Едва ДЕВЕТОКЛАСНИКЪТ училище позна и бързичко го върнаха обратно у дома

• 47 737
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Съвсем замря темата, втечнихте се от море и коктейли.

# 676
  • София
Добро утро!
Аз се втечнявам в София. Оплаквах се в 10то класната, че трябва да вадим 4 мъдреца на баткото. И започнахме строежа на къщите. Иначе съм в отпуск до 10.09, но не знам дали ще ме огрее почивка.

# 677
Добро утро и поздрав от морето!

Последна редакция: сб, 17 юли 2021, 12:58 от Slavena

# 678
  • София
Добър ден! И аз се разтичам в София. Обмислях вариант с дъщерята и кучето да отидем на почивка в планината, че у дома не се спи. С ММ спим в хола и е доста задушно - явно електрическите уреди доста загряват. А не обичам да спя на климатик.
Набора се прибра от екскурзия до Мюнхен и от понеделник започва работа. За момента сме планували след една или две седмици да почиваме, ама още не сме решили къде. Беше ми обещал, че ще порешава малко задачи след Мюнхен, защото му куца алгебрата, ама да видим.
Започнах да му прехвърлям учебниците към сестра му и забелязах че един липсва, както и христоматията по литература. В момента още спи.

# 679
Привет!
Аз ще се втечнявам от 23.07 по Гръцко, а до тогава ще има гърч тука.
Спокойна, на големия син вадихме 2 мъдреца като беше на около 17, всичко мина добре. няколко дни не можеше да поема твърда храна, но досто бързо се оправи. Браво за къщата! Вила ли ще строите или дом за целогодишно живеене? Пожелавам Ви да случите на майстори и добри изпълнители!

# 680
  • София
Здравейте, нашата почивка ще е чак след месец. Ние сме все още в седмокласна кампания 😁
selena6, на младежа как успяхте да намерите работа?
Моят искаше да работи, но на няколко места където проверих ме отрязаха. Процедурата била много сложна за наемането на непълнолетни, а и на много работодатели не им се занимавало, защото  все пак ставало въпрос само да 2 месеца.

# 681
  • София
Марти, успех в седмокласната борба!
Госпожа Рада, на нас ни пропадна юлското гръцко заради обектите. Строим 4 къщи на камбаните, за живеене. 2-те за продажба. Но толкова дълго ги чакахме, дано всичко нататък да е наред. На 800 м от метростанция са.

Ето така ще изглежда някога...
А изпълнителят живее у нас Wink , то затова е още по-трудно...

# 682
  • Варна
И моят син го отрязаха за работа. Иначе изглежда на 18. Може да дава уроци по математика, но " не ми се занимава с деца" Grinning

# 683
Две съученички на дъщеря ми работят - едната е помощник администратор в голям хотел, а другата - промоутър в ДМ. Приятелско момче пък е в супермаркет - подрежда стока по рафтовете. Щерката имаше мерак за работа, обаче от лагери и почивки няма кога 😂.

# 684
  • София
Такова лято й спретнах, че сигурно предпочита да тръгне на училище. Не беше нарочно, ама така се получи. ☺
Първо й се наложих да дойде с нас на почивка. Не беше трудно да я убедя, защото се очертаваше да има компания. Да, но нещата малко се объркаха, та през половината време нямаше.
Днес се връща езиков лагер, на който ги съсипвали от учене. Опитах да се подмажа с тирамису, ама нещо не ми се получи крема. Импровизирах, вид няма, но дано е вкусно, че иначе тежко ми.
През август ще е на интензивен курс по АЕ.
Не смея дори и да попитам за задъжитената литература, очи нямам.
Не съм такъв човек, а какво ми стана тази година? 🤔

# 685
Ха-ха, на подобен режим е и наборката. Нейният интензивен курс, обаче, е през юли, а през август ще стартира с нидерландски. Да учи езици е единствената й дарба. Нидерландският поне е 2 х седмично, онлайн - ще видим как ще се получи от морето Rolling Eyes Тя разгледа някакъв самоучител и заключи, че холандският е създаден в пъб, в който са си приказвали пияни германец, англичанин и поляк (??? - имало струпване на съгласни). Ще докладвам. Възможно е от къмпинга, на който ходим, изобщо да не направи онлайн-връзка.

Спунки, литературата (задължителната) ще е от христоматия. Явно са много отдалечени от нас, защото моят човек "задъвка "Тютюн", но го намери за ужасно скучен. Отказа да гледа филма, за да не й се натрапват образи.

# 686
  • София
Щерката уж беше започнала "Тютюн", ама едва ли ще го довърши. Категорично обаче отказа "Под игото". Чела го била.
Питам я помни ли нещо. "Не, което доказва, че не ставала за запомняне." 😲

Шарлот, след това описание на холандския се чудя как се разбират тези хора. 🤣

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 12:40 от Спунк

# 687
Тютюн предлагам на Сторител със слушалчици на плажа аз! Моята е с нас на почивка сега и леко помрънква, от утре е на двуседмичен езиков лагер, на който преди ден й казах, че ще учат от 8 до 13 часа, тя си мислеше, че ще е айляк 2 седмици - спане до късно, плажче и запознанства с чужденци Simple Smile, прокрадна се за момент идеята да се откаже, че щяла да изтърве цели 2 рождени дни във Варна, но не я огря!

# 688
Шарлот, след това описание на холандския се чудя как се разбират тези хора. 🤣
Дали не, след като се напият/напушат?

Както ние не можем да приемем насериозно мАкедонския, така, навярно, и немците слушат холандски. Разбирало се всичко, но не било възможно да се говори. Белким след курса не мисли така.

# 689
Много амбициозни програми имат вашите деца, благородно завиждам!
Моят шматчо е почти цял ден навън. Три пъти седмично е на плуване, един път-на китара, все занимания за тялото и душата, но за ума-нищо. През другото време на едни лостове ходи, разходки в Морската градина, два-три пъти плаж.
Ще започва уж от утре задължителната литература. Видя миналата  година какво предимство му даде това, че беше чел всичко(без Мадам  Бовари, нея само от христоматията), заради прочита на книги, почти не му се налагаше да учи по литература през годината, още в час всичко му ставаше ясно. Само за "Тютюн" се колебая, твърде тлъста като за неговия вкус. Аз съм чела социзданието, с Лила, сега взех назаем автентичното. Чудя се и за филма, аз го гледах за първи път в 3,4 клас и много ми хареса, но съм го гледала в контекста на "Черните ангели" и новата му версия "В името на народа", "На живот и смърт", "Осъдени души"(бях безнадеждно и несподелено влюбена в Ян Енглерт) и подобни, все великолепни филми, абстрахирайки се от политическата им принадлежност и идейност. Но той не е гледал един такъв филм, затова се чудя дали да опре до филма или да си изчете книгата.

И нещо много странно. Погледнах в христоматията (пак услужена от дружка-съфорумка, заедно с Тютюн) разказите, да ги чете оттам. Аз ги имам , но в много стари и избелели издания. И гледам-вместо разказа на Й, Радичков-преразказ, тъй като наследниците му не давали да се публикува в помагало. Законово имат право, но го намирам за шангаво. Или пък и това е начин, да взема да му ги преразкажа всичките набързо? 
 Joy

Общи условия

Активация на акаунт