ОСМИ клас 2020/2021 - И с цензура, и без - осмокласни майки се готвят за протест!

• 43 161
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
ston, с Pfizer.
Един колега казал на ваксиниращите, че има алергия, а те му отвърнали -  "споко, без друго лекуваме болест, за която нищо не знаем и слагаме ваксини, за които също нищо не знаем..."

# 91
Започват и учителски брожения срещу ДО
https://www.kmeta.bg/direktori-na-uchilista-obuchenie-idi-mi-doj … VkWDUKk0LnjVRBk6w
Не съм чела назад, може и да е пускано вече

# 92
  • Някъде в Европа...
Добро утро!
Аз взех решение - синковецът заминава при баба си и дядо си утре или в понеделник. И понеже във ВТ все още не се знае как ще продължи училището след 17.03, ако случайно са присъствено, ще го освободя за 18.03 и 19.03. Ако продължава ДО, на място ще решава докога да остане там, като вариантът е до края на пролетната ваканция. Това е един вид моя протест към училището и ситуацията "иди ми - дойди ми". Абсолютно съм вдигнала ръце тази учебна година, училището не е това, което трябва да е, знанията са някакви ( не говоря против учителите, напротив, те са в същата ситуация) - просто за някаква оценка, колкото да я има..Ще ги върнат за 10-тина седм (в които четири -  юни), колкото да могат да приключат "успешната ДО" година...Това не е истински осми клас....Но дори не съм сигурна вече дали искам за тези 10-тина седмици да ги връщат ПО (синковецът вече твърдо НЕ иска да е ПО)-  мисля, че нито ще попълнят пропуснатите знания, нито ще учат по-задълбочено, ще са едни луди изпитвания...Лично мнение!

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 17:03 от AIR

# 93
Започват и учителски брожения срещу ДО
https://www.kmeta.bg/direktori-na-uchilista-obuchenie-idi-mi-doj … VkWDUKk0LnjVRBk6w
Не съм чела назад, може и да е пускано вече
                Преди ден или два се появи и.....плюенето срещу тях беше като за световно.Имаше мнения и за нулева година.Тя,годината,свършва вече,а и децата измъчихме та остава и това да изръсят та картината да е пълна.

# 94
  • София
Аз съм абсолютно против нулева година.
Разбрах за организиране на някакъв протест на 17.03 пред МЗ, но не знам нито кой го организира, нито с каква цел. Да не е нещо предизборно, че вече и от тези ми се повръща.

# 95
За нулева година от тук нататък да забравят. И аз като Стон се плаша от мисълта, че ще изкарат цялото средно на иди ми - дойди ми

# 96
  • София
https://news.bg/education/roditeli-s-ultimatum-kam-pravitelstvot … ame-protesti.html

Готова съм и аз да съдействам, ако има как.

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 22:45 от didita

# 97
  • Отвъд алеята зад шкафа
Изпуснала съм ви.

Ред, да кажа, че те слушах по радиото, беше страхотна!

# 98
Моето дете е на вълна четене на книги. Изведнъж пак му се върна страстта към четенето. Но на английски. Втора книга подхваща. Преди време един семеен приятел беше намерил до магазинчето си едни изоставени книги с антикварна стойност и ни ги подари. Синът ми сега ги е подкарал.
Не зная какво да го правя - радвам му се, че чете, но не учи за училище. Абсолютно неуправляем е, прави само това, което харесва, а не каквото трябва.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 10:26 от Amanda.D

# 99
Аманда, де да имах твойте грижи Simple Smile
Определено бих предпочела да има желание за четене /отдавна се е изпарило/.
Всеки път като се засегне тази тема и с умиление се сещам за един от учителите, които влязоха преди години на родителска среща. Похвали децата, каза че си има и по-буйни... И на въпроса на родител за помагала и прочее, помисли за секунда и рече - "Ами не, но ги карайте да четат книги - няма значение какви. Всяка прочетена книга носи повече от което и да е помагало..."
За мен само няколко предмета носят полезност, а някои само ако ще продължиш да учиш и работиш с тях - та съм съгласна - няма по-добър учебник от книгата.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 10:38 от Silver Blade

# 100
Silver Blade, хубаво е, че чете, но математиката е зле, по френски пише избирателно домашни, явно и се скатава в час, по български само заданията по ИУЧ попълва, за задължителния не му пука. Училищното му представяне е зле. А училището е единственото му задължение. Проверих какво е написал на едно задание по философия за мотивите да ходи на училище и се хванах за главата. Откровен- да не му пишат отсъствия, иначе не виждал смисъл. Предупреди ме да не влизам в платформата и да чета, защото няма да ми хареса какво предава...

# 101
Аманда, поне е откровен.
Моят младеж също се е фокусирал в интересите си, но за съжаление не са книгите...

# 102
Аманда, разбирам те. За математиката и езика наистина изоставането трудно се бори - те са предмети с натрупване в годините. Затова на моето съм му казала да си опича акъла за тях. Литературата, философия и прочее - все ми е тая. Даже предпочитам да си има интереси настрани и да си се занимава - хем емоционално се зарежда, хем вижда, че усилията се възнаграждват.
По мои впечатления момчетата към 10 клас им се избистря какво искат и почват да полагат усилия целенасочено. Имах съученици дето голям зор беше даже с математиката, ама един такъв пукна и трясна в 10 клас - та сега е доцент в инженерен университет - да ми беше казал някой тогава, щях да се посмея. Мотивацията прави чудеса Wink

# 103
  • София
Аз за съжаление много сериозно се претоварих миналата седмица. Емоционално едно такова. Един час забих вчера вечерта и не се получи FB frame, който да ми хареса. Прибирахме девойка по нощите от първия купон - РД с новия клас. Май ще се прилага ползване на такси през ап оттук нататък.
Днес презареждах из Боснек и Чуйпетлово на разходка и пикник с приятели.
От утре пак съм на линия.

# 104
Блейд, аз за тоз 10ти клас живея. Дето ще им дойде мерака за учене.. Много познати, а и учители твърдят, че сладките 16 са повратни за момчетата.. Ха дано...

Общи условия

Активация на акаунт