Едва ДЕВЕТОКЛАСНИКЪТ училище позна и бързичко го върнаха обратно у дома

• 47 731
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
  • Там, където мечтите се сбъдват
Димитрина, бих се обърнала към имунолог за консултация. Така както те чета, нямайки неутрализиращи антитела, означава, че може пак да го изкараш, но пък ти така си го изкарала безсимптомно първия път, може така да минеш и втория.
Наборът днес за малко да не влезе в първи час, за първи път се успива и добре, че аз се усетих, че е прекалено тихо та надникнах в стаята му...Но то тези дни  си ляга след 12 през нощта и ми обяснява, че му били много натоварени тази и следващата седмица....даже ме пита дали му проверявам оценките в електронния дневник, та се засрамих и ги проверих преди малко:)

# 106
Хубава неделя, макар и с по-малко сън! Последна седмица до ваканцията и да се надяваме, че след нея ще има светлина в тунела.. Децата определено имат нужда от почивка и презареждане на батериите.

Моята девойка упорито продължава да дрънка на укулеле, чак не мога да повярвам на постоянството й, но й се радвам! Дори си е намерила и някакви упражнения специално за раздвижване на пръстите, защото се уморяват. Отделно програми, с които се учи и синхронизира..

И нещо от ФБ - “В момента ,,Големият кораб минава'' на Силвия Кацарова звучи като много иронична песен.” Smile

# 107
  • София
Вашите деца ще учат ли на 1-ви и 2-ри?

# 108
  • София
Върти ми се в главата, че всички ще учат - дистанционно до края на седмицата.

# 109
Май още не е решено. Фандъкова предложи да е ваканция, Стаматов писа, че по-добре да се учи в електронна форма. Кога ще го решат ???

# 110
  • Sofia

На 31 март след 20.00ч. Laughing

# 111
  • Варна
Те сега ни така, ни инак. Ако отменят локдауна трябва да пуснат децата на училище. Ако не го отменят, то значи, че изборите ще са в нарушение на постановените ограничения. Вземаме пуканките и гледаме как ще го извъртят така че хем вълка сит, хем агнето цяло.

# 112
  • София
 Ако не го отменят, то значи, че изборите ще са в нарушение на постановените ограничения.  

Защо в нарушение? При спазване на противоепидемични мерки какво забранено се случва при гласуването? Питам, не споря.😃

За децата - бих ги оставила онлайн на 1-2. Тези дни може да се "похарчат" с повече стойност в пролуките между Великден и 6-ти май (5-ти и 7-ми).

# 113
Ако има малко мозък, ще дадат дните между Великден и Гергьовден. От почивка се нуждаят и децата, и преподавателите.

Дали може да се поиска от РУО указание до училищата да не възлагат домашни за времето на ваканцията? Така изядоха коледната ваканция при нас. Всеки ден имаше работа, почти равностойна по времеемкост на редови учебен ден. Разбирам, че така учителите защитават заплатите си, но децата са прегрели. Сега вече времето позволява да ги откараме който където може - вила, селска къща....Не е редно и през тези дни да са забити зад компютрите. Нашите учители вече започнаха да пускат задания за времето на ваканцията.

# 114
  • София
Май още не е решено. Фандъкова предложи да е ваканция, Стаматов писа, че по-добре да се учи в електронна форма. Кога ще го решат ???
Очаквам това решение.Днес попаднах на стара информация,от периода,в който учениците все още се обучаваха на ротационен принцип.Деветокласниците би трябвало да се върнат присъствено на училище на 01.04 и 02.04.
Е да,но три дена преди тази дата нищо не е ясно.Нито дали ще бъдат на училище /респ.формата на обучение/,нито дали ще бъдат във ваканция.
Вероятно се очаква утрешния ден за да се види бройката на заболелите и да се прецени,какво следва от тук нататък.
Честно казано не съм преслушала щерката дали се очертават домашни задания за ваканцията.Но и аз мисля,че е хубаво децата да се оставят да починат.И прогнозата за времето я дават що годе читава за другата седмица.

# 115
А аз вече не вярвам в здравия разум и в това, че някой ще помисли за децата!

# 116
  • Там, където мечтите се сбъдват
От Колежа вече получих писмо, че ще са на училище, но дистанционно.
Относно изборите, мнението ми е, че е добре да се отложат и не само заради струпването на хора, макар и при спазване на дистанция...при толкова заболели, в болница - те реално как ще гласуват, хайде в болниците може да има подвижни секции, изключая хората в тежко състояние, на апарати, но хората под карантина у дома - те как ще упражнят правото си на глас. Отделно, самите членове на комисии не могат да бъдат обучени, а има промяна в бумащината сериозна...една част от тях също са болни или под карантина...

# 117
  • Sofia
С лична молба - във връзка с някакъв научен труд, моя приятелка и състудентка, главен асистент в Стопански факултет на СУ, прави една анкета за управление на конфликтите на работното място и са ѝ необходими 500 анкетирани. Ще съм благодарна, ако намерите време да я попълните (анонимна е) Revolving Hearts Не отнема повече от 7 мин.
АНКЕТА

# 118
Успех на приятелката ти, Ани, попълних анкетата!

# 119

Общи условия

Активация на акаунт