ОСМИ клас 2020/2021 - И с цензура, и без - осмокласни майки се готвят за протест!

• 43 196
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
  • Между гори и планини
Не знам само моя ли е такъв Плюшкин,  но каквото влезе в стаята му, остава там като в черна дупка. Всяка седмица пълна торба с боклук - счупени химикали, обвивки от бонбони, салфетки,  листчета с драсканици,  празни пълнители,  счупени части от някоя играчка... Като чисти и на пръв поглед всичко чисто, а като погледна детайлно и ми става лошо.

# 496
  • у дома...
Пушачи сме и двамата с мъжът ми. Но никога не се е пушило вътре в нас или в колата. Който иска да пуши - на терасата или на двора.
Неминуемо е девойката поне да опита. Дано да не ѝ стане навик. Говорим много и за алкохола и за наркотиците.

# 497
Затова бях помолена да му купя кошче. Купих. Кошчето седи празно, аз минавам през няколко дни на оборка. Носени дрехи, чинии, чаши, боклучета. Коша празен. Е, имам напредък, ако крясна, събира Wink

Купих си нова прахосмукачка, той се вихри с нея. Абе не се оплаквам. Нормални неща.

# 498
  • Между гори и планини
Той чисти и прах и с прахосмукачка от години. Въпроса е, че на всяко рафтче,  шкафче,  където маже да сбута нещо, къта като катерица. То отвертки,  парчета "които ще ми потрябват ", или "имам идея"...
Едно време се смеех на етърва ми, че синът и като отишъл военен и си открила изчезналата посуда - вилици , чинии,  че и гаджета канил докато са на работа и разни други стари неща открила 🙄

# 499
Днес подпалих моторетката аз, че и клаксона няколко пъти натиснах, накрая и мигачите влязоха в действие.
Имахме семейно събиране по повод.
Голямо приканване и предлагане Моника да опита вино за наздравица.
 Тя отказа вежливо, аз деликатно отбелязвам, че тя е от моята партия и не й е интересен алкохола( засега), обаче  настоаването продължава.
Ама малко да пробвала, тя пак отказва с усмивка, аз вече съм изгубила моята и се се чудя как е възможно близки хора толкова пък да не усещат, кога трабва да спрат.
Аз алкохол не пия, и никога не съм употребявала,  близките ми знаят това отлично, но въпреки това, когато сме им нагости, постоянно ми се предлага ли предлага...

# 500
  • София
Аз някъде по житейското трасе се научих директно и в прав текст да "режа" хората, които не се усещат и прекаляват. Вероятно все пак го правя достатъчно учтиво, понеже за толкова години обидени май няма. Ама пък как хубаво внимават какво говорят. 😁

# 501
Ред, частни уроци даваш ли?🙂
Имам нужда да взема няколко.
Ами аз си казвам в прав текст, вежливо, но оставам неразбрана.
Някой като си е наумил нещо, и то трябва да се случи. От друга страна съм такава порода, че не се меся във възпитанието на чуждите деца, но и не приемам намеса що се касае за моето дете. Не допускам да ми се налагат позиции и някой друг да решава кое е добро за мен.
По едно време дори си повислих, че на момента трябва да ми дойдат чудодейни сили  и с поглед да  мога да преместя бутилката в посока по мой избор😀

# 502
  • София
Биси, според мене нямаш нужда от никакви частни уроци. Само да приемеш горчивата истина, че хората срещу теб може и да са на светлинни години от твоята учтивост и деликатност.
Ми просто им казваш усмихнато : "От 15 години (примерно) ви повтарям, че не пия. Не значи не. Ако някой път реша да изпия чаша с вас, лично ще ви кажа, а иначе това да е последният път, в който чувам подобен въпрос. Достатъчно ясна съм, нали?".
И още една усмивка. 😁

# 503
  • София
И аз съм от отбора на непиещите. И мен ме дразни постоянно да ми предлагат напитки.  Но вече директно им казвам - не мога да пия, мъжът ми не разрешава, като се приберем,  ако съм пила ме бие Simple Smile ММ не е много съгласен с този мой метод, но пък на мен ми  писна да се обяснявам.

# 504
Забавлявам се с онлайн часовете на малкото. Учат думи в преносно значение.
И трябва да употребят "бистър ум", "жъна успехи" и т.н в изречение. Написа "Бате има бистър ум. " и ме погледна с коментар : "Аз винаги казвам, че бате е супер".

