Козунаци 2021-ва

• 57 108
  • 857
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Аз обичам да меся на ръка, много ме успокоява. Обожавам ароматно тесто с мая Heart Eyes преди месех някакви мега количества и то на топло, лудница. Тази година мисля да направя малко, макс с 2 кг брашно, и то главно за раздаване.
Макс с 2 килограма 🤣. Аз ще пропусна май. Отчетох се за католическия.

# 436
Абе аз 'дигам гири, под тапицерията съм мноо як, но не се вижда Joy

# 437

Сега влизат в хладилника и утре сутрин ще се пекат😚

# 438
  • In transit
April Morning и аз благодаря! Blush

# 439
# 440
maia_at, прекрасно са втасали, като си ги сплела, адмирации. Изпечени изглеждат невероятно! Браво!
Чудя се, момичета - дали може да се смесят два типа брашно? Защото моето е 14.9, канадското и трудно се работи с него, та ми се иска повече еластичност.

# 441
  • София
maia_at, прекрасно са втасали, като си ги сплела, адмирации. Изпечени изглеждат невероятно! Браво!
Чудя се, момичета - дали може да се смесят два типа брашно? Защото моето е 14.9, канадското и трудно се работи с него, та ми се иска повече еластичност.
Може, смесвам ги винаги, обикновено + манитоба

# 442
Май се научих най-накрая Simple Smile

# 443
  • София
Май се научих най-накрая Simple Smile
.............
Чудесен се е получил, забелязвам конци, влажен е отвътре, тънка му е кората, какво повече може да се желае, браво!

# 444
  • София
maia_at, прекрасни козунаци!

Относно втасването в хладилник:
1.След първото втасване се доомесват и сплитат и  веднага се поставят в хладилник ли?
2. До колко часа могат да престоят в хладилника?
3. Веднага след изваждането от хладилника ли се слагат във фурната или трябва да останат на стайна температура известно време и колко ако е нужно?

# 445
Здравейте, взех си брашно Манитоба. В какво съотношение го смесвате и с кое брашно става най-добре?

# 446
  • In transit
Здравейте, взех си брашно Манитоба. В какво съотношение го смесвате и с кое брашно става най-добре?
В съотношение 1:1 с брашно за пица или брашно тип 500. Може и само с манитоба, особено ако решиш да оставиш тестото да нощува.

# 447

1.След първото втасване се доомесват и сплитат и  веднага се поставят в хладилник ли?
3. Веднага след изваждането от хладилника ли се слагат във фурната или трябва да останат на стайна температура известно време и колко ако е нужно?
Аз специално омесих тестото то втаса в хладилник около 4 часа. Извадих, сплетох и в 9 вечерта ги прибрах оформени в 8 сутринта ги извадих и около 1час оставих на стайна температура. Пекох стандартно като се съобразявам с моята фурна. Определено съм много доволна от резултата.

# 448

1.След първото втасване се доомесват и сплитат и  веднага се поставят в хладилник ли?
Аз , понеже вече имам сполучлив опит с втасване в хладилник, да споделя. Simple Smile
Омесих тестото късно вечерта, около 23ч или малко по-късно, го сложих в хладилника. Сутринта (в 8ч) го извадих, постоя на стайна температура, може би час, сплетох, втаса на стайна температура, изпекох.

# 449
  • Sofia
maria_at, по коя рецепта ги прави?
И аз мисля да процедирам с нощно престояване в хладилника тази година, благодаря за указанията!

Общи условия

Активация на акаунт