Обсъждане на имотни обяви-21

• 33 943
  • 779
  •   1
Отговори
# 330
Който каквото и да каже никога няма да ме убеди че СС е по добро от НС

Тя темата не е да се съберем 50 фена на СС и 50 на НС и да се надприказваме и надвикваме. За фор фрий дебат нема се получи, че и да те убеждава някой в каквото и да е.

Това че някой все на там бута, за да има интрига и спам, е друга тема.

Заглавието посочено от Томева е ОБСЪЖДАНЕ НА ИМОТНИ ОБЯВИ.

# 331
Аз купих панелна гарсониера в Люлин. Това ми е първо собствено жилище, тоест не беше инвестиция, но и явно не съм имала кой знае какви изисквания. Купих според финансовите си възможности, като се нанесох 8 месеца след като ми мина изпитателният срок на работа, тоест можех да взема кредит. Идеята ми беше да взема такова жилище, в което да се събуя и да вляза, без да се занимавам с ремонти и обзавеждане. Да, платих доста над средната цена за района, но си заслужава за мен, че не се разправях с майстори. Кварталът не ми харесва особено, блокът също, има си миризми, чалга, лаещи кучета и мяукащи котки, но предполагам може да се случи навсякъде. С удоволстие ще се изстрелям на по хубаво място, когато изплатя това.
Иначе история от преди няколко дни - беше ми се наложило да отида до Стрелбище, а не бях стъпвала в този квартал. На връщане в автобус 83, първо една жена й направих място да мине, за да слезе, тя ми пожела Приятна вечер. След това си изпуснах една торбичка, друга жена веднага се наведе да ми я подаде. И двете дами слязоха на Костенски водопад, на поредни спирки. Ами искам да живея там Laughing

# 332
Та така - може ли някой да ми даде разумно обяснение защо стаите са тпреобладаващо олкова тесни в НС (за масовото говоря, разбира се, не за поръчковите жилища или тези с бруто площ от 150 квадрата, а нето - към 110-120).

Може, кратко и ясно - защото това се търси и продава. Няма други причини, не е конспирация на строителите да правят гадно на новодомците. А купувачите си имат начин (и то много ефективен) да противодействат - като не купуват. Обаче се скъсват да купуват, както се вижда, значи са доволни.

# 333
  • Sofiа
Виждам, че в последните страници доста се споменава панелно строителство.
Можете ли да ми дадете жокер каква е "нормалната" цена за панелен апартамент в Люлин понастоящем, в по- нормалните части 7 до 10?

# 334
Dd309, нали осъзнаваш, че с примера за жените с торбичките не може да съди за квартала?
Все едно като качих приятели чужденци   на метрото и видяха  една луда, която беше в криза, да си правят извода, че България само луди. Същото...
П.С Буквално бяха слезнали от самолета, само си оставиха нещата в хотела и тръгнах да ги разхождам. Първото впечатление беше "уникално"!

# 335
Някой спомена, че НС било с бюджетни материали и лошо разпределение.Зависи.В моя блок стените са много дебели. Имаме  рутер във всяка стая, че не се хваща сигнал заради дебела стена. Понеже някой писа че били бюджетни. Най малкия ап. е 100кв.И са със страхотно разпределение.
Вечно виси някоя обява долу че купуват ап. 2 или 3 стаен, точно в нашия блок. З Комшитата хич не са бюджетни също,ако ме разбрахте.
Това се случва в бюджетната Витоша, дет си нямаме нищичко

# 336
  • София
И аз имам НС топ изпълнение, ама нали съм грандоманка и мий малко.
За наемателите не е и са много радостни.

# 337
Ами то много ясно, че всеки има различни критерии: една Ким Кардашиян това предложение в Марвел ще ѝ се стори като обида към личността ѝ, ако трябва да живее там. А някой, идващ от третите страни панелка във Люлин от 50 кв. ще му се стори дворец.

# 338
Cool Baby , това собявите е брокерски набирателен трик🤣🤣
и на леля Гечка на панела от 65г. в ХД  тук https://www.google.bg/maps/@42.7110211,23.3518534,3a,75y,162.93h,115.69t/data=!3m6!1e1!3m4!1s9_84WVPRrpcToaaEF2x2jg!2e0!7i16384!8i8192
постоянно лепят на входа , пускат в кутиите че търсят да купят спешно "БАШ" у техния вход.
Та така не си мисли че ви е топ имота(не че за вас не е де)

# 339
Dd309, нали осъзнаваш, че с примера за жените с торбичките не може да съди за квартала?
Все едно като качих приятели чужденци   на метрото и видяха  една луда, която беше в криза, да си правят извода, че България само луди. Същото...
П.С Буквално бяха слезнали от самолета, само си оставиха нещата в хотела и тръгнах да ги разхождам. Първото впечатление беше "уникално"!
Разбира се, беше просто споделяне на приятно впечатление, а и затова сложих усмивка накрая.
А за твоите чужденци, кофти наистина, със сигурност ще си спомнят това първо впечатление Laughing

# 340
Спрете се с тази спекула за изтичащият живот на панелките.
Хванете един конструктур, проектант или вървете при архитект на община в приемно време и питайте.
Още повече, може да изискате документацията на блока (не всеки може да иска, де) и да прегледате плановете подробно.
До две години всички сгради ще имат паспорт и ще стане ясно къде и какво.
И да, с реконструкция животът се удължава значително.
Или мислите, че в останалите соц страни сриват всичко и дават отначало?

На мен ми е смешно, защото съм обследвала, строила, купувала, продавала, разговаряла и не карам на “ по телевизията казаха”

Вижте сега, ако някой има или трябва да продава наследствената панелка на баба си или родителите на цена като НС да рекламирате и надувате балон  и иска да вземе висока цена това  е друг въпрос, но няма как да ме убедите че гроздето е кисело или как стар Москвич е по добре или еднакво с нов Мерцедес  😊

# 341
  • София
Според мен се създава някаква истерия с цените на имотите. Излиза извън контрол. Панелни жилища се продават на умопомрачителни цени. Всеки е решил да “удари кьоравото” за каквото му се намира. Независимо дали е някаква пълна развалина (ама било на хубаво място) или.. направо като за последно.

# 342
https://btvnovinite.bg/bulgaria/parite-v-epidemijata-za-godina-s … eche-krediti.html

Вижте и какво се казва, в едни манастирски сега строят и всичко е продадено на зелено

# 343
Този комплекс Семирамида отдавна го гледам. Сега пак цъкнах сайта им от чисто любопитство: в сградите, които са обявени за продажба всичко е  разпродадено с изкл.на 3 апартамента. Остават още няколко сгради, които още не са обявени за продажба.
Мислите, че  инвеститорът го засяга много, много кой какво мисли в Бг мама?!  Joy

# 344
Вижте и какво се казва, в едни манастирски сега строят и всичко е продадено на зелено
Прекупвачеството е много популярна професия в страната Wink

Общи условия

Активация на акаунт