Обсъждане на имотни обяви-21

• 33 819
  • 779
  •   1
Отговори
# 90
То и това може да си е в центъра на селото. Хахахахахаахаха.
Пише, че е в центъра мавзолея. Безумна цена и с тази градинка на покрива още от сега виждам проблемите.

# 91
  • София
Акт 14 нищо не е, като строила да ви кажа.
До удостоверение за ползване е скъпотията.

# 92
Горджъс, точно. Hands Plus1

# 93
  • София
Върнах се да разгледам архитектурата на тази къща - ам, не ми харесва.
Нищо не ми харесва.
Изброените материали са съвременни и абсолютно задължителни, не някакво чудо невиждано. Много се кефя как ги пробутват като някакъв лукс.
Покривната градина с отделно стълбище? Тя самата голям проблем.
Вътре има много, много работа.

# 94
То и гледката към стари порутени къщи не е приятна, но все има свой вкус - за това не коментирам как изглежда първата. Като цяло, изглежда много по-добре от тази в центъра... на Банкя. Joy

# 95
Архитектурно в Яна ми харесва - не е като да е без кусури, но е пример за модерна архитектура, каквато в България рядко се среща. Достъпът до сутерена и покривната тераса ми е проблемен, но мисля, че все още може да се поправи. Колко ще струва довършването - нямам представа.

В Банкя - да, смешно е да се сравнява с офертата в Яна като сграда. Какво значи "реставрирана" къща - реставрация се прави на сграда, която има по-по-така архитектура, а тази в Банкя не е такава. Ниски са таваните, тъмно е, просто обикновена сграда от соц-а, строена с малко пари. Стои въпросът и със законността на строежа, пристройките, надстройките и т.н. "подобрения". Вътрешно е довършена, ама пак е тип "икономичен пакет". Ако е в района на "Булаир" над гарата и центъра - по принцип този район е добър като локация, но пък денивелацията е недостатък.

# 96
На мен тази в Яна ми прилича на сглобяема къща, нищо модерно не виждам.

# 97
  • София
Лесно и евтино строителство. Малко дървения, няма покрив, малко сукуленти и минала за модерна одма.

# 98
Явно представите ни за модерна архитектура се разминават, преобладаващите набедени за луксозни и модерни неокласика и необарок сгради за мен са подигравка със съответния стил, освен ако съседните сгради не го изискват. То едни колонади, то едни ковани железа, каменни фасади, оле-мале.

https://www.google.com/search?source=univ&tbm=isch&q=mod … =1707&bih=781

# 99
То и тази е нелепостояща на фона на селската разруха от всичките ѝ страни. Банкянската поне се вписва в пейзажа по този показател, докато това е като пьокнато яйце сред кебапчета.

# 100
И какво - трябва ли цели столетия да строим само къщи в стил полузрял, зрял и презрял соц?
В случая не става дума за квартал с някакъв запомнящ се ценностен стил. Добре, че има и такива проектанти, че повечето бълват ширпотреба, наречена модерен стил. Аз затова пуснах линк, да видиш какво се има предвид под модерна архитектура - бетон, стъкло, дърво, винкел, не мазилка с трошени бутилки, или тесни и високи прозорци тип "бойници", или тем подобни недоразумения.

# 101
Еми ок, ако ще трябват още толкова т.е 280к евро ще стигнат ли за хубавата част Simple Smile

Ето ти аналогична оферта довършена и обзаведена, близо до центъра.

https://m.imot.bg/details/1j160642777282830
За 280 К 100 реални готово, добре направено
, надали. За ремонт, да.
 Това, което се дал, е до центъра, ама не на София. Ако не си забелязал още, между центъра на София и на околните сателитни градчетао има доста сериозна разлика. Във всяко отношение.

Ти ако не си разбрала го сравнявам с обявата от село Яна, но на теб само центъра на София ти е в главата.

Все пак говорим какво може да се купи готово за 140к евро. Очевидно апртамент в центъра на СОФИЯ не може. Очевидно къщата в Яна ще глътне още доста, за да се докара до край. Не съм казал, че офертата от Банкя е топ или си струва, или не няма кусури, но цена/качество/локация е по-адекватна от всичко друго, въпреки че и на нея й искат множко. Ако искате да извадим оферти за 25-280к евро ако смятате че толкова струва в Яна?

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 14:11 от Gogo1979

# 102
И какво - трябва ли цели столетия да строим само къщи в стил полузрял, зрял и презрял соц?
Не, разбира се, но после да не се чудим с небивалиците по новите квартали където една с една сграда няма архитектурно пасваща си.
Тези "екстрийм хоумс" са все в нищото и от линка, и от това което съм гледала по Файн Ливинг.

# 103
Гого, написа за "3ст в центъра" за 280 К.  Не мога да предпололожа, че говориш за апартамент в центъра на някое село или сателитно градче на София. На тези места се сравняват къщи и пак не са съвсем сравними. Ап където и да е "на село" не си струва, има всички минуси на къща без плюсовете. Според мен.

Кьолчес търси къща за живеене, доколкото знам, а не търси какво може да се купи за 140 К изобщо някъде. Тази дупка в Банкя трябва да се събори и построи наново, за да може за се обитава.

За архитектурата, въпрос на вкус.

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 14:20 от Анонимен

# 104
Гого, аз затова попитах за кой център става въпрос, защото както си отговорил все едно става въпрос за центъра на София Simple Smile. Явно и други не са те разбрали. Къщата в Яна хал хабер си нямам дали е в центъра на селото или не, но самото село е много близо до София.
Като стил на мен  ми харесва , разпределението също. За да се влезе да се живее в къщата е на доста завършен етап. Идеята за селска къща/ вила я обмисляме от известно време, но без нищо конкретно като зор също нямаме . Имаме къде да живеем , но този хоум вече почна много да ме нерви, а и за в бъдеще се очертава за постоянно да си работя от вкъщи та едно такова местенце   за уикенд, за лято, децата като са във ваканция или като остареем , признавам, че доста ме блазни.
Стара къща абсолютно изключвам като вариант. Къртене, изскачане на конструкциони проблеми, не, мерси.
Запознавам се с информация и за строеж от парцел до готова къща ( Попеа, мерси за предложението. Темите за строеж ги следя отдавна) И точно, защото е изключително времеемко, свързано с разправии с документации, разрешителни, разправии със строителни фирми, това ми се струва като доста добра оферта.
Аз исках да  направя оглед, да я видя на живо, защото само по снимки е чешене на езици, но мъжкото тяло не я хареса Grinning Laughing , но я пуснах като обява да чуя и чуждо мнение.
Да допълня: и друг път са споменавала: не искам да плащам за нечие чуждо обзавеждане. Уважавам вкуса на всеки, но предпочитам да взема нещо на Ш и З и да си го довърша по мой вкус, вместо да плащам нечия кухня, която някой много си я харесал и е дал Бог знае каква сума за нея и естествено, ще иска да си я възстанови, а на мен да не ми харесва изобщо. Да я махам и да плащам допълнително за моето си. Така дори ми се оскъпява. Това, което ми е харесвало досега ,цената не ми е харесвала Simple Smile
Като съм гледала предложения за подобни къщи с подобно разпределение и квадратура грубо цените са били Мин. 230-250к евро.

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 14:44 от Kölsches Mädel

Общи условия

Активация на акаунт