Едва ДЕВЕТОКЛАСНИКЪТ училище позна и бързичко го върнаха обратно у дома

• 47 742
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Цецо, и аз се чувствах супер след като го изкарах, но ЛЛ ме прати на изследвания за коагулация на кръвта - тромбоцити, протромбиново време, Д-димер и т.н. - бяха ми от три до пет пъти над нормата и се наложи да ми слагат Фраксипарин инжекции за разреждане. Никога не съм имала никакви проблеми с кръвта. След още месец повторих изследванията и всичко си беше в норма. Аспирин протект пиех докато боледувахме, ЛЛ ни съветва да си го пием постоянно, но на мен не ми понася на стомаха, пия го по 1 седмица и после 1 почивам.

# 136
  • Sofia
А ваксинираните дали трябва да пием аспирин протект Thinking То мина месец от моята ваксина. Как бих усетила, че нещо не е наред с кръвта ми (сори, лаик съм в болестите Relaxed)

# 137
А ваксинираните дали трябва да пием аспирин протект Thinking То мина месец от моята ваксина. Как бих усетила, че нещо не е наред с кръвта ми (сори, лаик съм в болестите Relaxed)
Според публикациите, които следя, не е необходимо, дори може да има неблагоприятно въздействие, но срещнах, че има лекари, които изписват такъв прием за няколко дни.

# 138
  • Там, където мечтите се сбъдват
Да, има смисъл да се пускат изследвания след Ковид па бил той и леко прекаран. Аз също си пусках, макар, че го изкарах най-леко. В Бодимед имат ковид голям пакет, който влючва всичко, даже според жената, която ми взе кръвта е добър и за профилактика, не само след Ковид.
За ваксиниралите се също е добре да си пуснат изследвания. Моя приятелка си пусна кръвни преди и след ваксината и каза, че бая са се поразбутали нещата след ваксината - астра зенека си сложи тя.
Допълвам се, че за хората, които са имали кашлица е препоръчително снимка и преглед при пулмолог, за някакви петънца следяли, чиято наличност показвала, че белите дробове са предразположени към пневмония при отслабване на имунната система и сблъсък с вирус. затова изписват лекарства за изчистване на дробовете. За по-тежките случаи, макар и в домашно лечение освен преглед при пулмолог, се препоръчва и такъв при кардиолог. ММ ги мина всичките прегледи още седмица след приключване на терапията и всичко е ок, пулмологът му смени терапията, по-точно хапчетата за изчистване на дробовете.

# 139
  • София
Сесо, аз в предните страници споделях нашия опит със сина ми. Няма да повтарям всичко, само ще отбележа, че май с теб сме си правили в една лаборатория изследванията, защото за същите мерни единици и референтни стойности става въпрос. При мен са ок 60 антителата, при МС - 288. И двамата не знаем кога сме го изкарали и двамата си пуснахме общи кръвни изследвания - моите са нормални. При него тук-там има малки отклонения около долни или горни граници. На твое място,щом се чувстваш добре, бих отложила с някой и друг месец и бих си пуснала тогава пкк и пак антитела, за да има повече смисъл висенето в лабораторията, а и ако има някакви разбутвания, да им дадеш шанс сега да се нормализират и да не пиеш лекарства.

# 140
Благодаря за споделените мнения. Другата седмица ще помисля за изследвания или да изчакаме.

# 141
  • София
Момичета и момчета, на онези от вас, за които днес е Великден - мир, любов и светлина в домовете ви!

# 142
Честито и от мен на празнуващи те!
Днес в ранния следобед гледах един много стар, но прекрасен филм-"Особен урок", с Натали  Делон. Много стойностен и подходящ за наборите(изгледах го сама с идея да преценя "горещите сцени", но стават) Мисля, да го предложа на набора, а за Франкофоните е просто задължителен!

# 143
  • София
Е, момичета и момче - ЧНГ, честита Баба Марта, трети март, Благовещение, Великден за празнуващите..! Да сте здрави и да ви е хубава годината!
Най-после успях да вляза леко в крак с темата... да прощавате, че не съм писала толкова време, все не ми се пишеше така на голичко.., без да съм прочела нищо. Но нещо лошо ми се получаваше организацията.

