Козунаци 2021-ва

• 56 999
  • 857
  •   1
Отговори
# 825
  • Sofia
Моля, споделете имали ли сте проблем с хартия за печене? За трети път тази година - с пити и козунаци ми се случи да не ми се изпекат странично и отдолу. Бели си останаха. Имам съмнение и за съдовете в които се пекат. Както и в хартията. Та, ако имате подобни наблюдения, моля да споделите опит.
Не от хартията, от съдовете е. По-светлите според мен са проблем в това отношение.
Ето го моя (вижда се, че е тъмна кората, точно като горната), с хартия пека в тавата на фурната.

# 826
Благодаря, Морена! Имах съмнение и за съдовете - алуминиеви.

# 827
  • Sofia
Имах съмнение и за съдовете - алуминиеви.
Точно, имам таква и съм я натирила в мазето.

# 828
Не е от материала, абсурд. В алуминиеви съдове се пекат отлично баници, питки и тестени, да не кажа най-добре.

# 829
Наистина е странно. Няколко пъти ми се случи. Дори си помислих, че е изгорял долният реотан на печката. От друга страна съм пекла пити в стара електрическа тенджера от алуминий и не е имало проблем. Но сега наистина се усъмних. Хартията беше бяла и много твърда, много трудно се късаше. Някой ми каза, че ползвал само кафява хартия за печене, но аз пък досега винаги бяла съм ползвала. Та не знам. Наложи се да извадя печивата, да дръпна хартията и се позачервиха.

# 830
  • София
Без хартия не мога, много я ползвам и не е от хартията, но от вид съводе е напълно възможно, тежките печива пека само в стоманени тави, не ползвам алуминиеви тави, изхвърлила съм ги от много години.

# 831
Винаги пека козунаците в еднократни форми и хартия. За първи път обаче с кафява такава и не ми се изпекоха отстрани и отдолу. За мен е от хартията. Предходната партида нямаше такъв проблем.

# 832
  • Sofia
И съм с бяла хартия.

# 833
Моля, споделете имали ли сте проблем с хартия за печене? За трети път тази година - с пити и козунаци ми се случи да не ми се изпекат странично и отдолу. Бели си останаха. Имам съмнение и за съдовете в които се пекат. Както и в хартията. Та, ако имате подобни наблюдения, моля да споделите опит.

При мен се получи това от използването на алуминиеви форми! Едно, че козунаците (2 бр.) залепнаха доста сериозно върху самата форма, също останаха бели.  Пробвах да ги допека само на долен реотан - нищо и половина, освен че щях да ги изгоря отгоре пък. А тези козунаци в стандартна незалепваща тавичка - станаха съвсем както си трябва, с приятна кафява коричка. Аз тази година направих 4ри средно малки козунака по рецепта с 1 кг брашно.

# 834
  • София
Моля, споделете имали ли сте проблем с хартия за печене? За трети път тази година - с пити и козунаци ми се случи да не ми се изпекат странично и отдолу....
Имам две форми и тази година пекох козунаци в тях. На едната сложих хартия, на другата не. Този, който нямаше хартия беше по-неизпечен, но в никакъв случай бял, само по-малко изпечен.

# 835
  • In transit
За мен проблемът ти е в реотана. Ако слагаш печивото максимум на второто ниво трябва да се изпича нормално отгоре и отдолу. Пека ежевневно в най-различни форми, вкл. и алуминиеви. Винаги се изпича равномерно всичко.
А, да и почти винаги ползвам хартия за печене. Бяла или кафява няма значение.

Марчева Kissing Heart Hug

# 836
Аз козунака го пека в едни черни ламаринени форми от магазини за левче, задължително с хартия за печене. Пека на долен реотан с вентилатор. Използвам и еднократните форми пак от левчето. Резултатът при печене винаги ми е отличен. Ето последния за Великден

# 837
Благодаря на всички за отговорите.
Мики, и аз си помислих, че е реотанът, но не.  Винаги пека на ниско ниво. И печката ми е хубава.
В емайлирани съдове ми стават най-добри, но тези дни съдовете бяха заети.

# 838
  • Sofia
Определно не е от реотана/фурната и при мен. Когато съм имала неизпечено  е било винаги във формата, която споменах, че вече е в мазето. Не може веднъж да пече реотана/фурната, следващия път не, по следващия пак да.
За мен така седят нещата.

# 839
За козунаци не използвам хартия. Не ми се е случвало нито да залепне, нито да не се изпече без значение материала на формата. За мен е от печенето (не печката).

Общи условия

Активация на акаунт