Обсъждане на имотни обяви-21

• 33 856
  • 779
  •   1
Отговори
# 105
Купуване на апартамент всъщност се оказа доста сложна задача, търсене и четене - после реален оглед на местоположението - контакти с всевъзможни малоумни брокери - и все някакви компромисни резултати. Добре е, че не бързаме.

Може ли мнения за тази обява и по-конкретно както към Бокар като местороложение, така и към тези триетажни постройки - качество, поддръжка, накой с познати живущи там?

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16154510521707 … vvSMuL3Zj29o5GZmE

# 106
Не се отваря линка никак, копирай пак.
Някога Бокар беше ... леле, като нямаше нищо там. Ходила съм, хареса ми, обаче строителството ми се стори кьопаво още тогава, криви стаи, големи скосявания ... но това само от един апартамент, така че нямам по-общ поглед. Сега не знам как е предвид амортизацията. Таксата беше 50-тина лева, но едва ли се е запазила.

# 107
В центъра на София, за 280к евро, има достатъчно хубави апартаменти около и над 100кв.

Обаче жената търси къща, явно, и някъде отстрани. Не 3стаен в центъра. Въобще... Гого не знам в коя тема чете и в коя - пише.

И аз, като Попея, разбрах че той сравнява къщата със жилище в централна София - не с къща в Банкя.

# 108
Кьолчес, това, че разрешения и проект струват много и пари, и време, и нерви, съвсем не означава, че работите между акт 14 и влизането да обитаваш не струват много. Щом ги следиш, би трябвало и ти самата да си забелязала, че мнението на Горджъс го споделят масово вече построилите.  Аз го знам от другаде, но това не е от значение.
Иначе напълно ти вярвам, че други къщи на подобен етап струват над 230 К. Въпросът е на каква локация са. Защото в тази цена освен изграждането до груб строеж влиза и цената на парцела, а тя в Яна е една, а в Драгалевци е друга, в Банкя е трета. Всъщност, предложението на Гого за Банкя е точно цена на парцел, сградата там е за събаряне.

Яна е сравнително евтина локация от тези, които са близо до София. Дали е поценена, защото е непопулярна, дали обективно има защо да е евтина не знам. Само знам, че е парцел в Яна  е много по-евтин от такъв в Бояна, примерно.

# 109
Яна е сравнително евтина локация от тези, които са близо до София. Дали е поценена, защото е непопулярна, дали обективно има защо да е евтина не знам. Само знам, че е парцел в Яна  е много по-евтин от такъв в Бояна, примерно.

Според мен е подценена. Ако някой иска къща с двор Яна е добра опция именно, защото е подценена. Едно време се е водела непривлекателна заради Кремиковци, ама това е минало. Транспортът до София е елементарен ( с кола, де), а е извън града. Равно е, проветриво все пак. Не е като Панчарево или Герман, ама е равна на Кокаляне например.

# 110
Може, не споря. Поантата ми е, че тези 100 К разлика, които Кьолчес показва, според мен се дължат на цената на парцела.

# 111
  • София
На готовите, макар и нови проекти трябва да се гледа под лупа. Аз съм се нагледала на какво ли не, кипяла съм в строежи не само на дом и пак грешки съм допускала.
Защо? Защото действаме една идея първично - харесва ми и точка.
Обаче!
Гледаш две стени френски прозорци, където би следвало да ти е дневен тракт.
Знаете ли какво е сняг на 1/3 от прозореца или пек без пергола нарабар с 8 камерната дограма?
Градина на покрив е супер малоумна работа! И аз да гледам поставянето на хидрото, пак няма да имам вяра. Снегонатрупване, порои..
Дека трябва ежегодно да се поддържа, гледам има достатъчно...

Яна и Гара Яна са привлекателни за много хора вече, имат плюсове, но за мен минусите и мексиканците в повече

# 112
Може, не споря. Поантата ми е, че тези 100 К разлика, които Кьолчес показва, според мен се дължат на цената на парцела.

