 метра от Геме Димитров, що трябва да давам в Люлин 1200

# 365
Не искам мнението ми да прозвучи като критика към обявата, в никакъв случай.
Само искам да кажа, че това е пример за НС със застроена площ на класическа гарсониера (едностаен - стая/хол, кухня (в обявата е спалня с 2-3 квадрата по-голяма от кухнята в СС). Доста приличен балкон. Дори и ниша от 1 квадрат има до банята - кеф ти за вграден гардероб, кеф ти за пералня и сушилня. Добро разпределение за тази квадратура. Но е факт, че сегашните 2-стайни НС много често са с тази квадратура, отговаряща на 1-стаен в панелка/ЕПК/стара тухла.

Куин, ти смяташ, че  НС до "Г(е).М(е). Димитров" е по-добре  от панелка в Люлин-10. Реалността показва, че има очевидно достатъчно купувачи, които предпочитат панелката/ЕПК-то в Люлин, дори на по-висока цена.
Чий избор е по-правилен? Според мен и двата избора са правилни - за конкретния купувач, това, което е купил, е правилният избор. Да не наричаме другите глупаци, защото не са.

Скрит текст:
Пиша това в скрит текст, защото е офтопик малко.
"Геме" се произнася съкращението Г.М. (Георги Михов) пред фамилията Димитров. "Гемето" само може, но Геме Димитров - не. "Гемето" е навлязло в обръщение, за да се различават по-лесно в разговорния език 2 исторически фигури, живели по едно и също време - земеделският лидер Гемето (Георги Михов Димитров) и Георги Димитров (комунистическият лидер Георги Димитров Михайлов).  

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 19:11 от man_darin_ka

# 366
  • София
Мога да ви напиша 5 фирми инвеститорски, които нищо няма да ви говорят, а са топ строители и с един собственик Wink

Куин, ударила не ударила - това е положението. Имах повече от един купувач.

# 367
  • София
НС до ГМ Димитров не можеш да намериш по-евтино от панел в Люлин.
Не знам точно куин какво си е купил за 1000Е на кв, но вероятно е с компромиси.
Няма такива цени в района. Нито в Ст Град, нито в Дианабад.
Има(ло) е , единични бройки партери, последни етажи, ателиета и тн на по-ниска цена, но това са супер изключения.
Локацията си е по-добра от Люлин, съответно и цените ѝ отговарят.
Под наем също вървят апартаментите добре.

# 368
Мандарина ако си вярваш за Люлин значи си голяма оптимистка, или говориш с яд, незнам защо модератора ми трие половината съобщения

# 369
Разходих се из кв Витоша ( не бях ходил сигурно от десетина години). Цялата застроена поляна от ляво на симеоновско с нови комплекси има един единствен изход към булеварда. Дори не мога да си представя какви огромни задръствания стават когато цялата човешка маса тръгва сутрин за работа или се прибира. И това в комбинация с трафика от Симеоново. Направо не ми се мисли. Но да оставим това. Вътре из "улиците" се натъкнах на млади хора, вървящи пеша из калта и реките. Имаше няколко младежи мъкнеха сакове и раници, явно новонаематели. Иначе има паркоместа... в нивите в края. До комплекс Секвоя не успях да стигна, просто нямаше как да мина, не успях и да го локализирам от далече. Прикачил съм няколко снимки за желаещите да се одрусат по 1100-1200е/кв. Иначе всичко е НС (уж лукс чета по обявите, но по съвременните стандарти, мога да кажа, новичко, но стил виденов), но няма нищо друго освен жилищни сгради и кал. Имаше една къща, горкия човек засенчен от всякъде. Бих предпочел Люлин или Дружба.

Гого, мерси че си си направил труд да пратиш. Мене там не ми е стъпало краченце. Всичко ще се случи някогаж...евентуално. Ако искаш да си инвеститор.. то затова такава цена.
Аз не съм от рискови играчи, обаче)
Пращай и други снимко-пътеписи!

# 370
Говорих си днес с един познат. Работи в бизнес сграда до декатлон. Младо момче, купил си във Витоша на ниска цена преди няколко години, защото нямал пари а не му се плащало наем. Каза, “още малко ще изтърпя и се махам до година две”. Дори и гаджета не можел да си води понеже докато стигнели им се очтявало и искали да си ходят. Па ги карал с колата до цивилизацията, защото ги било страх. Каза че или ще го продаде или ще го дава под наем, но с наемите било тегаво там. Както си и мислех. Нито за живеене, нито за наем става. А паркирането било ужас ако нямаш гараж. Не ми се мисли зимата като падне сняг как е, не го питах но по тея малки улички дали минава негорин, не знам.
Та приключи визитата ми там, след 10 години пак... като има метро.

# 371
Съгласна съм Гого с твоя познат. От могилата на юг си е кофти. Аз също там не се интересувам. Но бъдещата метро станция ми предизвика интерес.
Къде щяла да бъде разбра ли?

# 372
Благодаря за отговора. Апартаменът при трябва за заживеене, не планирам да го отдавам под наем. Simple Smile
Ще се радвам ако някои има впечатление от Сухата река да сподели или инвеститор там, които има добро име, т.к се оглеждам за на зелено.

# 373
Какво метро в кв. Витоша , бе хора? Това беше само една идея от бизнес- парка да продължи и да се свърже с другото (№2) при Парадайс или  до Камбаните. Но няма нито проект, нито дори намерение. То метрото № 3 вече закъснява 3 години, после проектът е № 3 да продължи до Арена армеец. А вие си чакайте метро в кв. Витоша.

# 374
Отдели си няколко дни и ги прекарай в Сухата река. Обходи квартала, седни на заведение, пазарувай в супермаркета, качи се на трамвая. Няма смисъл да придобиваш впечатления от друг. Кварталът не ми допада по редица причини, но това е субективно. Бързо се стига до центъра и в същото време бързо се излиза от града - това са плюсове на локацията.

Общи условия

Активация на акаунт