Козунаци 2021-ва

  • 57 104
  • 857
  •   1
Отговори
# 510
  • София
  • Мнения: 12 220
Лека репетиция - Козуначена палмиера, лесна е за 1 час я приготвих.

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/03/blog-post_16.html

# 511
  • What are you laughing at?
  • Мнения: 337
Здравейте момичета, търся, но не мога да намеря никъде хартиени форми за печене на пенатоне или кулич, някой да знае къде мога да намеря такива?

# 512
  • Мнения: 449
arji  Сладката къща - онлайн имат магазин . Аз си поръчвам от там много неща , включително и формите за козунаци .

# 513
  • Мнения: 2 761
Здравейте момичета, страхотни козунаци. Харесах си една рецепта на Джема, по Коледа обрах овациите с меденките й. Аз точно от там си поръчах хартиени форми за козунак, и точно имам въпрос за тях, трябва ли да се намазнят преди да сложа тестото? Само масло или с брашно? Също така май си взех големички, защото повечето бяха изчерпани, сметнах обема им да е някъде 2 литра, но не можах да разбера колко тесто ще събере, идеята ми е да направя 5 козунака, имате ли представа тесто от 1кг брашно ще е малко ли?

# 514
  • Мнения: 449
Аз с 750г брашно , правя тесто 1,5кг . Разделяма на три и правя три козунака от 500г тесто в тези форми . Могат да не се мажат , но аз слагам хартия вътре .

# 515
  • What are you laughing at?
  • Мнения: 337
arji  Сладката къща - онлайн имат магазин . Аз си поръчвам от там много неща , включително и формите за козунаци .
Много благодаря Heart

# 516
  • ENGLAND
  • Мнения: 4 163
А тези хартиените форми слагате ли ги в нещо? Трябва ли и метална форма или направо в една тавичка да ги сложа?

# 517
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Няма нужда от метална форма, хартиените са някакъв картон все пак и ако тестото е добре измесено, няма да се разлива.

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 17:39 от Morena

# 518
  • Мнения: 6 153
Ето го и моят козунак от днес

Нямам снимки на конците, тъй като беше за празника на свекър ми и го разчупихме. Всички много го харесаха.

Специални благодарности към Морена за отличната рецепта Flowers Hibiscus
Бях скептична по отношение на това нощно втасване, предпочитам си традиционното, но беше успешно.

# 519
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Прекрасно изглежда! Simple Smile
Приятно ми е, че си доволна, Мира,  благодаря за доверието и пак заповядай! Simple Smile

# 520
  • Мнения: 270
Здравейте, извинявам се за нахлуването, но вчера правих козунака на Морена с тънка коричка. Всичко беше прекрасно и на вид го докарах перфектен - ще кача снимки. Месих и втасва няколко пъти в хлебопекарната, накрая сплетох и втаса на изключена фурна но във формичката на хлебопекарната - около час и половина. След това загрях фурната до 180 пекох така 10 мин и намалих на 160 за още 20. Като го извадих изглеждаше перфектен, изчаках около 10-15 мин и извадих от формата. При което много бързахме да го опитаме и като го разрязах малко под коричката си беше тесто, а в останалата част супер, даже и конци си имаше, ама това тесто защо 🧐
Дали е от формата - понеже става много висок и да не се е изпекъл добре или е от това че бързах да отрежа парче от него 🧐🙄



# 521
  • Варна
  • Мнения: 1 951
Чудесен изглежда на снимките. Може би рано сте го нарязали...

# 522
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Villy-D, не го ли проверяваш с клечка?  Писала съм в рецептата си,  ако е суров отвътре...
Зависи и колко е сурово, може ранното рязане да е проблем. Изстиването е част от готвенето...задължителное, за да не е тестена средата.
Като гледам може малко по-виско да печеш, отдолу изглежда по-тъмен (освен ако  не е от снимката).
Може  и да е по слаба твоята фурна и да трябват по-високи градуси.
Иначе чудесно изглежда! Simple Smile

# 523
  • Мнения: 6 153
Според мен не се е доопекъл, аз умишлено добавих още 5-7 Мин. от мен, тъй като ползвах фурната на свекърва ми, а нямам представа как пече.
Беше си пак мек и с тънка коричка, много повече ми хареса от последната рецепта, която правих Simple Smile

# 524
  • Мнения: 270
Морена, явно съм избързала с рязането, ама пуста лакомия...Confused
Иначе фурната ми е силна, но си права - пекох го на най-долното ниво и може и това да е допринесло.
Нищо де - това беше само репетиция - рецептата е прекрасна, в четвъртък ще врътна един, но този път в друга форма, малко по-нагоре и може би няколко минутки повече ще го пека. А с рязането няма да бързам Joy

Общи условия

Активация на акаунт