Радвам се, че сте добре и че повечето сте изкарали вируса, а и леко.
Яна, съжалявам, че се е стигнало до болница, радвам се, че всичко е наред вече, леко възстановяване и да не се преуморяваш!
Същото споделя и моя приятелка - като ходи да вземе мъжо си от болницата разправяше как на един човек изписвали майка му и баща му примерно на 94 и 97.., в същото време с 60 години по-млади хора не могат да се преборят Sad. Тази ми приятелка се ваксинира, 2 дни по-късно се оказа, че едната и дъщеря е с положителен тест, та приятелката ми 10 дни беше с главоболие, виене на свят, кашлица, два пъти се снима, всичко чисто, но мъжото и влезе в болница.., вече е добре, но си беше доста притеснително..

Ани, попълних анкетата. Твоята приятелка хубаво се е сетила при тормоза - да сложи отговор Не съм преживяла тормоз, но защо при сериозния конфликт няма такъв отговор. 6-7 отговора трябваше да си измислям отговори.

Моята щерка точно след 3 дни ПО вдигна висока температура, като и видях налепите в гърлото почти сигурна бях, че е ангина. Направих и бърз тест в една лаб. - отрицателен, но и кръстникът, който е на първа линия в Германия каза, че Ковид не правел гнойни ангини. УНГ прецени същото, но се усъмни за мононуклеоза, за която всъщност излезе, че някога я е карала, но не сме я разбрали. С изварата точно след 2 дни нямаше кьорав налеп, но зверски я болеше.

Иначе, слава Богу сме добре, като изключим, че синът ми живее в Майнкрафт (щерката е доста по-активна социално), добре, че уикендите полагаме големи усилия да се ходи някъде, сефте ходим толкова много на ски, сигурно поне 15 дни сме били по белите писти, последно на Картала, приятно ме изненадаха там - кабинка, до която стигаш от едно хотелче с панорамен асансьор (кабинката е на третия етаж на хотела) и 2 дълги червена и черна писти, нещо като Ястребците.

Утре, живот и здраве, мислим да пътуваме към морето и да пообиколим Странджанските красотички.
Надявам се да използвате и вие (и децата най-вече) по някакъв смислен начин дните, в които не са на училище.
Хубава седмица на всички!

# 144
  • Sofia
Искрено благодаря за анкетата! Аз също трудно намерих подходящи за себе си отговори. В новия колектив съм от по-малко от година и 80% от периода съм дистанционно Grin Все пак помогнахме Revolving Hearts

Много ми харесва да сме ваканция Relaxed

Майки на девойки, как махаме подмишнично окосмяване на 11годишна? Мисля кола или епилатор, но още събира кураж, а в противен случай цяло лято ще ходи с ръкави Confounded

# 145
  • София
АниК, толкова ли е зле положението? Не е ли малка?
Иначе се сещам за ленти. Може и ти да й ги дръпнеш.

# 146
  • София
Ани, епилирането при мен под митниците го махнах преди близо 9 години след ужасно възпаление и операция на обърнал се косъм. Оттогава ползвам дамска самобръсначка. Дъщеря ми също започна на 11 г по този начин. В началото ги махах аз. След 2-3 пъти започна сама. По-трудоемко е, но по-безопасно според моя доктор, който ме оперира.
Иначе за краката до коляното щерката ползва ленти.

# 147
  • Sofia
Не е чак толкова зле, но отказва да носи потници и рокли без ръкав. Разбирам я...
Точно врастването на косми, за което съм чувала при епилация на подмишници, ме притеснява (освен болката). Преди лазерната епилация съм ползвала бръснач, но за гладки подмишници, трябва доста често бръснене. С крем или бръснене се притеснявам пък да не станат по-дебели и гъсти... Въобще, мисля го тия дни.

# 148
  • София
И аз и дъщеря ми сме с малко окосмяване под мишниците и сме със самобръсначки.

# 149
Ани и аз съм за самобръсачка. Дамските са обезопасени. След две - три "операции" с моя помощ, се научи сама. При вземане на душ, минава със самобръсначката. Не съм я видяла неизпправна, откакто сама се обслужва. Проблемът не е само естетически, но е въпрос и на хигиена. Тийнките се потят не по-мало от тийновете. Затова - без растителност.

Общи условия

Активация на акаунт