Обсъждане на имотни обяви-21

• 33 891
  • 779
  •   1
Отговори
# 405
За НС нищо , нали така беше или добро или нищо Wink
ето една сграда с качествени материали на има няма 5 години
баш в центъра

https://www.google.bg/maps/place/ul.+%22Panayot+Volov%22+19,+152 … 47h,138.47t/data=!3m6!1e1!3m4!1ss2g1YQZ5wnxjC_aWu3Fhpw!2e0!7i16384!8i8192!4m5!3m4!1s0x40aa857bc6120053:0x5279e6677548d9d8!8m2!3d42.7006138!4d23.3362265

# 406
За мен съществената информация беше, че 90% от хората са с кредит, а не с кеш.

Имам хипотеза за това - от години се очаква срив и бум на евтини апартаменти и затова хората без кеш се стискаха и чакаха да дойде този срив. През това време онези с кеша си купиха и вече си имат (излезли са от пазара), а изчаквачите вече не издържат и купуват на каквито са цените сега (не са се сринали).

# 407
Ха, Пинко, ти да не си до ЧС? Обрушването на мазилката на най-горната плоча на тази кооперация се случи преди изтичане на 5 години от пускането на кооперацията. Други поражения, обаче, няма. На съседните нови кооперации, за повече от 5 години няма видими проблеми по фасадата. Но си права - не може да направиш еднозначно заключение НС равно на качествено, според зависи си е. В същия район, на ул. Искър 98 една нова кооперация беше зле с фасадата още преди да се насели цялата. Дори калканът, преди да построят съседната на ъгъла с Петра, беше със значителен теч. И коментирахме веднъж обява за жилище на най-горния етаж в нея, продаваше се и имаше питане.

Черна котка - ромите са в трамвая и част от другия ГТ  в Сухата река (рейс 79 най-вече, че отива до кв. Христо Ботев), но нямат жилища в квартала. Местните, които са в къщи, имат силна непоносимост към съседите от "махалата".

# 408
Мога да ви наснимам из Лозенец гледки на фасади на НС на 10-15 години, съпоставим с тези на неремонтирани  сгради от преди 9ти в центъра. А понеже имаме офис в НС, няма да ви казвам колко проблеми с течове и некачествени инсталации сме имали в сградата. На уж надежден и реномиран строител, вътре инокс и перлена мазилка, и мраморни стълбища, които са отврат за обитаване, впрочем, от практична гледна точка. Зимата можеш да се пребиеш с мокрите обувки, драска се и се захабява, всяко петънце си личи. Ама изглеждаше супер лъскаво при нанасянето. Изобщо ефектът в масовото НС за мен е подобен на ефекта на Икея, модно, евтино и лъснато като за хипстъри. За за се продаде скъпо. Практичност, удобство  и здравина не се търси. Подобно е и за разпределението вътре.
Ама всеки си има право да си търси, каквото си пожелае.

# 409
Като стана реч за НС да припомним и за сградите на Бароко. Най-хубавите терени и с най-посредствено строителство, така че от НС до НС разлика голяма.

Мандаринка, сигурно си права, иначе в района миналата година гледахме проекта на Бокал, само че локацията му според мен е абсурдна, а по него време само това им беше проект, който трябваше да започва и не беше разпродаден на дупка още, дамата с която тогава говорих потвърди, че ще е ошумен от самолетите, но там самолетите са най-малкия проблем според мен.

Аз на НС съм привърженик само и единствено заради това, че се обитава предимно от млади хора. В панели и ЕПК има възрастни хора, с които няма как да се предприемат ремонти и подобрения по входа, то може но това означава да се поемат и техните разходи, повечето хора не желаят, което пък се отразява на визията и комфорта на всички. Няма да си кривя душата, че най-спокойно сме живели под наем в панел, нищо не чувах, пък нищо че говорят че било шумно, ЕПК не сме обитавали, но би трябвало да е по-добре и от панела.