# 505
  • Между гори и планини
Моя много се бърка заради буквализма в английския и фразиологизмите са много трудни. Научи някои, едвам сътвори изречения. Все едно чете марсиански. А аз използвам много от тях в ежедневието,  но той не ги усеща. И вицовете на български загрява по-бавно, явно първо ги превежда, после пак върти. А куция английски хумор загрява от раз.

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 08:57 от Доня Дафина Черешова

# 506
  • Някъде в Европа...
Добро утро!
Аз цялата седмица съм почивка пак..Яд ме е, защото времето е отвратително и ще си стоя вкъщи. Вали сняг на парцали при нас. Днес е празник на града. Няма да има никакви мероприятия..
Пушене и пиене - нито пуша, нито пия (само "на маса" с гости или 10 гр ракийка или малко бяло вино, колкото да се чукна). Никога не съм дръпвала цигара, още по-малко др. субстанции. Мразя да мирише на цигарен дим. Синковецът по почивките, когато сме на ОИ, е пил коктейли с алкохол - с джин обикновено, но те са толкова разредени, че алкохол е силно казано. Вкъщи съм му купила джин и когато поиска му правя със сода и лайм (считайте 1 пръст джин и останалото газ. вода във водна чаша 😀) Считам, че е добре да има алкохолна култура, момче е, и сблъсъкът с алкохола е неизбежен, според мен. Дръпвал е наргиле (когато е бил при приятел, чиито родители имали наргиле вкъщи) - призна ми, аз го разпитвах как се пуши, защото пък аз не съм 😁; не бил пушил цигари, дразнела го миризмата и не бил луд да дава пари 🤣. Въпреки че аз нямам такива пороци и никога не съм имала, не смятам, че е ненормално опитването, стига да не се стига до пристрастяване и криене. Точно за това съм по-ларж (моите родители точно така действаха, никога не са ни забранявали, но и двете със сестра ми нито пием, нито пушим) и дори съм му казвала - "ако решите да пиете, вкъщи има алкохол - и вино, и ракия, и скъпо уиски, и джин, и водка - поне първия път се напийте в някоя къща, хем да не се излагате навън, хем после родителите да можем да реагираме, не да ви вадим от полицията"...
Любовта - мина периодите на влюбването, сега е само колелото. За мен по- добре, че ми спестява пари за подаръци на мацките. Уча го, че жената трябва да се уважава и ухажва - цветя, подаръци за празници...За момче мисля, че е рано за сериозна любов, по-скоро наближава времето на "бройките"..В интерес на истината, предпочитам този развой, отколкото голяма безнадеждна любов на 16-17 г..Моето първо сериозно гадже беше лятото, в което навърших 15 г. Той беше на 18 г. Връзка за лятото. До секс не се стигна. (За протокола бях пълна отличничка и много послушна, никога не съм правила нещо непозволено от родителите ми (баща офицер и майка учителка, психолог), но същевременно бях много модерна и харесвана от момчетата 😀, усещах го това и съм се възползвала определено) А вече наистина първи сериозен партньор - на 16 г.. , същински секс след година...След още година го зарязах....Омъжих се на 23 г. Гаджетата ми са били винаги с 2-3 до 5 г по-големи от мен...
Учението си продължава нормално - на 2 устройства, игри и часове 😀. Единственият дразнител ще съм му аз тази седмица - ще съм си вкъщи по цял ден 😁

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 11:02 от AIR

# 507
Ние днес нямаме интернет вкъщи. Има скъсани кабели в района. Чакаме да го оправят. Младежът през телефона и мобилните данни беше в час. Вероятно и наборката така ще бъде.
Иначе ММ е болен. Личната лекарка го прати на ПСР и ще чакаме... Ама не се надявам да ни се размине карантината. Ноември ние с децата като го карахме имахме същите симптоми. Тоест аз и наборката, баткото беше само със загуба на обонянието. Засега ММ има обоняние, но то изчезна при нас на 4-5 ден.

# 508
  • София
Бети, да минава бързо.
Моето дете ми се обади сутринта със спешната молба да правим джинджифилови сладки довечера.
Станала, направила си капучино, наметнала се с одеалото, пуснала си Майкъл Бубле и двете с котката съзерцавали снега навън. Та се получило особено коледно през март. Grinning

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 13:33 от Red

# 509
  • у дома...
Вече не му се наслаждавам на снегът. Миналата седмица само в петък не валя. Сега има поне 15 см. Вече искам пролет.

Общи условия

Активация на акаунт