Обсъждане на имотни обяви-21

• 33 907
  • 779
  •   1
Отговори
# 390
Има доста помощници, но ни взе над час на нас и то добър нотариус, няма как 15 сделки вервай ми и то в пандемия

# 391
Lo ve не го мисли това предложение -  много е отдалечено, а не е толкова евтино, че да си струва

# 392
Аз пък говорих с приятелка нотариус в София, 13-15 сделки на ден, 90% от тях с кредит.

Ако е само при нея не са малко. В София има над 130 нотариуса демек 1500-2000 сделки на ден. За месец 30-40к сделки. Нереално ми се вижда. Но както казах, секне ли кредитирането, всичко приключва.
Това може да е един ден, ама всеки ден хайде сега. По 30 мин да се бави с една сделка са един работен ден, тя друго не прави ли?

# 393
Големите нотариуси си имат наистина достатъчно помощници - сядаш в зала или чакалня, бутат ти всички необходими формуляри за попълване, дават ти и н.а. да си го четеш. Като сте готови, появява се нотариусът, зачита на бързи обороти като текстовете с малките букви по рекламите по ТВ, подписвате и тя или вие се изнасяте с достойнство. Около клиентите кръжат помощници, не самият нотариус. 10 мин. макс е изчитането на н.а. на бързи обороти и подписването.

# 394
Дискусията за брой на сделките и как точно се случват, бих я продължила само с хора с юридическо образование или такива, които са правили повече от пет сделки в живота си.
За мен съществената информация беше, че 90% от хората са с кредит, а не с кеш.

# 395
До две години всички сгради ще имат паспорт и ще стане ясно къде и какво.
Преди някой ден попаднах на новина за отлагането на паспортите. Неприятно, но изглежда, че няма да станат по-рано от 4г.: https://btvnovinite.bg/bulgaria/tehnicheskata-pasportizacija-na- … ga-do-2024-g.html

# 396
Оглеждам се за имот от много време ... и попаднах на една новострояща сграда в Сухата река. https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b16021648603592 … mp;f1=1&fe7=1
Какво мислите за квартала ... изглежда доста сносна цената.
Мисля че трябва да се разходиш да видиш мястото и да си прецениш. Там са къщи и си помисли дали искаш да се прибираш вечер по тъмното от автобуса. С кола ли ще пътуваш или ще разчиташ на градски транспорт? Сухата река е стар тих квартал, доста очукан и безинтересен, с малко тъпи автобусни линии, иначе комуникативен за кола. Ново строителство май няма много.

# 397
Оглеждам се за имот от много време ... и попаднах на една новострояща сграда в Сухата река. https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b16021648603592 … mp;f1=1&fe7=1
Какво мислите за квартала ... изглежда доста сносна цената.
Мисля че трябва да се разходиш да видиш мястото и да си прецениш. Там са къщи и си помисли дали искаш да се прибираш вечер по тъмното от автобуса. С кола ли ще пътуваш или ще разчиташ на градски транспорт? Сухата река е стар тих квартал, доста очукан и безинтересен, с малко тъпи автобусни линии, иначе комуникативен за кола. Ново строителство май няма много.

За съжаление не съм шофьор и ще разчитам на градския транспорт. Гледах метрото на Хаджи Димитър от тази сграда идва доста около 20-30минути пеша, което през зимата няма да е много оферта.

# 398
Абсурд е до метрото - не само зимата. А по тъмно......До трамвая няма да ти се върви.

# 399
Толкова голямо разстояние пеша не е добре. Най-добре се разходи в края на Черковна около църквата, там имало доста нови строежи, а мястото е много по-удобно като транспорт - и автобуси, и тролеи, и метро съвсем наблизо. Не разчитай само на обяви.
Има и строежи, които ги няма в нета.

# 400
  • Somewhere beyond the moon and stars
Т Най-добре се разходи в края на Черковна около църквата, там имало доста нови строежи, а мястото е много по-удобно като транспорт - и автобуси, и тролеи, и метро съвсем наблизо. Не разчитай само на обяви.
Има и строежи, които ги няма в нета.

За жалост, там повечето са разпродадени отдавна, но има и няколко стартиращи.
Аз ти препоръчвам да пресечеш и Владимир Вазов и да видиш от другата страна, към Хаджи Димитър, в уличките (Ильо Войвода, Кочо Честименски и т.н. карето) - в момента има страшно много строителство там на всякакъв етап и на цени от ~800-1000 E на зелено.

Тъй като питаш за минуси, аз съм живяла там около ул. Скайлер и за мен основен минус беше мръсният въздух зимата, вероятно защото е в ниската част. Но това важи за много райони в София.
В тази част на ХД няма и голям малцинствен контингент.
Иначе, както бяха написали по-рано, тези райони (до Герена) са удобни като локация и имат всички основни неща на разположение.

# 401
Ще направя една разузнавателна разходка Laughing
Иначе този, които загледах също е :
https://www.bulgarianproperties.bg/imoti-tristayni-apartamenti/i … ery-files-group-4
Забелязват ,че двустайните са  серазграбили и само тристайни има основно.

# 402
В Сухата река е майстора на колата ми и като ходя там имам наблюдения, защото като е нещо бързо и трябва да я изчакам обикновено хващах трамвая и в мола на кафе, та искам да кажа, че не ги знам кореняците, но си има и роми, и не ме питайте къде съм ги виждала - в трамвая от Ботевградско до Мадрид. Моя близка е в квартала, доволна е, ходим й на гости, не ми допада района. До нейното жилище даже имаше свободно, хубава беше идеята да сме съседи, защото наистина ни е близка жената, но местоположението ни отказа. Синът й си взе през няколко блока от нейния и просто искаха да са си близо на пешеходно разстояние.
И допълвам, че там някъде е трасето на самолетите, нея не я дразнят самолетите, но някакви съседни къщи имало с петли, които кукуригали рано и каза, че това я дразни повече от шума на самолетите.

Ние като изповядвахме бяхме с помощник-нотариус, кантората беше пълна, всички са си с часове, няма струпване и излишно висене, с няколко зали са, с 3 рецепционистки, въобще много стегнато работеха.

Жал ми е за момчето от Витоша, което не може да си намери свестно гадже, заради скапания квартал и въобще за трудностите, които преживява заради непочистените улици и липсата на паркоместа, Горканчо Grinning

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 22:13 от blackcat6

# 403
  • София
Ще направя една разузнавателна разходка Laughing
Иначе този, които загледах също е :
https://www.bulgarianproperties.bg/imoti-tristayni-apartamenti/i … ery-files-group-4

Този е по-комуникативен от предишния, но наистина трябва да отидете на място - в момента е ужасно и следващите години там ще е неспирна строителна площадка.
Сама, дори и до метрото по тъмно, на този етап не е опция. Има кучета, тип пазачи. Има хора по бараките, които вероятно са самонастанили се.
Като дългосрочна инвестиция, обаче, за мен е много ОК. След време там ще бъде коренно различно от това което е сега.
Споделям горното мнение, че по към Черковна, Подуенска и Владимир Вазов много по бързо ще се облагороди и е най-ценното в района.
Не се подвеждайте по дадените разстояния - те са по права линия. Наоколо и на този етап бройте, че нямате нищо.

# 404
  • София
Жал ми е за момчето от Витоша, което не може да си намери свестно гадже, заради скапания квартал и въобще за трудностите, които преживява заради непочистените улици и липсата на паркоместа, Горканчо Grinning
Затуй, да ви е мирна главата, взимате под наем в Студентски Град, всичките гаджета са ваши! JoyJoyJoy

Общи условия

Активация на акаунт