Образователен Говорилник - 14 катерички хрупат жълъди на катерича поляна

• 25 317
  • 784
  •   1
Отговори
# 210
https://www.dnes.bg/obrazovanie/2021/03/17/nad-60-ot-uchitelite- … utk9_c3BcwM844k38

Според вас възможно ли е да оставят малките ученици и да не затворят училищата тотално от следващата седмица?

До някое време вчера си мислех, че не е възможно, но предвид анкетите, които пуснаха по държавните училища вчера, вече не смея да прогнозирам.
Ще ми се да вярвам, че поне малко акъл е останал на управниците ни.
Може и да ги оставят. Проблема на малките ученици е ,че не могат да бъдат сами у дома. И държавата трябва да плаща на родителите а пари йок! Та нищо чудно предизборно да ги оставят. Че с гладни хора след месец избори не се печелят. Нищо че Балтов тази сутрин каза, че имат много болни деца в Пирогов.
Та ще го видим....

# 211
  • София
Идат избори и всеки глас е ценен.

# 212
И аз мисля, че има вероятност да оставят малките ученици.
Обаче да затворят всичко останало, макар и да съм против това.
Заведения и молове-не мисля, че са основен източник на заразата. Направо е смешно да се твърди подобно нещо.
Влизаш в мола да пазураваш, също като в големите вериги за храна. Съсипаха бизнеса на хората. Заведенията са по желание и с намален капацитет.
Не знам и защо постоянно се спрягат фитнесите. Направо недоумявам от мерки.
Изборите са ясни, но и да ги нямаше не вярвам, че щяха да действат по-разумно.
Дано повече хора отидат да гласуват.

# 213
И аз мисля, че има вероятност да оставят малките ученици.
Обаче да затворят всичко останало, макар и да съм против това.
Заведения и молове-не мисля, че са основен източник на заразата. Направо е смешно да се твърди подобно нещо.
Влизаш в мола да пазураваш, също като в големите вериги за храна. Съсипаха бизнеса на хората. Заведенията са по желание и с намален капацитет.
Не знам и защо постоянно се спрягат фитнесите. Направо недоумявам от мерки.
Изборите са ясни, но и да ги нямаше не вярвам, че щяха да действат по-разумно.
Дано повече хора отидат да гласуват.
Вече изобщо не знам за кое съм за и кое съм против!
От една страна в ресторантите виждам възпитани хора на разстояние от друга в Студ град миналата седмица седяха един върху друг!
Оставиха децата до 4 клас на училище, моето 11 годишно с какво е по-различно. И то спазва мерки и то иска да не седи по 8 часа само у дома. Навсякъде дадоха домашни тестове за децата - у нас - паРи нема.
Дете в класа е под карантина щото цялата фамилия са болни...а то до последно е на училище...

# 214
  • Отвъд алеята зад шкафа
Многото болни сега са заради британския щам и щяха да са толкова и с мерките, които бяха допреди 2 седмици. Заразата се промъква дори и при пълен локдаун.

# 215
  • София
Все си мисля, че по-зле не може да стане и всеки път ме опровергават.
Сутринта слушах шефа на Пирогов - чертаеше апокалиптична картина, включително и за много болни деца. Сега - друго...
Надявах се на мерки, които да позволят след 3 седмици и моите  11 годишно и гимназистка да отидат на училище, а не целодневно вече 5-ти месец да висят пред екраните, но уви, вече не вярвам въобще да имат намерение да ги връщат в клас.

# 216
Днес ми направи впечатление, че Балтов каза, че пикът на заразата се очаква около 10,04,21..... WTF?!?! Така излиза, че съвсем нарочно са отворени на конкретна заведения, молове, фитнеси, за да може да се завиши заболеваемостта - малко или много това допринася. При положение, че от много места се каза, че ще пламнем, ББ тропна и рекна, че всичко отворя... И сега, хоп, хайде пак по дупките. Направо вече започвам да чета теории на конспирациите. То бива, то може, ама моля ви се.
Та, ние ще си седим затворени и как точно ще се ходи да се гласува, като се има предвид колко уплашени хора има.
Аз за себе си съм наясно, че ще дам наказателен вот, ама не това е въпроса. И колко хора ще загубят работа, колко фирмички и преприятия ще фалират. Сал един Ричи шъ остане с неговите сладоледчета, да му се невиди.

Последна редакция: ср, 17 мар 2021, 20:25 от Pulitash

# 217
Заразата се промъква дори и при пълен локдаун.
Да де. Вирусът ще мине през всеки с или без локдаун.
Но с мерки се отчита дейност и загриженост.

# 218
Нашето училище (ОТ) преминава на ДО от петък. Детето ми е в първи клас. В мейла пишеше и че очакват пълно затваряне за всички останали от събота.

# 219
  • София
Много ме е яд, получих и аз сега мейла за ОТ. Толкова ли не можаха да се ваксинират, бе, мама му стара. През ден болен учител.
Иначе е ясно, че ще ни затворят всички от другата седмица, ама защо трябва да се разболяват цяло училище учители. Вече не могат и да се заместват, щерката тая седмица почти всеки ден има свободен час.

# 220
В повечето училища, Пипи, таксата е разделена на видове дейности.
Учебни, храна, транспорт. Просто събиране. Какво толкова?
Не беше ли точно ти с мнението, че единна такса е най-прозрачно? Именно оттук го затвърдих, някой от вас беше обяснявал, че същи се дразни на разбивките. Само да не изглежда стряскащо числото. Щом са задължителни, защо да са разбити?
Ясно е, че у мен е проблемът, всичко е Чу е перфектно, увеличенията са супер, мълча и плащам и това се очаква, явно и тук нямам право да излея нещо, после всички обясняяат колко не е така. Всички винаги сте щастливи и спокойни, само мога да завиждам .

Май пак четенето с разбиране куца.
Аз се възмущавам, че има странични пера, които носят комисион на директорите. Като униформи например. Или когато се събират пари за учебници, които се оказват повече от платеното от училището.
Разбиването на дейности в различни договори е съвсем нормално. От целесъобразност и икономическа гледна точка. Например транспорт не всички ползват, а и доставчика на услугата може или е друга фирма. Та разделянето е целесъобразно заради отчестност и т.н. причини, а и улеснява отказа от тази услуга от страна на родители. Същото е и с храната.
Такса обучение е пък по линия на лиценза от МОН... абе все неща, които е нормално да осмислиш. Всяко училище има право да си стуктурира таксите както е целесъобразно от гледна точка отчетност, лиценз, доставчици и подизпълнители. Но е важно да не се товари клиента със суми под формата на зле прикрито печалбарство. Като униформа на стойност 100 лв., която се продава за 500 лв. Или учебници продавани на родителите на редовна цена, а училището ползва отстъпка за количество.
Стандартното разделяне е на три части:
Такса обучение, в която е нормално да са включени помагала, учебници, а при добро желание и консумативи.
Такса транспорт.
Такса храна - в зависимост от фирмата, може да е на едно с такса обучение.

Последна редакция: ср, 17 мар 2021, 23:32 от Fancy

# 221
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз днес научих за цял карантиниран клас деца, контактни на болната им учителка.( не в нашето училище).Ми м..... му стара, защо не се е ваксинирала? Предпочита да се разболее!

# 222
Много ме е яд, получих и аз сега мейла за ОТ. Толкова ли не можаха да се ваксинират, бе, мама му стара. През ден болен учител.
Иначе е ясно, че ще ни затворят всички от другата седмица, ама защо трябва да се разболяват цяло училище учители. Вече не могат и да се заместват, щерката тая седмица почти всеки ден има свободен час.

Бърди, и аз за ваксинирането много се ядосвам. Бях толкова доволна като разбрах, че класната на детето се е ваксинирала. А сега се оказва, че това не е било достатъчно и така или иначе, заради други учители, децата пак си остават вкъщи Sad

# 223
И аз това не го схванах.
Дадоха шанс на лекари да се ваксинират...ами не искали ще им сменят мозъка...сега пламнаха цели отделения и по един ваксиниран в тях работи - какво и колко може да лекува?
Дадоха шанс на учители - 5G щели да хванат, сега пак си изпоразболяха.

# 224
  • София
Аз днес научих за цял карантиниран клас деца, контактни на болната им учителка.( не в нашето училище).Ми м..... му стара, защо не се е ваксинирала? Предпочита да се разболее!
Защото ваксинацията е доброволна, затова. На кой му пука за деца и родителите, и въобще, за живота на другите.

Общи условия

Активация на акаунт