# 410
Това с възрастните хора и поемането на разходите им е поредният мит. Възрастните хора като правило са много по-отговорни от младите и имат много по-малко изкушения. И с малки доходи съумяват да си плащат дължимото. Младите с по-големи доходи затъват и правят дългове, вкл за общи разходи, защото приоритетите за харчене често са им други. А чувството за отговорност към собствеността често липсва. Защо да плати 2000 лв за ремонт на покрива, ако може с тях да изкара 1 седмица в Гърция, примерно.
 Не казвам, че.всички са така,  много си зависи от човека, а че това с възрастните е неточно и силно преекспонирано.

# 411
Аз съм против стереотипите, по 2 причини. Първо, макар и да отразяват някакъв голям % истина, остават едни проценти, които не се покриват от тях. И второ, такова ми е мисленето, критично, не приемам на вяра което и да било твърдение, колкото и красиво и убедително да звучи, търся си допълнителна информация и получавам а) потвърждение, или б) опровержение.
Приложено към имотите, моят начин на мислене води до следните изводи - нито преобладаващото НС е цветя и рози, нито СС е само порутено. От НС до НС има разлика, както и между СС и СС - също. Нито НС са населени само с ведри, усмихнати и интелигентни млади хора, които само бъркат, без да се замислят, да извадят едни пари за поддръжка, нито СС е населено само с изкукали и бедни пенсионери, които и 5 лева не щат да дадат за чистачка и които само се заяждат със случайните млади във входа.

# 412
И аз мисля като Мандаринка. Но все пак има разлики между мисленето на поколенията, които наблюдавам. Младите сега са научени, че трябва да имат всичко тук и сега, това е, защото са израсли в консуматорско общество, където това е девизът.  И затова приоритет имат потребностите от забавления и иксайтмънт, а изкушения дал Господ, плюс това банките кредити дават. И ако се стигне да няма за всичко, в много случаи приоритизират забавлението пред задължението за поддръжка. А нас са ни.учили друго, такова беше времето. Не обобщавам за всички млади, а и стари, все пак много зависи, но посочвам един социално психологически феномен на прехода, който наблюдавам.

# 413
Това с поддръжката на СС и старците, които не плащат, е много променлив фактор. Имаме имоти в 2 сгради изключително нагледен пример за това колко бързо може да се бръкне всеки без изключение, като дойде на власт адекватен домоуправител.
При НС единствената разлика е, че ще отнеме няколко години преди да стане видим проблема с липсващото управление.

# 414
Вътре инокс и перлена мазилка, и мраморни стълбища, които са отврат за обитаване...

Добре се посмях неделя сутрин. Poppea за теб ще сковем дървени стълби или ще си ги оставим на бетон 😊  ХАХА

# 415
Хехе, куиинн, аз съм обяснила кое е отврат, специално за мрамора се отнася. Ама всеки разбира толкова, колкото му е капацитетът. Laughing

Но си прав, че предпочитам дърво. И понеже по друг начин едва ли ще разбереш, ще ти го обясня простичко, на език, който разбираш - парите. Качественият дървен паркет, например, е в пъти по-скъп от ламината. Качествен дървен стъклопакет също е много по-скъп от алуминий. А ти се смей, колкото си искаш Wink

# 416
Предполагам, че имаш или поне искаш златен кенеф или мивка, понеже нали, е доста по-скъпо от разни порцелани..

# 417
.... дървеният парапет е по-хубав от ковано желязо или инокс, но дори и малкото бг фирми, които са ги правили някога, вече не работят, цитирам: излиза скъпо и няма търсене.

# 418
Жал ми е за момчето от Витоша, което не може да си намери свестно гадже, заради скапания квартал и въобще за трудностите, които преживява заради непочистените улици и липсата на паркоместа, Горканчо Grinning
То баба ви все по срещи ходила на асфалт)
Айде, айде. Я да да видят гаджета  пълния портфейл, пък шъ качват баири по трънаците на спринт😄

# 419
Poppea благодаря че ми обясни че дървения- буков и дъбов са по-добри от ламината, не знаех,  ще се консултирам само с теб 😊

Общи условия

Активация на акаунт