Козунаци 2021-ва

  • 56 999
  • 857
  •   1
Отговори
# 825
  • Sofia
  • Мнения: 22 565
Моля, споделете имали ли сте проблем с хартия за печене? За трети път тази година - с пити и козунаци ми се случи да не ми се изпекат странично и отдолу. Бели си останаха. Имам съмнение и за съдовете в които се пекат. Както и в хартията. Та, ако имате подобни наблюдения, моля да споделите опит.
Не от хартията, от съдовете е. По-светлите според мен са проблем в това отношение.
Ето го моя (вижда се, че е тъмна кората, точно като горната), с хартия пека в тавата на фурната.

# 826
  • Мнения: 2 015
Благодаря, Морена! Имах съмнение и за съдовете - алуминиеви.

# 827
  • Sofia
  • Мнения: 22 565
Имах съмнение и за съдовете - алуминиеви.
Точно, имам таква и съм я натирила в мазето.

# 828
  • Мнения: 10 655
Не е от материала, абсурд. В алуминиеви съдове се пекат отлично баници, питки и тестени, да не кажа най-добре.

# 829
  • Мнения: 2 015
Наистина е странно. Няколко пъти ми се случи. Дори си помислих, че е изгорял долният реотан на печката. От друга страна съм пекла пити в стара електрическа тенджера от алуминий и не е имало проблем. Но сега наистина се усъмних. Хартията беше бяла и много твърда, много трудно се късаше. Някой ми каза, че ползвал само кафява хартия за печене, но аз пък досега винаги бяла съм ползвала. Та не знам. Наложи се да извадя печивата, да дръпна хартията и се позачервиха.

# 830
  • София
  • Мнения: 12 217
Без хартия не мога, много я ползвам и не е от хартията, но от вид съводе е напълно възможно, тежките печива пека само в стоманени тави, не ползвам алуминиеви тави, изхвърлила съм ги от много години.

# 831
  • Мнения: 16 421
Винаги пека козунаците в еднократни форми и хартия. За първи път обаче с кафява такава и не ми се изпекоха отстрани и отдолу. За мен е от хартията. Предходната партида нямаше такъв проблем.

# 832
  • Sofia
  • Мнения: 22 565
И съм с бяла хартия.

# 833
  • Мнения: 6 790
Моля, споделете имали ли сте проблем с хартия за печене? За трети път тази година - с пити и козунаци ми се случи да не ми се изпекат странично и отдолу. Бели си останаха. Имам съмнение и за съдовете в които се пекат. Както и в хартията. Та, ако имате подобни наблюдения, моля да споделите опит.

При мен се получи това от използването на алуминиеви форми! Едно, че козунаците (2 бр.) залепнаха доста сериозно върху самата форма, също останаха бели.  Пробвах да ги допека само на долен реотан - нищо и половина, освен че щях да ги изгоря отгоре пък. А тези козунаци в стандартна незалепваща тавичка - станаха съвсем както си трябва, с приятна кафява коричка. Аз тази година направих 4ри средно малки козунака по рецепта с 1 кг брашно.

# 834
  • София
  • Мнения: 2 518
Моля, споделете имали ли сте проблем с хартия за печене? За трети път тази година - с пити и козунаци ми се случи да не ми се изпекат странично и отдолу....
Имам две форми и тази година пекох козунаци в тях. На едната сложих хартия, на другата не. Този, който нямаше хартия беше по-неизпечен, но в никакъв случай бял, само по-малко изпечен.

# 835
  • In transit
  • Мнения: 14 196
Моля, споделете имали ли сте проблем с хартия за печене? За трети път тази година - с пити и козунаци ми се случи да не ми се изпекат странично и отдолу. Бели си останаха. Имам съмнение и за съдовете в които се пекат. Както и в хартията. Та, ако имате подобни наблюдения, моля да споделите опит.
За мен проблемът ти е в реотана. Ако слагаш печивото максимум на второто ниво трябва да се изпича нормално отгоре и отдолу. Пека ежевневно в най-различни форми, вкл. и алуминиеви. Винаги се изпича равномерно всичко.
А, да и почти винаги ползвам хартия за печене. Бяла или кафява няма значение.

Марчева Kissing Heart Hug

# 836
  • Мнения: 2 698
Аз козунака го пека в едни черни ламаринени форми от магазини за левче, задължително с хартия за печене. Пека на долен реотан с вентилатор. Използвам и еднократните форми пак от левчето. Резултатът при печене винаги ми е отличен. Ето последния за Великден

# 837
  • Мнения: 2 015
Благодаря на всички за отговорите.
Мики, и аз си помислих, че е реотанът, но не.  Винаги пека на ниско ниво. И печката ми е хубава.
В емайлирани съдове ми стават най-добри, но тези дни съдовете бяха заети.

# 838
  • Sofia
  • Мнения: 22 565
Определно не е от реотана/фурната и при мен. Когато съм имала неизпечено  е било винаги във формата, която споменах, че вече е в мазето. Не може веднъж да пече реотана/фурната, следващия път не, по следващия пак да.
За мен така седят нещата.

# 839
  • Мнения: 10 655
За козунаци не използвам хартия. Не ми се е случвало нито да залепне, нито да не се изпече без значение материала на формата. За мен е от печенето (не печката).

Общи условия

Активация на акаунт