Обсъждане на имотни обяви-21

• 33 927
  • 779
  •   1
Отговори
# 345
  • София
queenn, аз продадох панел леш от 68- ма на цената на НС одма.
1085 евро квадрат, преди 3 години в бруталната Дружба 1.
Защо?
Чист двустаен ( хол, кухня, стая, килер, баня, тоалетна, мазе, две тераси, голям коридор) 55 кв, обаче! В тези 55 кв не са калкулирали терасите, банята, килера през 68- ма.

Гроздето на мен не ми е кисело, от него ми правят лимитирано вино с мой етикет.

На мен ми е все тая.
Но аз съм на пазара от 15 и повече години.
Активно.

# 346
Вижте и какво се казва, в едни манастирски сега строят и всичко е продадено на зелено

А ти погледни в имот-беге-то в Люлин-10 - панели и ЕПК (там има доста ЕПК).
Една стандартна ЕПК гарсониера се продава, нито една панелка. Останалото е една нова кооперация в строеж, 1 нова готова, но тип студио, т.е. по-малко като квадратура и помещения от стандартна гарсониера
2-3 ЕПК 2-стайни и 2 панелни 2-стайни. 
Това за един микрорайон с прилична големина. Следя района от известно време, никога не е била такава суша от обяви.
Между другото, в съседния блок на паркинга, където ще строят Тобо, единствената гарсониера ЕПК (1-стаен, стая/хол и кухня, при това преходни, стаята ми изглежда дори по-малка от стаята на панелите) се продава по 1230-40 Евро квадрата. Практически на цената на новото на Тобо, като се сметне през застроена площ.
И какъв извод вадим от това
1) Цените на новото и старото в този микрорайон са изравнени, и
2) Люлин-10 (панели и ЕПК) са също толкова търсени, колкото в Манастирски на зелено.

Формална логика.

# 347
Вижте и какво се казва, в едни манастирски сега строят и всичко е продадено на зелено
Прекупвачеството е много популярна професия в страната Wink

Има доста спекуланти с пари, брокери също го правят, прекупвачи, има крадени пари от фондове, пари от сивия сектор, спестени пари от работещи в чужбина, повишаване на минимална работна заплата, отделно ниски кредитни лихви от банките и всички се хвърлят на имоти в СФ, изнасяне на доста хора от провинцията към столицата и за капак страх от покачване на инфлацията и приемането на еврото и поскъпване на живота, а също така и доверие в имотната инвестиция като най-сигурна. Съвкупност от доста неща повишават цените на имотите!

# 348
Леко отклонение, за да поемете въздух.
Преди малко се чух с моя приятелка от Москва. Та там гарсониерите , без да са на център били по 100000еврейки.
Вдигнали се и там жилищата заради кредитите с 30%. Ама там давали и на чужденци.
Та дет вика Софи"живучкаме си".)))

# 349
  • София
Който не е бил в Москва или Питър, но са брутално скъпи градове.

# 350
Този комплекс Семирамида отдавна го гледам. Сега пак цъкнах сайта им от чисто любопитство: в сградите, които са обявени за продажба всичко е  разпродадено с изкл.на 3 апартамента. Остават още няколко сгради, които още не са обявени за продажба.
Мислите, че  инвеститорът го засяга много, много кой какво мисли в Бг мама?!  Joy
Ми не, разбира се. Ама във Витоша се продават 50 пъти повече тристайни НС, отколкото 3ст панели в Гоце Делчев, на една и съща цена на кв метър. Ти и сама можеш да си направиш извода къде е по-малко предлагането. Та който иска на тази цена, ще не ще, ще ходи във Витоша, защото панели в Гоце Делчев просто няма за продаване.
А тази Семирамида е евтина, за 80 к все пак получаваш 2 спални. Каквито, такива.

Оставям настрана факта, че 3 ст панелен е 4 помещения и става на триспален,  тристаен НС е 3 помещения в 99 % от случаите и 3 спален не става.

