Facebook / Фейсбук – 4

• 50 283
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Между другото не са за подценяване и хакерите от България,  при мен имаше опити за влизане и в абв и във фейсбук
Да и при мен има от Бг
Даже вече започвам да мисля, че българин е в играта за пощата и фб🤔
А някой може ли да ми каже, дали е възможно въпреки, че ми върнаха пощата да имам някой който да следи какво получавам в нея?
Т.е на този да не му се налага да влиза в пощата, а всичко да е под негов контрол?
Имам такова усещане, може вече да съм изтрещяла🙄

# 601
  • Стара Загора
jb66, рабирам те напълно. Но нека, който е на "ти" с нещата да каже.
Във фб съм вкл. двуфакторните кодове, дала съм и телефонен номер. Миналата година получих известие, че някой се е опитал да влезе във фб ми. Чувството хич не беше приятно, не обичам някой да ми влиза в личното пространство, било то и онлайн. Помня, че смених паролата и отделно получих смс с код.

# 602
jb66 ако говориш за абв поща не мисля, че е възможно без да забележиш, все пак се записва всяко влизане. А за следене може да те следи всеки, който има достъп до компютъра ти, дори да няма никакви хакерски познания. И то не само в абв-то, ами навсякъде.

# 603
Благодаря за полезната информация. Проверих си пощата и почти всяка седмица имам опити за влизане от най-различни страни - Франция, Сащ, Оман, Виетнам, Унгария...Изобщо не бях наясно,  че се случват такива неща. Може би трябва да сменям по-често паролите си като защита.

# 604
Не се заблуждавайте - всички опити за влизане в поща абв са от България, крият ай пи адресите си или с VPN /виртуална частна мрежа/ или с прокси сървъри. В интернет е на клик разстояние как да се направи. Преди пет години имах подобен случай с пощата с която бях регистрирана тук, в бгмама - през минута - две опити за влизане от София, от Великобритания, Испания - все неуспешни. Даже зная коя е потребителката на която бях дала пощата си, за да хостна нейни снимки, които после да публикува в бгмама. И понеже зная, че компютърните ѝ възможности бяха малко над нулата, опитите явно бяха поръчка до някой, който знае как да си сменя ай пи адреса.
И моят съвет е да си направите поща в гугъл и да си я сложите във фейсбук. Ако гугъл ви иска телефон, не давайте, защото не е задължително за регистрацията. Достатъчна е алтернативна поща, както е и при регистрацията в абв. Измислете си по - сложни пароли - различни за пощата и фейсбук и ще си решите проблемите. Ако имате важни неща в поща абв, прехвърлете ги в гугълската и не я ползвайте за регистрация из разни други сайтове - особено за онлайн пазарене.

# 605
Какво ще кажете за тази атака от 1 месец през 20 минути денонощно, може ли да се направи нещо и да се защитя повече?
Между другото няколко пъти беше успял да влезе със старата ми парола(но уж нищо не е правил), чудя се  какъв е този интерес към мен, след като аз съм един обикновен човек без нищо интересно в пощата и фейсбук
Дали нападат пощата, за да разбият фейсбук?

Последна редакция: чт, 11 ное 2021, 08:52 от elica_2007

# 606
  • Пловдив
jb66 ако говориш за абв поща не мисля, че е възможно без да забележиш, все пак се записва всяко влизане. А за следене може да те следи всеки, който има достъп до компютъра ти, дори да няма никакви хакерски познания. И то не само в абв-то, ами навсякъде.
Божеееее, направо ме разбихте  !!!
Извинявам се ,но как така в компютъра ми ужас !
Аз съм на Вие с компа ,много чета ,но нищо не ми влиза в главата .
Ако нещо може да ми помогнете за да се предпазя от такива грешки ,които съм допуснала ще бъда благодарна да ми пишете на лични .

# 607
Току-що реших да проверя и моя мейл, с който съм регистрирана във фб. Уплаших се... и при мен са влизали от всяка точка на света... Смених паролата, дано да се спрат.

Как става тази проверка на мейла?
Моят не е в абв, ползвам gmail.

# 608
Току-що реших да проверя и моя мейл, с който съм регистрирана във фб. Уплаших се... и при мен са влизали от всяка точка на света... Смених паролата, дано да се спрат.

Как става тази проверка на мейла?
Моят не е в абв, ползвам gmail.

Влизаш в "профил", после в "сигурност" - там пише например "В последните 28 дни няма активност или сигнали, свързани със сигурността." А по - горе в препоръки ти съобщават с колко и кои устройства е свързана пощата ти - примерно две - едното е телефона; приложения, които ползваш - примерно whatsAp, и т. н.

# 609
Благодаря за полезната информация. Проверих си пощата и почти всяка седмица имам опити за влизане от най-различни страни - Франция, Сащ, Оман, Виетнам, Унгария...Изобщо не бях наясно,  че се случват такива неща. Може би трябва да сменям по-често паролите си като защита.

Правят опити за влизане с vpn, затова излизат различни държави

# 610
При мен освен известие "Грешна парола - РОР3" има и известие "Грешна парола - OAuth2" , като последните два опита с това извести са от САЩ и Украйна. Какво означава това "Грешна парола - OAuth2" ? И има ли разлика с "Грешна парола - РОР3".

# 611
  • София
Какво ще кажете за тази атака от 1 месец през 20 минути денонощно, може ли да се направи нещо и да се защитя повече?
Между другото няколко пъти беше успял да влезе със старата ми парола(но уж нищо не е правил), чудя се  какъв е този интерес към мен, след като аз съм един обикновен човек без нищо интересно в пощата и фейсбук
Дали нападат пощата, за да разбият фейсбук?

Това IP  е от радомирска фирма и някой се е мъчил да влиза през неговата пощенска програма на компютъра.

# 612
  • Euskal Herria
Така като гледам, май ще е много полезно да се направи една отделна тема по този въпрос. И аз получих предупреждение за нерегламентирано влизане в три пощи, прегледах, не видях нищо различно. Писах на съпорта - обичайния текст и препоръки, нищо съществено.
Ако има желаещ, нека пусне тема.

# 613
  • Пловдив

Нз дали хубаво се вижда, но е страшно 🙄
Това в червено са грешна парола за една нощ.

# 614
Не използвам пощата си в АБВ, но тя е основната на ФБ профила ми.
Влязох, липсваха всички съобщения, нямам спомен да съм ги изтрила , но поне от НМ щях да имам някакви мейли.
Открих и един неуспешен опит за влизане- от Ливан.
Смятам да си направя пощата в Gmail за основна, някак ми е по- сигурна.
АБВ може и да е претърпяла промени към добро, но беше тромава и сложна и затова ползвам основно мейл. БГ .
Лятото на близък бяха разбили ФБ профила, сменили му профилната с такава, на която е с новата си приятелка, разпратили му чатовете с други на нея, заформи се скандал. Бяха успели да му я оправят, но се съмняваха в бившата му приятелка. От нея знам, че не е тя, няма никакви хакерски умения, но беше направено все едно е нейно дело.

Общи условия

Активация на акаунт