Без съмнение е така. Но моята пък е, че Яна си е добро място именно по тази причина - аз поне не обичам да давам 100 К само заради модата, а реална причина не виждам. И затова къщата си струва да се проучи, ако някой има интерес. Може да има и скелети в гардероба, може мястото да е куца на микрониво, всичко може. Но само фактът, че е в Яна, не е основание за отхвърляне. А и шансът да си я направиш както искаш. Това, че е на един етаж за мен не е минус, да се катериш нагоре - надолу по тесни вътрешни стълби за мен не е върхът на сладоледа. А този грамаден зимник става и за фитнес и за какво ли не (не видях има ли прозорци или е съвсем тъмен). Иначе нещо в къщата не ми харесва и на мен, стои ми грозно, ама с малко озеленяване може да се оправи.

# 113
А, момент, Яна и гара Яна не е ли едно и също? Поне аз не знам да има разлика. Освен Кремиковци е пълно с преработващи ъм предприятия да кажем там, а и точно под Хемус и Ботевградско ... ами, тъпо място.

# 114
точно под Хемус и Ботевградско ... ами, тъпо място.

Това е плюс, а не минус. Нали искаш транспорт до София? Значи нещо на 500 метра от Цариградско е супер, ама от Ботевградско не е?

# 115
Хайде сега, а под и над Околовръстното (южната дъга) е умно, така ли?

Не съм ходила в Яна, но знам, че пишат изрично - Яна и гара Яна, както и Елин Пелин и гара Елин Пелин. Вероятно има защо да ги пишат така.

# 116
точно под Хемус и Ботевградско ... ами, тъпо място.

Това е плюс, а не минус. Нали искаш транспорт до София? Значи нещо на 500 метра от Цариградско е супер, ама от Ботевградско не е?
Да, Балкан разлика има. На Околовръстното са ти Бизнес парка и Garitage, както и един куп нови бизнес сгради с високоплатени работни места за хиляди служители. Същото  е и по Цариградско и Младост/Техпарка. И около България мол сградите пак са бързодостъпни по Околовръстното. А на Ботевградско какво имаш? В самата Яна имаше един завод,дето май фалира Техно нещо си беше и някакви седалки АЛС правеха,и тях ги няма вече.
От Яна до високоплатените работни места е три пъти повече време с кола, отколкото от Панчарево,Кокаляне,Лозен. Бояна и Драгалевци изобщо не ги смятам,там е друга класа.

# 117
Абе, кой си купува къща на село заради близките работни места??? Естествено, че който иска работа в Бизнеспарка няма да ходи по селата в къщи. Все едно аз като си избирам жилище за старини да ми е недостатък, че няма дискотеки и барове наоколо...

# 118
Абе, кой си купува къща на село заради близките работни места???

И аз тва щях да питам.

А и, само в България ми се струва, че е голям проблем да се пътува 30 минути до работата, "щото времето им е ценно и не го губят в глупости".

Купуването на имот няма как да се свърже с работа - след 2 години може да работиш на другият край - тогава кво, продаване на този имот и купуване на нов ли?

Понякога имам чувството, че не живея на една и съща планета с българите. Grinning

# 119
Абе, кой си купува къща на село заради близките работни места??? Естествено, че който иска работа в Бизнеспарка няма да ходи по селата в къщи. Все едно аз като си избирам жилище за старини да ми е недостатък, че няма дискотеки и барове наоколо...
Специалисти, които работят в големи компании и още преди повсеместния хоум офис имаха право да работят от вкъщи,когато решат. И държат да си имат двор и спокойствие. Конкретно аз знам за няколко двойки,които си купиха къщи в Лозен, стана като мода. И тук даже съм чела,че една мацка беше построила къща там. Вие си мислите,че по Лозен,Панчарево и Кокаляне живеят само пенсионери и копаят градинки ли?
И за PapaPanda - когато работиш в някои сфери, локациите за работа се знаят. Обикновено са клас А+ сгради, за доста служители, фирмите правят проучвания за локация, сключват договори да им се построи сграда. Такива фирми рядко се позиционират на север от центъра и вече споменах локациите, на които се намират. Т.е. Ще се преместиш в най-лошия случай от Бизнес парка в Манастирски ливади,и двете са доста далеч от Яна,но удобни от южните райони и около тях.

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 17:50 от HappyHeartbeat

Общи условия

Активация на акаунт