Оставете Москва, вие Ню Йорк да видите! Там цените са като в София, ама на кв фут Grinning

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 21:49 от Анонимен

# 351
В момента почти всички държави с малки изключения (примерно Турция има голяма инфлация прековид) водят една и съща политика за справяне с кризата, даже в БГ е по-щадяща бих казал. Съответно имотите в цял свят се вдигат заради ниски лихви. Същото е и със growth stocks на стоковите борси, но откакто лихвите почнаха да се покачват тези фирмени акции започнаха да дефлират. Това се случва от началото на март. Примерно тесла която беше 900+$ падна до 550$ и сега е 600$, но се говори че ще дефлират още защото са надценени. Същото е и с имотите, но просто там нещата се случват много по-бързо, но не очаквам и с имотите да се бавят много нещата.

# 352
По БТВ новините точно тази вечер даваха разграбването на НС в МанЛи, обявиха ги като 1000 евро/кв.м, и исторически най-ниските лихви за ипотечни кредити 2,75%

# 353
....
Вечно виси някоя обява долу че купуват ап. 2 или 3 стаен, точно в нашия блок. З Комшитата хич не са бюджетни също,ако ме разбрахте.
Това се случва в бюджетната Витоша, дет си нямаме нищичко
Ти да видиш пък какво са напъхали при нас по кутиите Wink

Цяло.писмо, експозе какъв засилен интерес имало и как имал няколко купувача, не един, които търсели при нас, ама нямало предлагане.
Брокерските мурафети край нямат. Както и PapaPanda  ти е казал.
Ще го махна, че не излиза добре. Ама е голям майтап.

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 22:10 от Анонимен

# 354
  • София
Всички някога живели в Москва са обладани от манията за притежание на имот там. Нещо като религия е. Супер скъпо е и е признак на добър статус.
Аз имам приятел съученик, които 7-8години живя в Москва и беше изпълнителен финансов директор. От 10 ина години живее в Канада, но още си мисли да си купи апартамент в Москва. За да впечатли някоя рускиня.
А куул бейбито за пореден път си мисли, че ние падаме от Марс и товарният влак ни стовари току що.
100к Е е нищо за московска гарсониера. Подозирам, че е през 9тото в 10тото кАлцо. Демек из най-крайните квартали.

# 355
Танграта, и на мен ми се видя евтино, ама нали рублата много падна, пък и не била в центъра, ами някъде си.

# 356
Днес има голямо оживление, направо като в чат стая, само дето няма сериозни купувачи дето да пускат обявите Simple Smile

# 357
Тангра, то тука 100к евро вече за нищо ги нямат хората ти в Москва очакваш.

# 358
100 К за Москва е абсолютно нищо. За сравнение - цена на паркиране на пл. Независимост - 2 лв./час и до Червения площад - 25 щ.д. (преди 10 г.). Това е разбираемо, Москва е с приблизително 2 пъти повече жители от България. В Москва живеят хора, измислили 3 ваксини срещу Ковид, в София техни колеги се молят за дарения за 50-60 К евро, за да си тестват идеите (като идея за сравнение на платежоспособността на населението).

Класически 2-стаен - стая, хол и кухня, 66 кв.м., НС - почти 227 К евро. Нямам представа къде в Москва.
https://start.alia.moscow/flats/63b70450-6151-e911-bb96-005056b2 … 4b?layout=2%D0%BA

Та да оставим Москва, Ню Йорк и т.н., те са съвсем друга вселена, в София и България мащабите са други. Тук живеем и тук ни интересува какво е положението.

# 359
queenn, аз продадох панел леш от 68- ма на цената на НС одма.
1085 евро квадрат, преди 3 години в бруталната Дружба 1...
Гроздето на мен не ми е кисело, от него ми правят лимитирано вино с мой етикет...

Тука леко удари задника в тавана, що се отнася за Дружба преди 3 години 1100 евро кв панелка наистина трябва да съм максимално богат да си правя експерименти и да се чудя къде да си дяна парите за да направя такава глупост, но явно някой го прави

Общи условия

Активация на акаунт