Образователен Говорилник - 14 катерички хрупат жълъди на катерича поляна

• 24 688
  • 784
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Не гласувах и от доста време не гласувам. Днес съм основно на филмови канали, смятам да си спестя новините, защото зная какво ще казват - във всички секции се спазват противоепидемичните мерки. Ще ни покажат и лидерите на партиите как са гласували и как призовават за гражданска активност и светло бъдеще, всички видове студиа ще се напълнят със социолози с екзитполове. И всичко това ще продължи още два дни и не искам да си го причинявам.

# 751
Стига политика. Да се върнем на образованието.
Ето един прекрасен пример за успешно интервю в моята професионална област:

# 752
  • София
Какви са тези социопатки бе, Ежко???

Политиката или, да кажем, управлението, има връзка с образованието Simple Smile

# 753
Не гласувах и от доста време не гласувам. Днес съм основно на филмови канали, смятам да си спестя новините, защото зная какво ще казват - във всички секции се спазват противоепидемичните мерки. Ще ни покажат и лидерите на партиите как са гласували и как призовават за гражданска активност и светло бъдеще, всички видове студиа ще се напълнят със социолози с екзитполове. И всичко това ще продължи още два дни и не искам да си го причинявам.
Уау! Без коментар.
Това мнение олекотява всички твои мнения по другите теми.
Без извинение!

# 754
  • София
Едното няма нищо общо с другото. Имам право на личен избор дали да гласувам или да не гласувам - свободен човек съм. Това няма връзка с мненията ми по други теми. Мнението ми не ме задължава да отивам до избирателната урна.

# 755
  • в страната на чудесата
Липсата на гражданска позиция как се окачествява според нАуката Simple Smile

# 756
  • Пловдив
Безразличието и апатията са по-страшни от грешния избор.

Никога не съм разбирала хората, които не гласуват. Толкова ли нямат 10мин да отскочат до близкото училище? Или много им е кеф да плащат за нещо, което не ползват. Дори така елементарно да разсъждаваме - всеки си е платил бюлетината, мастилото да му разпечатат името и част от заплатите на хора, които са го преброили, сортирали и ориентирали към секция.

# 757
Липсата на гражданска позиция как се окачествява според нАуката Simple Smile

civilis obtinebaturia

# 758
  • София
Защо реши, че е апатия и безразличие? Просто не искам да гласувам и толкова! Все още е право на глас, а не задължаване на глас. И като гражданин имам право да гласувам или да не гласувам. Предпочитам второто и нямам търпение изборите да приключат и да се върна към "обичайната телевизионна програма", така да го нарека.
И никой по никакъв начин не може да ми оспорва или да се възмущава от това дали съм или не съм гласувала. Просто няма право, защото упражняването на правото на глас е право на гражданина.

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 20:55 от Andariel

# 759
  • София
Половината народ като цяло е напълно безразличен към всичко - мърсотия, тъпотия и т.н. - няма начин да се оправим просто. Като гледаш само как си хвърлят боклука, ти става ясно защо избират да живеят така.

# 760
  • в страната на чудесата
Мда, Аш.
И не гласуват. Не им пука.
Но имат мнение по всички въпроси. Някои даже не си сменят адресната регистрация и се водят на село, пък ги мързи да се върнат да гласуват. И такива има.

# 761
  • София
Като ги осъдят за нещо, без изобщо да са разбрали, че ги съдят - ще си я сменят. Joy

# 762
  • София
А то да не мислиш, че е толкова лесно да си смениш адресната регистрация в БГ Joy Нали сменихме жилище скоро и сменяхме адресна регистрация миналата година. Малеее Joy

Всъщност - беше лесно, но ми отне половин ден и много озадаченост за мозъчните ми клетки Joy

# 763
Като ги осъдят за нещо, без изобщо да са разбрали, че ги съдят - ще си я сменят. Joy
А ако разберат, че ще ги съдят - ще си сменят направо гражданството. Joy

PS Ако не гласуваш на село, няма да сменят изгорялата крушка от осветлението на твоята улица и гласуващото малцинство ще те накаже икономически... Joy

# 764
  • в страната на чудесата
За 15-20 години все има как. Познавам хора, които сменят избирателния район на всеки избори и други, които са ди със селската лична карта...

Общи условия

Активация на акаунт