Образователен Говорилник - 14 катерички хрупат жълъди на катерича поляна

• 24 741
  • 784
  •   1
Отговори
# 720
  • в страната на чудесата
Ами както си пласираме всички бг ваксини - чрез трансокеански компании продаваме в Африка

# 721
Аз, Ежко Д'Ежков фон Лозе, кавалер на ордена на банята II-ра степен,
намирайки се в състояние на промит  мозък и с пречупена от карантината воля, тържествено обещавам:
- да се държа прилично и да не оскърбявам с думи или действия никой представител на форумното ято
- да не подлагам на критика никоя мярка от подробния и обмислен план за бързо и окончателно справяне с епидемията и най-вече ДО.
- да възлюбя МОН и да правя всичко за пълното удовлетворяване на изтъкнатите му представители
И ако не изпълня това свое обещание, нека големият ми син да завърши държавна гимназия, а малкият да ми бъде отнет от социалните. И нека бъда осъден никога да не чуя чалга и погледна телевизор.

Днес, ТУК.                     Подпис: Х

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 09:19 от Ezhko

# 722
Уф, за миг се зарадвах.
После се сетих коя дата сме днес.😂

# 723
  • в страната на чудесата
Кавалерът ме срази!!!
Поклон!

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 08:12 от Leika_moja

# 724
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хаха, викам си "Глеай го тоз Ежко, какъв шегаджия излезе" и  не зацепвам коя дата е.

Хора, да знаете, че тази тема е една от най-приятните във форума!

# 725
  • София
Хахах, за момент ми изскочи нагледно картинката как точно възлюбва МОН и представителите му Joy

# 726
Ежко,
ти си велик!
Поклон! Гордея се, че сме комуникирали като част от една форумска общност!

Напълно искрено и без грам ирония. Постът ми е истински, а не подигравка или ирония или алегория. Да се възприема 1:1.

# 727
Някой има ли предства дали точките от НВО /седми клас/ имат някаква значимост за децата избрали ЧУ, където не се вземат предвид.
Вписват ли са някъде, важни ли са с нещо, ако детето не участва за класиране в ДГ.

# 728
  • София
Фран, доколкото четох последно в седмокласната (а не беше скоро), то те се вписват в дипломата. И имат значение само за кандидатстване, а то и самото НВО реално не се води задължително. Но дали нещо няма да измислят по-нататък, не знам. Знам само, че отговорът ми едва ли е много полезен Joy

# 729
  • София
Фран, моята щерка е от първия випуск, който завърши основно образование след 7-ми клас. При нея точките от НВО са вписани в дипломата, както и точките от областните/национални кръгове на олимпиадите, в които е участвала.

# 730
  • София
Резултатите от НВО се записват в свидетелството за основно образование и нямат значение за нищо друго, освен за кандидатстването в държавните гимназии /евентуално за някои частни, които така са решили/.

# 731
Резултатите от НВО се записват в свидетелството за основно образование...
Ако детето не се е явило какво се вписва?
"не се явил" или "нула точки"

# 732
  • София
За това не съм много сигурна. Мисля, че се вписва само чертичка, но може и да е 0т. За мен по-правилно е да пише "не се явил" или просто чертичка. Но каквото и да пише, ако детето ще учи в ЧГ, чийто прием не е на база НВО, за него това няма никакво значение. Впрочем и самото свидетелство няма никакво значение за продължите облазованието си в следващия образователен етап. То дава право за продължаване в следващия образователен етап и нищо повече. Със или без НВО ще си го получи и ще има право да продължи в гимназия.

# 733
Ако детето реши да се мести в ДУ след 8ми клас, не класират ли желаещите по резултатите от НВО?

# 734
  • София
По принцип, при преместване в друго училище при налични свободни места се държат изпити, определени от училището и на тази база се извършва класирането /напр. в езиковите гимназии за 9-ти клас се държи изпит по първия език, за 10-ти - по първия и втория език/. В една много рядка хипотеза - преместване над утвърдения план-прием - т.е. преместваш се в училище, в което няма свободни места, която хипотеза е допустима само при промяна на адреса на местоживеене в друго населено място - точките от НВО имат значение  - те трябва да са достатъчно, за да е можело да влезе детето в училището в съответната година на кандидатстване. Но дори тук има вратичка - "в особени случаи с разрешение на министъра" НВО няма значение. Но тази казуистика едва ли вълнува Фран, освен ако не планира да се мести в Пловдив, например. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт