Обсъждане на имотни обяви-21

• 33 882
  • 779
  •   1
Отговори
# 420
Ами аз си намерих кой да ми сложи, дървен паркет от парена акация. Само преди две години някъде. Пък не знам кой и къде не поддържал нещо си.
Алекс, златните мивки са непрактични, освен че са грозни. А дървеният паркет точно обратното. Примерът с цената е.за да покаже, че  дървото е чудесен материал за жилище, за разлика от златото. Цената е само отражение на този факт. А понеже радетели на НС все за възможности и липсата им говорят, затова споменах цената. Това е езикът, който те най-добре разбират.

# 421
Специално за подови настилки, не виждам каква е ползата от истински дървен пркет, който е скъп, вместо качествен ламиниран паркет. Вече такаги правят че не можеш да ги различиш. А за издържливост, като се скапе, ще го смениш, и без това за 10 години им минава модата. Според мен точно от паркета може да се спестят много пари и да не се забележи разлика. Нали не говоря за лачинат от 15-18 лева.

# 422
Гого, паркет от парена акация, добре сложен, издържа 50 години и повече без нужда от ремонт. А да сменяш всеки 10 години паркет за мен е излишно хабене на време и усилия. Предрочитам скъпо, качествено и здраво, отколкото евтино и нетрайно, па макар и лъскаво. Модата е последното нещо, което ме интересува. Естетиката е отделно, там е въпрос на вкус.
Но твоето мнение добре илюстрира тенденцията на консюмеризма всички стоки да са едва ли не за еднократна употреба. Да, това движи икономиката, но има лоши дългосрочни последици. Това е друга тема, не ми се влиза в нея.

# 423
Съгласен съм, съгласен сън дори с дългосрочните последици. Но и пбикновения ламинат ако е хубав ще издържи 15-20 години. От към мода ще е по-удачно да ползваш него. Един хубав ламинат е 30лв, един хубав паркет е 130+лв.
Не знам кое е по-екологично, но все пак при естествения се изсичат директно дървета.

# 424
Гого, прав си, но и ламинатът се прави от естествен материал, просто се прави от отпадъци. Тоест, и за ламинат е отсечено дърво, Също както и за ПДЧ, МДФ и другите материали за мебели.
 Много са аспектите, наистина ще се отплеснем много извън темата. Предлагам да спрем до тук.

# 425
За мен съществената информация беше, че 90% от хората са с кредит, а не с кеш.

Имам хипотеза за това - от години се очаква срив и бум на евтини апартаменти и затова хората без кеш се стискаха и чакаха да дойде този срив. През това време онези с кеша си купиха и вече си имат (излезли са от пазара), а изчаквачите вече не издържат и купуват на каквито са цените сега (не са се сринали).

По мое мнение ниските лихви на кредитите поддържат имотния балон. Точно днес се загледах в един ипотечен кредит с постоянна лихва за целия период ... и хората скачат. Народът е полудял да тегли ипотечни кредити ... докато е така няма как да паднат цените, защото има яко купуване.

# 426
Благодаряти, един да се съгласи с мен Simple Smile. Само не съм съгласен че така може да продължава. Нещата стават много опасни и лесни за събаряне. Ето един заседнал кораб бутна пазара на акции за няма и ден. В такивя условия на голям margin debt и най-малкия негатив може да предизвика лавинообразни последици, които дастигнат и до пазара на имоти.

# 427
Вижте тази къщичка, чудна за тези пари!
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j157009824624314

Селото междудругото на мен лично много ми допада. Разхождахме се няколко пъти до него да огледаме района. Страхотни гледки, лесен достъп от магистралата.
Тази е както е обявена в баш центъра, дори единия път като ходихме бригада боядисваше фасадата. Пожелавам на собственика успех с намирането на купувачи!

# 428
Да кажем че такъв е пазара или че е Жив спекулант Simple Smile, нека си мечтае за 400к. Тази къща даже няма 3м отстояние от границата.

# 429
Пауново не е ли до Ихтиман някъде? И това е стара къща за ремонт. Народът тотално изперка с тази пандемия...

# 430
Попеа, точно, в община Ихтиман е.
Има много новопостроени къщи. Някой си е помислил, че за старо, може да плесне една боя и да поиска като за Бистрица Simple Smile Няма лошо, нека да си иска Simple Smile

# 431
Цената и на мен ми се вижда височка. Но пък този тип къщи от соца на мен ми харесват. Правени са обикновено с мерак и старателно. Че ще има нужда от реновиране отвътре, е ясно. Но мазилката е перфектна, много здрава и очевидно в добро състояние. Съседните къщи откъм двора изглеждат съвсем прилични и поддържани, което говори добре за съседите. Дворът е добър, като се аранжира, ще заблести и той.
Но цената определено не е реалистична.

# 432
Като сме на тема къщичкиЯ кажете мнение за тая.Прилична ми се вижда. Изскочи ми някак
https://m.imoti.com/obiava/99439498/prodava-kashta-grad-sofiya-s-voluyak

# 433
man_darin_ka стига с този фетиш от соца, с това стълбище грозно отпред и приземен етаж до Ихтиман за над половин милион😊

# 434
Собственикът на къщата в Пауново сигурно е сънувал, че е спечелил тотото, но ще си му остане само сън. Не че е лошо, но щом вътре няма нищо достойно за снимане, ще му трябва як ремонт, което не е съобразено с цената.

Къщето във Волуяк става, само не се сещам за кого. За пенсионери? За някой хоум-офис който иска да пробва живот на село? Градината е твърда малка за да привлече нещо повече.

Общи условия

Активация на акаунт